Trainers cognitieve rehabilitatie mensen met psychische problemen (1,2 fte)

Trainers cognitieve rehabilitatie mensen met psychische problemen (1,2 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
6 jun 20 jun Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Mensen met complexe

Functieomschrijving

Mensen met complexe psychische problemen (veelal psychotische aandoeningen, zoals schizofrenie), ervaren vaak beperkingen in het dagelijks leven (bv. bij het boodschappen doen, schoonmaken, agenda bijhouden, financiën). Bij een deel van deze mensen zijn deze problemen zo groot dat zij niet langer zelfstandig kunnen wonen en terugvallen op vormen van beschermd wonen. Vaak worden problemen in het dagelijks leven veroorzaakt door cognitieve stoornissen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat bij mensen met complexe psychische problemen, de cognitieve stoornissen samenhangen met verminderde neurale plasticiteit. Eerder onderzoek toont aan dat cognitieve remediatie training (CR; een vorm van cognitieve rehabilitatie) het dagelijks functioneren van mensen met een psychotische stoornis verbetert en hen helpt hun persoonlijke doelen te bereiken.

Tijdens een grote multicenter randomized controlled trial (RCT) onderzoeken we of we dagelijks functioneren bij deze doelgroep kunnen verbeteren met een nieuwe vorm van CR training. Deze training is gericht op het leren van nieuwe cognitieve vaardigheden én het leren gebruiken van deze nieuwe vaardigheden in het dagelijks leven. Bovendien onderzoeken we of een combinatie van CR training met milde hersenstimulatie (transcranial Direct Current Stimulation; tDCS) neurale plasticiteit kan stimuleren en het effect van CR training kan vergroten. In een pilotstudie lieten we al zien dat deelnemers zo'n combinatie van CR training en hersenstimulatie goed vol kunnen houden, leuk vinden om te doen en dat de training hen helpt hun doelen te bereiken.

Voor dit project zoeken we mensen die de training (CR + hersenstimulatie) geven aan mensen met psychische problemen die deelnemen aan dit onderzoek.

Jouw taken als CR trainer zijn onder meer:

- het geven van de CR training en hersenstimulatie met tDCS aan deelnemende cliënten
- het contact houden met de cliënt en zijn/haar omgeving (zoals familie, persoonlijk begeleiders/case managers, etc.)
- onderhouden van contacten met de deelnemende instellingen aan het onderzoek (je bent gekoppeld aan één van de drie instellingen, namelijk GGz Friesland, Cosis, of Lentis)
- maandelijkse supervisie momenten bijwonen om de voortgang van de training te bespreken samen met de rest van de trainers
- eerst zul je training krijgen in het uitvoeren van cognitieve remediatie en de hersenstimulatie. Vanaf september zul je tussen de 6 en 10 cliënten per week zien waaraan je de training geeft.

Organisatie
De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is sterk in onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen. We werken aan sociale vraagstukken en problemen die mensen ervaren in het dagelijks leven. Centraal staat de individuele en maatschappelijke veerkracht en de vraag hoe we deze kunnen vergroten. We richten ons hierbij op de onderwerpen migratie, milieu en klimaat, gezondheid, opvoeding en onderwijs, bescherming van kwetsbare minderheden en duurzame samenwerkingsverbanden. Bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen werken ruim 650 medewerkers.

Meer informatie over de faculteit kunt u vinden via de link https://www.rug.nl/gmw/.

Klinische en Ontwikkelingsneuropsychologie
Binnen de basiseenheid Klinische en Ontwikkelingsneuropsychologie vindt onder andere onderzoek plaats naar patiënten met psychische aandoeningen, ontwikkelingsstoornissen en neurologische aandoeningen. Het onderzoek richt zich op de aard van deze stoornissen, op de effecten van behandelingen, en op de consequenties van deze stoornissen voor deelname aan de maatschappij.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

Voor deze functie wordt van je verwacht dat jij:

- een afgeronde (master)opleiding op het gebied van de (neuro)psychologie, of een verwant gebied hebt (bv. Toegepaste Psychologie)
- affiniteit hebt met de doelgroep; ervaring met klinisch werk is een pré
- integer en betrokken bent
- een goede beheersing van de Nederlandse taal hebt, zowel mondeling als schriftelijk
- beschikt over goede sociale- en communicatievaardigheden en het leuk vindt om in teamverband te werken
- nauwkeurig te werk gaat
- flexibel bent ingesteld.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 3.072,- en maximaal € 3.226,- (schaal 8.0/8.1) bruto per maand bij een fulltime dienstverband
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- aantrekkelijke secundaire en marktconforme arbeidsvoorwaarden
- functie indeling in het UFO-functieprofiel van Onderzoeksmedewerker 3
- een tijdelijk dienstverband voor de duur van 12 maanden met een mogelijkheid tot verlenging van 12 maanden.

Er is in totaal 1,2 fte beschikbaar voor de functie. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de kandidaten zullen we, in overleg, een verdeling maken voor de functie. Minimale beschikbaarheid van 0,4 fte is vereist (gaarne aangeven in uw sollicitatie naar hoeveel fte uw voorkeur uitgaat).

Ingangsdatum: September/Oktober 2024 (in overleg)

Voorkeur opgeven voor een locatie (GGz Friesland (beheersing Friese taal is hier een pré), Cosis, Lentis) is mogelijk.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 28 uur per week
  • max. €3226 per maand
  • Universitair
  • V24.0304

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you