Junior Docent Gezondheidswetenschappen (infectieziekten)

Junior Docent Gezondheidswetenschappen (infectieziekten)

Geplaatst Deadline Locatie
6 jun 30 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij onze nieuwe collega met een passie voor onderwijs op het gebied van gezondheidswetenschappen? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

De BSc gezondheidswetenschappen is een interdisciplinaire opleiding in het domein Human Life Sciences, met veel aandacht voor de binding tussen student en opleiding. De afdeling beschikt voor het onderwijs over een enthousiast team van juniordocenten. Deze verzorgen inhoudelijk gezondheidswetenschappelijk onderwijs en ondersteunen in de onderwijsorganisatie. Ze voeren daarnaast projecten uit rond onderwijsinnovatie en zijn de gesprekspartners voor docenten die willen investeren in onderwijsvernieuwing.

Om ons team te versterken, zijn wij op zoek naar een junior docent ter ondersteuning van onder andere het infectieziekten onderwijs. De positie is voor de duur van vier jaar, waarbinnen je een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) kan behalen. Daarnaast kan je deelnemen aan een professionaliseringstraject dat speciaal is ontworpen voor juniordocenten. Binnen dit traject krijg je de kans om je te verdiepen, academische innovaties te doen en een portfolio op te bouwen in de context van het onderwijs. Het doel daarvan is dat je hierna kunt uitstromen in diverse vakgebieden: docent HBO, beleidsmaker onderwijs WO of onderwijsprofessional in het bedrijfsleven.

Jouw taken
 • voorbereiden en begeleiden van werkgroepen en computerpractica
 • beoordelen van eindopdrachten
 • uitvoeren van coördinerende en administratieve taken ten behoeve van het onderwijs
 • participatie in ontwikkel- en innovatieteams op het gebied van onderwijsvernieuwing
 • bijdragen aan de organisatie van (onder andere) het (infectieziekten) onderwijs van de afdeling gezondheidswetenschappen

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • een afgeronde master in een gezondheid gerelateerde studierichting (bij voorkeur een biomedische en/of infectieziekten specialisatie) en aantoonbare affiniteit met het geven van onderwijs
 • goede organisatorische capaciteiten en sociale vaardigheden
 • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels)
 • directe beschikbaarheid is een pré

Als universiteit streven we naar gelijke kansen voor iedereen, in het besef dat diversiteit vele vormen kent. Wij geloven dat diversiteit in al haar complexiteit van onschatbare waarde is voor de kwaliteit van ons onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening. We zijn altijd op zoek naar talent met diverse achtergronden en ervaringen. Dat betekent ook dat we ons inzetten voor het creëren van een inclusieve gemeenschap, zodat we diversiteit als meerwaarde kunnen benutten.

We beseffen dat elk individu een unieke set aan vaardigheden, expertise en denkwijze met zich meebrengt. We nodigen dan ook graag iedereen uit die zich herkent in het profiel om te solliciteren, zelfs als je niet aan alle eisen voldoet.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Bij de VU draag je bij aan onderwijs, onderzoek en dienstverlening voor een betere wereld. En daar mag wat tegenover staan. Daarom bieden wij jou:
 • een salaris van minimaal € 3.226,00 (Schaal 10) en maximaal € 5.090,00 (Schaal 10) bruto per maand, bij een voltijds dienstverband. Dit is gebaseerd op het UFO-profiel Docent 4. Het precieze salaris hangt af van je opleiding en ervaring.
 • een functie voor minstens 0,8 fte. Je arbeidsovereenkomst duurt 4 jaar.

Daarnaast bieden wij je aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen. Enkele voorbeelden:
 • bij een voltijdse 38-urige werkweek hoort een vakantietegoed van 232 uur per jaar. Als je ervoor kiest om 40 uur te werken, beschik je op jaarbasis over 96 extra vakantie-uren. Bij een deeltijdaanstelling wordt dit naar rato berekend.
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Welkom bij de afdeling Gezondheidswetenschappen
Binnen de afdeling Gezondheidswetenschappen werken medewerkers uit verschillende vakgebieden actief samen met maatschappelijke partners, (toekomstige) patiënten en burgers in hun onderzoek. We streven ernaar om oplossingen te bieden om de volksgezondheid en het welzijn te verbeteren, en om ongelijkheden in gezondheid en welzijn bij specifieke groepen te verminderen. We werken intensief samen met onze partners binnen en buiten de VU om directe maatschappelijke impact te creëren door invloed uit te oefenen op de beleidsontwikkeling op het gebied van volksgezondheid.

Welkom bij de Faculteit der Bètawetenschappen
Bij de Faculteit der Bètawetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam werken wetenschappers en studenten aan complexe maatschappelijke vraagstukken voor een duurzame en gezonde toekomst. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot ondervoeding en van molecuul tot de maan: we richten ons op de volle breedte van de bètawetenschappen. Ons onderwijs en onderzoek is sterk experimenteel technisch, computationeel en interdisciplinair van aard.

We werken vanuit een waardengedreven, interdisciplinaire benadering aan nieuwe oplossingen. Door onderzoek, door valorisatie, en door het opleiden van maatschappelijk betrokken wereldburgers – die op hun beurt een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan een duurzame, gezonde toekomst.

Kom je werken bij Bètawetenschappen? Dan werk je samen met studenten, promovendi en wetenschappers bij de grootste bètafaculteit van Nederland. Je combineert een vakgerichte focus met een brede blik op de wereld. We zijn trots op ons collegiale werkklimaat dat zich kenmerkt door een gedreven en pragmatische instelling met betrokkenheid bij het grotere geheel. De faculteit telt ruim 11.000 studenten die studeren aan een van de 40 opleidingen. Er werken ruim 1.600 professionals, verdeeld over 10 wetenschappelijke afdelingen.

Vrije Universiteit Amsterdam
De Vrije Universiteit Amsterdam staat voor waardengedreven onderwijs en onderzoek. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en een open houding – a broader mind. Met een ondernemende aanpak en aandacht voor diversiteit, zingeving en medemenselijkheid werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Door onze krachten te bundelen, over de grenzen van vakgebieden heen, werken we aan een betere wereld voor mens en planeet. Samen creëren we een veilig en respectvol werk- en studieklimaat, en een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek. Lees meer over onze gedragscodes.

We zijn gevestigd op één fysieke campus, in het hart van de Amsterdamse Zuidas, met een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Aan de VU werken ruim 6.150 medewerkers en volgen ruim 31.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Diversiteit
Diversiteit is een speerpunt van de VU. De VU wil toegankelijk en ontvankelijk zijn voor diversiteit in vakgebieden, culturen, ideeën, nationaliteiten, overtuigingen, voorkeuren en levensbeschouwingen. Vanuit vertrouwen, respect en interesse leiden verschillen hier tot nieuwe inzichten en innovatie, tot scherpte en helderheid, tot excellentie en een ruimer begrip.

Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening.

We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van de VU-gemeenschap.

Specificaties

 • Lector
 • Gezondheid
 • €3226—€5090 per maand
 • Universitair
 • 4122

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Van der Boechorststraat 7, 1081BT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you