Opleidingsassistent (0,6 fte)

Opleidingsassistent (0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
4 jun 18 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Instituut Bestuurskunde van de Faculteit Governance and Global Affairs zoekt een

Opleidingsassistent (0,6 fte)

Dit ga je doen
Voorbeeld van je werkdag: Je start je dag met een kop koffie en werkt de mail bij. Je bespreekt binnen het team wat er speelt en welke acties prioriteit hebben. Je werkt de notulen van de Opleidingscommissievergadering uit en plant een nieuw overleg in. Na de lunch aan de gezamenlijke lunchtafel heb je een brainstormsessie over de aankomende diploma-uitreikingen. Vervolgens loopt iemand binnen met een vraag over een roosterconflict; samen met collega’s zoek je een oplossing. Voor het einde van de dag beantwoord je nog een aantal mails en werk je de website bij.
 • Vraagbaak voor docenten voor onderwijsgerelateerde zaken
 • Procesbewaking en coördinatie van de werkzaamheden van het opleidingsbestuur
 • Ondersteunen bij de organisatie en voorbereiding van huidige en toekomstige onderwijsprogramma’s inclusief samenwerkingsverbanden zoals de Studiegids en Brightspace
 • Organisatie en verslaglegging van diverse bijeenkomsten
 • Verslaglegging en informatievoorziening voor de opleidingscommissies
 • Samen met collega’s evenementen ondersteunen, zoals de diploma-uitreiking
 • Voorkomende ondersteunende werkzaamheden op het gebied van scriptiecoördinatie.

Hier ga je werken
De Faculteit Governance en Global Affairs (FGGA) verzorgt kwalitatief hoogwaardig interdisciplinair onderwijs over en onderzoek naar maatschappelijke en bestuursvraagstukken zoals organisatie van het openbaar bestuur, terrorisme, klimaatverandering en economische crises. Hedendaagse onderwerpen worden zowel vanuit een bestuurskundig, politicologisch, economisch, juridisch als sociologisch perspectief benaderd. Deze interdisciplinaire benadering is kenmerkend voor het onderwijs en het onderzoek van de faculteit.

De faculteit Governance en Global Affairs (FGGA) is een van de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden en is gevestigd in Den Haag. De FGGA is een jonge, ondernemende, vernieuwende en innovatieve organisatie die in snel tempo groeit. De faculteit heeft drie wetenschappelijke instituten, verschillende centers, 3500 studenten en 330 medewerkers. Voor meer informatie over de faculteit klik hier.

Het Instituut Bestuurskunde in Den Haag is een van de grootste en oudste instellingen voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in de bestuurskunde in Nederland. Het instituut combineert een sterke internationale academische reputatie met een centrale positionering bij de internationale, nationale, regionale en lokale overheidsinstellingen, inclusief die in Den Haag. Het Instituut Bestuurskunde ontvangt consequent hoge beoordelingen in peer reviews voor zowel zijn onderwijs- als onderzoeksprogramma’s. Het instituut biedt een Nederlandstalige bacheloropleiding met drie tracks, een Nederlandstalige masteropleiding Management van de Publieke Sector, een Engelstalige masteropleiding Public Administration en participeert in verschillende opleidingen met andere faculteiten, waaronder de Masteropleiding Governance of Sustainability en masteronderwijs op het gebied van Population Health Management, digitalisering en leiderschap.

Dit breng je mee
 • Je hebt een opleiding op minimaal mbo-niveau
 • Je hebt affiniteit met de academische omgeving. Ervaring in het hoger onderwijs is een pré
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels
 • Je bent ervaren met Windows en MS Office en kunt andere digitale systemen snel oppakken
 • Je hebt plezier in het organiseren van (complexe) activiteiten en kunt soepel schakelen tussen verschillende taken
 • Je communiceert makkelijk met collega’s in verschillende hiërarchische lagen en hebt gevoel voor verhoudingen
 • Je blijft ook onder druk accuraat en oplossingsgericht
 • Je bent beschikbaar op dinsdagen en woensdagen.

Dit bieden we je
We streven ernaar om met elkaar een transparante, inclusieve werkomgeving te creëren, waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Onze organisatie is volop in beweging en met jouw ideeën voor verbetering en vernieuwing komen we verder. We besteden graag met jou aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling.
Je kunt rekenen op een uitdagende maatschappelijk relevante baan binnen de wereld van onderwijs en onderzoek. De uitdagende en internationale werkomgeving van de universiteit bevindt zich in het bruisende stadscentrum in Den Haag. Ook hebben we – samen met jou – aandacht voor gezondheid en vitaliteit. Vanuit Healthy University organiseren we leuke activiteiten die hieraan bijdragen.

Daarnaast bieden we je:
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De overeenkomst valt onder de cao Nederlandse Universiteiten;
 • Een salaris van minimaal € 2693,- en maximaal € 3636,- bruto per maand bij een fulltime (38 uur) aanstelling (schaal 7);
 • Vakantietoeslag (8%), een eindejaarsuitkering (8,3%) en een aantrekkelijke pensioenregeling bij het ABP;
 • Flexibele werkduur: standaard heb je minimaal 29 vakantiedagen bij een fulltime werkweek van 38 uur; je kunt daarnaast extra verlof opbouwen door bijvoorbeeld fulltime 40 uur per week te werken en zo 96 extra verlofuren op te bouwen óf door 96 verlofuren in te leveren en een werkweek van 36 uur te werken;
 • Ruime keuze in secundaire arbeidsvoorwaarden; zo is het bespreekbaar om voor een sabbatical of betaald ouderschapsverlof te kiezen. Binnen ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden kunnen vrije dagen en/of salaris ingezet worden voor bijvoorbeeld een voordelig sportabonnement, fietsregeling en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang;
 • Als de werkzaamheden het toelaten is hybride werken binnen Nederland mogelijk;
 • Een thuiswerkvergoeding (dag- en internetvergoeding) en aandacht voor goede werkplekken, daarnaast krijg je een laptop van de universiteit tot je beschikking.
 • Meer informatie over arbeidsvoorwaarden lees je hier: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Dit vinden wij belangrijk
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te zijn waar alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en zich volop kunnen ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Solliciteren of meer weten?
Direct solliciteren? Klik dan op de sollicitatiebutton.

Wil je eerst nog meer informatie over de inhoud van deze functie? Neem contact op met Erik van Oenen, Instituutsmanager Bestuurskunde, via instituutsmanagerbsk@fgga.leidenuniv.nl. Solliciteren kan tot 18 juni 2024, sollicitaties nemen wij direct in behandeling.
Om elkaar goed te leren kennen, volgen we een aantal stappen in de sollicitatieprocedure. Meer informatie lees je hier: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden
 • Wij vinden mobiliteit erg belangrijk. Daarom wordt deze vacature ook intern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid, heeft de interne kandidaat de voorkeur.
 • Een pre-employment screening (referenties, diploma’s, VOG) kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Mocht je ons toch cv’s toesturen dan kunnen daar geen rechten aan worden ontleend.

Specificaties

Universiteit Leiden

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 22.8 uur per week
 • €2693—€3636 per maand
 • MBO+
 • 14921

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you