System Engineer

System Engineer

Geplaatst Deadline Locatie
4 jun 17 jun Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een ambitieuze System Engineer op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij Wageningen University & Research (WUR) krijg je de kans om zelfstandig te werken aan complexe systemen. Je wordt uitgedaagd om innovatieve oplossingen te vinden en bij te dragen aan de verdere groei van ons IT-landschap. Bovendien bieden wij volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie.

Waarom zou je bij ons komen werken?
Wij zorgen met het hele team voor een stabiel hosting platform, waardoor onze collega’s in het onderwijs en onderzoek de beste kwaliteit kunnen leveren aan onze studenten en klanten. Op een VMware onderlaag draaien we enkele honderden Windows en Linux servers. Daarbij maken we gebruik van zowel onze eigen datacenters als van Azure cloudoplossingen.

Als System Engineer ben je medeverantwoordelijk voor het dagelijks beheer van onze server omgeving. Gebruik makend van agile methodieken werk je samen in een team van specialisten, waarbij je elkaars achtervang bent. Je wordt onderdeel van een team van acht collega’s die samen het gehele server platform voor WUR (Windows, Linux, VMware, Kubernetes) beheren.

Je zoekt de optimale balans tussen stabiliteit, veiligheid en beschikbaarheid bij het uitvoeren van onderhoud, het oplossen van storingen en het doorvoeren van verbeteringen. Voor het automatiseren maken we gebruik van configuratiemanagement pipelines en scripting. Ook zijn we als team bezig met het continu bedenken, ontwerpen en doorvoeren van innovatie in onze omgevingen om ze stabieler, veiliger en effectiever te krijgen.

Wat houden je werkzaamheden in?
 • Het stabiel houden en het verbeteren van de bestaande infrastructuur en oplossen van incidenten en verstoringen;
 • Het automatiseren van patchen en uitvoeren van upgrades op deze omgevingen;
 • Het monitoren van de omgeving en het verbeteren van de tooling daarvoor;
 • Automatiseren van wederkerende beheerwerkzaamheden;
 • Opstellen van specificaties, systeem architecturen en technische ontwerpen;
 • Je benut middelen uit de markt of ontwerpt waar nodig zelf oplossingen om deze te automatiseren.

Uiteraard krijg je alle kansen om je te ontwikkelen en bij te blijven met marktontwikkelingen door het volgen van trainingen en conferenties.

Binnen WUR worden onze platformen intensief gebruikt. Wat we bedenken en onderhouden wordt bijvoorbeeld ingezet door onze Research klanten om baanbrekend onderzoek te kunnen verrichten, waardoor jij ook een belangrijke bijdrage kunt leveren aan onze missie: “to explore the potential of nature to improve the quality of life”.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Voor deze rol vinden we het belangrijk dat je het volgende bezit:
 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met VMware, Microsoft en Linux. Je bent bereid hiervoor een certificering VCP, AZ-800 en RHCSA te halen (of je hebt ze al in je bezit);
 • Ervaring met Ansible, Puppet, GIT en scripten in Powershell, Bash en Python;
 • Kennis van de Azure cloud;
 • Vermogen om bestanden, pipelines en scripts te lezen, schrijven en gebruiken;
 • Een goede beheersing van het Nederlands en het Engels. De voertaal binnen het team is Nederlands, maar in onze internationale werkomgeving wordt steeds meer in het Engels gecommuniceerd.

We nodigen je van harte uit ook te solliciteren als je nog niet de kennis en ervaring hebt die we vragen maar wel beschikt over de juiste competenties en de ambitie om deze uitdagende functie te vervullen.

Je vindt het geen probleem om eenmaal volledig ingewerkt samen met je collega’s volgens een afgesproken rooster 7x24 standby te zijn voor security incidenten (ongeveer eens per 6 weken)

Onze IT-teams werken volgens de scrum- en agile-methodologieën. Samenwerking, communicatie, transparantie en voortdurende feedback zijn essentieel. Het team werkt twee dagen per week op de campus en kan ervoor kiezen om de overige dagen vanuit huis te werken, voor een goede focus en een gezonde balans tussen werk en privé.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO's zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, per week, extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Naast deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden ontvang je uiteraard een goed salaris. Afhankelijk van je ervaring bieden wij een competitief bruto salaris tussen € 3.166 en € 5.035 voor een fulltime werkweek van 36 uur, conform de CAO Wageningen Research (schaal 9 tot 10). Daarnaast kan een contract voor 0,8 FTE besproken worden.

Wageningen University & Research stimuleert interne loopbaankansen en mobiliteit met een intern wervingsbeleid. Er zijn volop mogelijkheden voor persoonlijk initiatief in een leeromgeving, en we bieden uitstekende trainingsmogelijkheden. We bieden een veelzijdige functie in een internationale omgeving met een prettige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research en onze missie is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Specificaties

 • IT
 • Natuurwetenschappen
 • max. 36 uur per week
 • HBO
 • P1500920-5

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you