Afdelingshoofd Sports Center

Afdelingshoofd Sports Center

Geplaatst Deadline Locatie
5 jun 30 jun Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Jouw functie

Als afdelingshoofd van het Sports Center (SC) ben je eindverantwoordelijk voor de totale bedrijfsvoering van het centrum, zowel sportinhoudelijk als organisatorisch. Het is een brede en dynamische functie, waarin je zowel binnen het SC leidinggeeft, als ook lid bent van het Management Team van de divisie Facility Services. Je bent o.a. verantwoordelijk voor het aanbieden van een gevarieerd sportprogramma, denkt actief mee over de ontwikkeling van het Sports Center, onderhoudt contacten met de besturen van studentensportverenigingen en hebt veelvuldig contact met in- en externe partijen. Dit betekent dat je in staat moet zijn om snel te schakelen en oplossingsgericht te handelen. 


Vanuit een helicopterview weet je wat er speelt en draag je je visie uit ten aanzien van het Sports Center. Je hebt een actieve rol in de strategie en het bijhorende beleid en draagt zorg dat deze gerealiseerd worden. Operationeel management ligt bij de 3 teamleiders en jij bent daarin de leiding-, richting- en raadgever. Je toont oprechte interesse in de persoon achter de medewerker en zorgt voor een veilige omgeving en goede werksfeer voor je collega’s. Je bent toegankelijk als leidinggevende en staat open voor feedback en ideeën.  


Naast de goede samenwerking met de collega’s binnen het Sports Center onderhoud je ook een goede relatie met studenten in het algemeen en met de Federation of Student Sports Tilburg (FOSST) en de studentenbesturen van sportverenigingen in het bijzonder. Je hebt oog en oor voor hun belangen en garandeert dat de studenten zich betrokken blijven voelen bij het Sports Center. 


Je focus ligt op het steeds blijven professionaliseren van het Sports Center. Dit doe je met energie, daadkracht en besluitvaardigheid. Samen met je collega’s weet je het sportconcept actief te verbinden met ontwikkelingen in sportaccommodaties voor binnen- en buitensport, nieuwe technologieën/innovaties en het welzijn van studenten en medewerkers. 


Je bent alert op samenwerkingsverbanden met andere afdelingen binnen en buiten Tilburg University en je bent een netwerker die intern en extern de juiste contacten onderhoudt waarmee je het Sports Center helpt om de gestelde doelen te realiseren. Naast de contacten binnen de organisatie participeer je ook nationaal en internationaal in belangrijke overlegorganen.


Op financieel gebied ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren en bewaken van de begroting en draag je zorg voor een tijdige en heldere financiële- en bedrijfsmatige rapportage aan de directeur FS.
Tenslotte ligt een grote opgave voor het afdelingshoofd in de actieve bijdrage aan het nieuwbouwproject. De universiteit ziet een grote groei van sporters en het huidige gebouw en faciliteiten knellen. Zij is voornemens een geheel nieuw Sports Center te realiseren. Afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan het programma en draagvlak daarvoor. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties 

De volgende kwalificaties worden voor deze functie gevraagd:

  •     een afgeronde relevante WO/Hbo-opleiding op het gebied van (sport)management en een goede beheersing van zowel de Nederlandse- als de Engelse taal.
  •     je beschikt over een goed ontwikkeld strategisch inzicht en bent in staat om in samenwerking met collega’s de strategische visie te vertalen naar heldere beleids-/afdelingsplannen.
  •     je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een rol op management niveau
  •     je bent een empathisch en verbindend leider, die in staat is om draagvlak te creëren.
  •     je bent analytisch sterk en beschikt over een helikopterview
  •     je beschikt over zeer goede organisatorische vaardigheden en bent in staat om verantwoordelijkheden lager in de organisatie te leggen en eigenaarschap te stimuleren. Daarbij kun je goed loslaten. Het Sports Center is nl. 15 uur per dag het jaar door (bijna) continu geopend. 
  •     je hebt een sterke persoonlijkheid met uitstekende netwerkvaardigheden en sterke coachende- en communicatieve vaardigheden
  •     je hebt een goed gevoel voor ambtelijke- en (student)bestuurlijke verhoudingen en verschillende belangen en bent in staat daar adequaat mee om te gaan

 

De volgende competenties zijn van belang:
Verbindend leiderschap, organisatiesensitiviteit, overtuigingskracht en sturen op resultaat.

 

Jouw talenten

•    Je bent organisatiesensitief: je biedt meerwaarde aan de organisatie door je frisse blik en je helikopterview. Daarbij kijk je verder dan je eigen afdeling en hebt oog voor het overkoepelend belang.

•    Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving. 

•    Je toont initiatief: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan en beschikt over goede dosis zelfkennis.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod 

Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. De omvang van de functie kan variëren van 0,9 – 1,0 fte (36 - 40 uur per week). 

Het salaris bedraagt minimaal € 5.247 en maximaal € 7.305 bruto per maand bij een full time dienstverband. Op basis van jouw kennis en ervaring word je ingeschaald op basis van het UFO-profiel Afdelingshoofd (salarisschaal 12 -13) van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring. 

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je op basis van 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap. 

Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Specificaties

  • Management
  • 22314

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you