Internist-nefroloog

Internist-nefroloog

Geplaatst Deadline Locatie
3 jun 14 jul Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 jul 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen de afdeling Nierziekten wordt de nefrologie door alle stafleden in de volle breedte uitgevoerd, terwijl er specifieke zwaartepunten zijn belegd bij individuele nefrologen. Door de laagdrempelige onderlinge samenwerking is deze formule bijzonder functioneel en succesvol. Ben jij de teamspeler die hier bij past? En ben je gemotiveerd om in de komende jaren in de patiëntenzorg en het onderwijs te excelleren? Dan maken we graag kennis met je!

Voor wat betreft de patiëntenzorg zal in de komende jaren het zwaartepunt voor jou liggen bij dialysezorg. Op onze dialyse-afdeling wordt hemodialyse, hemodiafiltratie en peritoneaal dialyse uitgevoerd. Daarnaast worden zowel plasmaferese als plasmafiltratie gedaan en plasmafiltratie gecombineerd met immunoabsorptie in voorbereiding op ABOi-niertransplantaties.

Voor een aantal van deze therapieën vervult onze afdeling een regio functie. Daarnaast is op dezelfde unit de kinderdialyse-afdeling gehuisvest en worden de hemaferese therapieën verricht. Centrale lijnen voor vaattoegang worden door de nefrologen geplaatst. Ervaring daarmee, of de bereidheid deze vaardigheid te ontwikkelen, zijn dan ook een vereiste. Ditzelfde geldt voor vaardigheden zoals echografie en het verrichten van nierbiopten.

Het tweede zwaartepunt van je werkzaamheden ligt bij onderwijs en opleiding. Hierin wordt een actieve houding in onderwijsontwikkeling en bevlogenheid als docent verwacht. Vanuit jouw rol zorg je voor zichtbaarheid namens onze afdeling in het Onderwijsinstituut van het Radboudumc en daarbuiten. Het onderwijs betreft de opleidingen geneeskunde, biomedische wetenschappen, deelname aan de opleiding tot specialist en het begeleiden van stages. Het hebben of verwerven van de BKO-kwalificatie is dan ook noodzakelijk voor een goede invulling van deze vacature.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Zorgdragen voor academische dialysezorg.
 • Verzorgen van onderwijs namens de afdeling in de basiscurricula.
 • Waar nodig participeren in wetenschappelijk onderzoek.
 • Participeren in de diensten en een eigen polikliniek nefrologie.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je past bij onze afdeling vanwege ons sterk academische profiel, want je hebt aantoonbare affiniteit met de kerntaken topzorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Je bent een echte teamspeler met goede sociale vaardigheden. Jouw kwaliteiten, als bevlogen docent, liggen in het onderwijs.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
 • Geregistreerd internist en nefroloog.
 • Gepromoveerd (of een promotie aan het afronden).
 • Aantoonbare ervaring met het geven van onderwijs.
 • Het hebben van een BKO-kwalificatie is een pré.
 • Ervaring met het plaatsen van centrale lijnen, echografie en het verrichten van nierbiopten, of je bent bereid om deze vaardigheden te ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Afhankelijk van ervaring is een contract voor onbepaalde tijd bepreekbaar.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen € 9.534 en € 13.767 (schaal UMS) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, indien van toepassing op de functie, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
  • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
  • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
  • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
  • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
  • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op de aanvullende pakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Nierziekten wordt gevormd door een harmonieus team waarin gedreven wordt gewerkt aan grotendeels tertiaire patiëntenzorg en hoogstaand internationaal erkend wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek geschiedt rondom de thema's niertransplantatie en glomerulaire en tubulaire aandoeningen, zowel primair als secundair. De afdeling heeft een soepel functionerende trial unit en een uitstekend en goed uitgerust research laboratorium. We participeren in het Centrum voor Ontsteking Infectie & Afweer, samen met (deelgebieden vanuit) Reumatologie, Dermatologie, Interne Geneeskunde en Longziekten.

In samenwerking met onder andere vaatchirurgen en urologen, coördineert onze afdeling het niertransplantatieprogramma voor patiënten uit een grote regio in Oost- en Zuid Nederland. We zijn een nationaal verwijscentrum voor zeldzame Nierziekten en zijn voor die aandoeningen een door het ministerie van VWS erkend Expertisecentrum. Hiertoe bestaat een intensieve samenwerking met onder andere de kindernefrologie, nefrogenetica, het laboratorium medische immunologie en pathologie.

Door de expertise in dit team zijn wij ingericht voor state of the art diagnostiek en behandeling, kunnen wij onze patiënten includeren in klinische trials en registries en bovendien waar mogelijk behandelingen instellen voor mensen die elders niet goed behandeld kunnen worden. We zijn een actieve partner in het Europese Referentienetwerk voor zeldzame nierziekten ERKNet en werken veel samen met ziekenhuizen in de regio en academische instituten in ons land en daarbuiten. Onze patiëntenzorg is nauw verweven met het wetenschappelijk onderzoek en van onze stafleden wordt daarin een proactieve rol verwacht door ofwel te participeren in lopend onderzoek, dan wel dit te initiëren voor de stafleden met een zwaarder onderzoeksprofiel.

De vitaliteit van onze medewerkers staat bij ons hoog in het vaandel en krijgt continu aandacht. De medische staf bestaat momenteel uit 14 nefrologen en drie physician assistants. Er zijn doorgaans 4 a 5 nefrologen in opleiding werkzaam op onze afdeling.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

 • Medisch personeel (anios, aios, specialist)
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €9534—€13767 per maand
 • Universitair
 • 193530-P1533597-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you