Informatiespecialist Onderwijs Faculteiten der Sociale Wetenschappen en Geesteswetenschappen

Informatiespecialist Onderwijs Faculteiten der Sociale Wetenschappen en Geesteswetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
31 mei 16 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij als kartrekker een zichtbare bijdrage leveren aan de ondersteuning van onderwijs rondom informatievaardigheden? En word je enthousiast van het geven en ontwikkelen van onderwijs en instructies voor studenten en medewerkers? Dan ben jij nodig als informatiespecialist Onderwijs!

Als informatiespecialist Onderwijs maak je deel uit van het team Information Skills & Support dat, verspreid over de faculteiten en de Centrale Bibliotheek, ondersteuning biedt op het gebied van informatievaardigheden aan studenten en medewerkers. Jouw primaire aandachtsgebieden zijn de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW), de Faculteit der Letteren (FdL) en de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen (FFTR), maar je bent ook breder inzetbaar.

Je ontwikkelt en geeft workshops, instructies en onderwijs op het gebied van informatievaardigheden binnen alle drie de faculteiten. Je verzorgt in het Nederlands en Engels cursussen over effectief zoeken naar wetenschappelijke literatuur, referentiebeheer en andere software die gebruikt wordt in het onderwijs en onderzoek. Waar nodig ondersteun je ook instructies binnen andere faculteiten.

Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie en opzet van het onderwijs in informatievaardigheden binnen alle drie de faculteiten. Je voert hiervoor gesprekken met de opleidings- en vakcoördinatoren, maakt op basis hiervan de planning en neemt je collega’s hierin mee. In overleg met de collega’s en teamleider ben je ook verantwoordelijk voor de onderwijsinnovatie op het gebied van informatievaardigheden. Je ontwikkelt nieuwe initiatieven en vernieuwt waar nodig het bestaande onderwijs. Ook maak je onderwijsondersteunend materiaal, zoals bijvoorbeeld e-learning modules.

Je netwerkt actief en volgt de ontwikkelingen binnen de faculteiten om de werkwijzen, wensen en behoeftes van studenten en docenten te inventariseren en analyseren. Je participeert daarnaast in diverse netwerken op landelijk universitair niveau.

Met name bij de Faculteit der Letteren kunnen collectiewerkzaamheden ook tot je taken behoren. Denk hierbij aan het voeren van gesprekken met de faculteit over collectieprofielen en het bestellen van boeken die nodig zijn voor het onderwijs en het onderzoek aan de faculteit.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in de sociale wetenschappen en/of de geesteswetenschappen.
 • Je hebt ervaring op het gebied van het ontwikkelen en geven van onderwijs. Een afgeronde BKO of andere onderwijskundige opleiding is een pre.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit, bent proactief, ondernemend, flexibel en initiatiefrijk.
 • Je beschikt over uitstekende organisatorische vaardigheden.
 • Je bent klantgericht, bezit uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en kunt goed samenwerken in teamverband.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het gebruik van wetenschappelijke zoeksystemen die worden gebruikt binnen de drie faculteiten en met referentiebeheersoftware, zoals EndNote.
 • Je bent IT-vaardig en in staat jezelf snel nieuwe ontwikkelingen eigen te maken.
 • Je beschikt over een goede kennis en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Je salaris binnen salarisschaal 10 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

Het team Information Skills & Support richt zich op tweedelijns ondersteuning van het domein onderwijs op het gebied van informatievaardigheden en -vragen van docenten en studenten. Het team geeft onderwijsondersteuning aan alle faculteiten. Daarnaast houdt het team zich bezig met collectievorming en faciliteert en ondersteunt het team het gebruik van Open Educational Resources.

Binnen de faculteiten werken we nauw samen met het team Research Support & Quick Solutions, dat verantwoordelijk is voor de onderzoeksondersteuning.

Het team Information Skills & Support is onderdeel van de divisie Information & Library Services. Binnen de divisie houden we ons bezig met dienstverlening rond (wetenschappelijke) informatie en IT. We ondersteunen de hele Radboud Universiteit. Zo faciliteren we onder meer bijzondere collecties, toegang tot wetenschappelijke informatie, het FAIR opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access). Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de systemen voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering, en voor de IT-infrastructuur die nodig is om al die diensten veilig te kunnen bieden.

Onze divisie is volop in verandering om de Radboud Universiteit ook in de toekomst optimaal te kunnen ondersteunen. We leveren zo een wezenlijke bijdrage aan de brede maatschappelijke impact die de universiteit op het gebied van onderwijs en onderzoek heeft.

Werken bij de divisie Information & Library Services betekent werken in een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer. Dit bij een universiteit met een internationale reputatie waar we onderling vertrouwen, autonomie en eigen verantwoordelijkheid stimuleren en waar iedere medewerker telt.

Specificaties

 • Onderwijs
 • max. 30.4 uur per week
 • Universitair
 • 59.017.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you