Strategisch projectleider acute zorg

Strategisch projectleider acute zorg

Geplaatst Deadline Locatie
7 jun 20 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De huisarts heeft een crisisplek nodig voor een patiënt van 85 jaar. De ambulancedienst is op zoek naar een plek voor een patiënt op de Eerste Hart Hulp (EHH). Bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis is de EHH vol. Met jouw adviezen en projecten verbeter je de samenwerking tussen zorgverleners in dit soort acute situaties. Voor nu én in de toekomst. Als strategisch projectleider bij Acute Zorgregio Oost (AZO) in Nijmegen draag je bij aan het realiseren van een toekomstbestendige acute zorgketen. Je praat mee op het hoogste niveau in onze regio.

In deze uitdagende rol als strategisch projectleider ben je óók netwerker en beleidsadviseur. Je zet een effectief netwerk voor acute zorg op en coördineert overleggen met verschillende zorgpartijen. Traumazorg, acute neurologie, acute cardiologie, acute zorg voor ouderen en acute verloskunde komen op jouw werkdag voorbij. Je spreekt onder andere met zorgprofessionals, bestuurders van ziekenhuizen of zorgverzekeraars. Dat doe je binnen het netwerk van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ).

Het ROAZ in onze regio moet de acute zorg in de regio toegankelijk en van goede kwaliteit houden. Ook bij de stijgende zorgvraag en met minder zorgpersoneel. Jij brengt ketenpartners samen om te werken aan transformatieplannen rond deze ingewikkelde uitdagingen. Daarbij stimuleer je innovatieve en creatieve oplossingen binnen het netwerk. Samen met andere ROAZ-bureaus in Nederland neem je deel aan overleggen van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) over bijvoorbeeld programma’s voor zorgcoördinatie en digitale gegevensuitwisseling. Je houdt je als strategisch projectleider onder andere bezig met het:
 • Signaleren, analyseren, interpreteren en actie ondernemen naar aanleiding van landelijke en regionale ontwikkelingen en data omtrent de acute zorg.
 • Opbouwen en versterken van een optimaal netwerk en voorzitten van netwerk-overleggen rond bijvoorbeeld geboortezorg of acute cardiologie.
 • Opzetten van beleid op diverse thema's, bijvoorbeeld rond zorgcoördinatie.
 • Leiden van regionale projecten vanuit het Integraal Zorg Akkoord (IZA), waken op het nakomen van afspraken en escaleren waar nodig.
 • Adviseren van het Landelijk Netwerk Acute zorg (LNAZ) over het verbeteren van beleid rond de toegankelijkheid en kwaliteit van acute zorg.

Je krijgt veel ruimte om deze rol op je eigen manier vorm te geven. Je bent onderdeel van een groep gedreven adviseurs / projectleiders die, net als jij, verschil willen maken. Ook werk je samen met onze data-analist, onderzoekers en communicatieadviseurs. Je kunt deels vanuit huis werken. Daarnaast overleg je regelmatig bij de netwerkpartners op locatie in binnen dit dynamische en heel diverse netwerk.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Jij houdt van een stevige projectleiders- of adviesfunctie. In een werkveld waar veel tegengestelde belangen kunnen spelen, weet jij partijen bij elkaar te brengen. Je weet dat werken binnen een groot regionaal netwerk heel anders is dan het leiden van een project voor 1 organisatie. En dat er veel zaken onzeker zijn. Jij past je communicatiestijl aan op de partij waarmee je in gesprek bent, want je weet uit ervaring dat de toon van je adviezen bepalend kan zijn voor draagvlak en succes. Met verbinding, leiderschap en creativiteit bouw je aan het meest effectief werkende netwerk. Daarnaast heb je als strategisch projectleider acute zorg:
 • Wo-werk- en -denkniveau.
 • Een diploma gezondheidswetenschappen, bedrijfskunde, beleid of management gezondheidszorg of een vergelijkbaar gebied.
 • Ruime ervaring in een strategische rol in de zorg; en dat kan heel breed zijn, van huisartsenzorg, ziekenhuis, GGZ tot ouderenzorg.
 • Ervaring met stakeholdermanagement en het leiden van grote, uitdagende projecten of programma’s.
 • Ervaring in het schrijven van Nederlandstalige memo's, richtlijnen, adviezen of (beleids)notities.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen € 4.678 en € 6.402 (schaal 11) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, indien van toepassing op de functie, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
  • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
  • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
  • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
  • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
  • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op de aanvullende pakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.

Werkgever

Radboudumc

Je hebt een werkplek die goed bereikbaar is met ov, fiets en auto, op de campus van het Radboudumc. Zo ben je vlak bij het ziekenhuis en kun je een dag meelopen op de Spoedeisende Hulp. Daarbij zie je hoe acute zorg in de praktijk werkt. Ook heb je overleggen in de hele regio. Je team bestaat uit zo’n 12 personen en deze groep groeit. Ze zijn pas afgestudeerd, of bijna met pensioen en alles daar tussenin. In de eerste periode zijn coördinerend adviseur Lieke en hoofd AZO Marcel je aanspreekpunten. In deze dynamische omgeving stimuleren we creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en groei.

Acute Zorgregio Oost (AZO) is als zelfstandige organisatie bij het Radboudumc ondergebracht. Als onderdeel van het netwerk biedt AZO betrouwbare, onafhankelijke en neutrale expertise. Met objectieve data, goede analyses en adviezen op elk niveau. In de loop der jaren zijn we steeds verder gegroeid van een ondersteunend naar een adviserend bureau. We vormen de schakel tussen partners in de regio op het brede terrein van de acute zorg. Onze missie is duidelijk: wij organiseren het netwerk acute zorg om goede samenwerking tussen regiopartners te versterken. En om deze zorg toekomstbestendig te houden en waar mogelijk te verbeteren. We stemmen taken en verantwoordelijkheden af en we ondersteunen zorginstellingen om zich voor te bereiden op rampen en crises door op te leiden, te trainen en te oefenen (OTO). Dat doen we samen met alle netwerkpartners in het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) in onze regio.

‘Als projectleider bij AZO werk je samen met het hele acute zorgnetwerk in de regio aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de acute zorg. Met projecten zoals zorgcoördinatie en de (acute) geboortezorg draag je bij aan het verbeteren van de samenwerking tussen ketenpartners, waardoor zorgprofessionals zoveel mogelijk tijd aan patiëntenzorg kunnen besteden. Zodat zowel nu als in de toekomst patiënten kunnen vertrouwen op goede en beschikbare acute zorg in de regio.’’ Lieke, adviseur AZO.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • Gezondheid
 • 28—36 uur per week
 • €4678—€6402 per maand
 • Universitair
 • 193701-P1539514-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you