Promovendus '3D-printen van splints in de Tandheelkunde'

Promovendus '3D-printen van splints in de Tandheelkunde'

Geplaatst Deadline Locatie
7 jun 7 jul Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jul 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

3D technologie heeft een opmars in de Tandheelkunde. De laatste jaren wordt steeds vaker gebruik gemaakt van computer ontworpen en vervaardigde werkstukken (CAD-CAM). Dit onderzoek richt zich tot het bestuderen van diverse stappen in het ontwerpen en vervaardigen van 3D-geprinte producten in de Tandheelkunde, in het bijzonder de intraorale splint. Ben jij de promovendus die wij zoeken voor dit onderzoek? We maken graag kennis met je!

Dit onderzoek is een samenwerkingsproject tussen de afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc en het gerenommeerde bedrijf NextDent BV - de tandheelkundige tak van 3D Systems.

Het promotieonderzoek zal bestaan uit een literatuuronderzoek naar 3D-printing van splints in de tandheelkunde, een laboratorium onderzoek naar het materiaalkundig gedrag van 3D geprinte kunststoffen vs. gefreesde en overige tandheelkundige materialen, en een tweetal klinische studies naar de korte en lange termijn uitkomsten met betrekking tot de dentitie, splintmateriaal en patiënt-gerapporteerde variabelen bij gebruik van intraorale splints.

Het traject zal gedurende een tijdbestek van 5 jaar plaatsvinden in deeltijd. Enige kennis van tandheelkundig materiaalkundig en/of klinisch onderzoek heeft de voorkeur.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Een wetenschappelijk onderzoek ontwerpen en uitvoeren op het gebied van tandheelkundige intraorale splints.
 • Onderzoeksgegevens genereren en analyseren, en deze presenteren in wetenschappelijke publicaties en op wetenschappelijke bijeenkomsten.
 • In teamverband samenwerken om in een stimulerende omgeving te discussiëren, plannen en onderzoek te doen.
 • Het project voltooien met een wetenschappelijk proefschrift.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Onze nieuwe promovendus heeft een afgeronde opleiding op het gebied van de tandheelkunde, en is een enthousiaste en leergierige collega met de wens om te promoveren.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
 • Communicatief vaardig en wilt bijdragen aan een ambitieus team.
 • In staat om je tijdens het project te ontwikkelen tot een zelfstandig onderzoeker.
 • In staat om bachelor- en masterstudenten te begeleiden tijdens het project.
 • Een zelfstandige en goed gestructureerde werkstijl.
 • In staat om in hoge mate initiatief te tonen.
 • Een sterke motivatie om te slagen in wetenschappelijk onderzoek.
 • Je hebt naast Nederlandse, ook uitstekende Engelse schrijf- en presentatievaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 5 jaar.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.017 en € 3.824 (schaal 10a) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, indien van toepassing op de functie, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
  • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
  • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
  • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
  • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
  • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op de aanvullende pakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc richt zich op de drie academische kerntaken onderzoek, onderwijs en patiëntzorg. Het onderzoek van de afdeling is hoofdzakelijk gepositioneerd in het onderzoeksprogramma Orofacial Health van het Radboudumc. Dit programma richt zich tot basaal, laboratorium en klinisch onderzoek, met gebruik van moderne technologieën zoals 3D technieken en Artificial Intelligence, met als doel het verbeteren van de mondgezondheid en de impact hiervan op het welzijn en kwaliteit van leven van mensen.

De afdeling verzorgt de bachelor- en masteropleiding Tandheelkunde om zodoende de tandarts van de toekomst op te leiden. Daarnaast de specialisten opleiding Orthodontie, postinitiële opleiding Gnatholgie en diverse kortere postacademische cursussen.

De patiëntzorg op de afdeling vindt deels plaats in de Onderwijspraktijk Tandheelkunde in nauwe samenwerking met de opleiding tot Tandarts, en deels in het Centrum voor Mond en Gelaat, in nauwe samenwerking met andere tandheelkundige, medische en paramedische specialisten.

Het Radboudumc
Welkom bij het Radboudumc, waar onze onderzoeksgroepen streven naar innovatieve oplossingen die impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We dagen de status quo uit om huidige en toekomstige gezondheidsuitdagingen te overwinnen. Ons doel is om de toekomst van de gezondheidszorg te vormen voor de komende generaties. Onze focus ligt op preventie, duurzaamheid en betekenisvolle zorg, die we bereiken door onze diepgaande kennis van ziektemechanismen, klinische wetenschap, volksgezondheidsonderzoek, medische technologie en gegevenswetenschap. Onze benadering is gericht op doorbraken die de gepersonaliseerde gezondheidszorg en de volksgezondheid daadwerkelijk kunnen verbeteren.

Bij het Radboudumc biedt een uitgebreid scala aan onderzoeksprogramma's het kompas voor onze onderzoeksinspanningen. Elk programma heeft een duidelijk doel, waarbij samenwerking binnen en buiten onze organisatie zeer wordt gewaardeerd. We integreren zorg, onderwijs en onderzoek in samenwerking met onze patiënten om ervoor te zorgen dat onze onderzoeksprogramma's een significante impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We nodigen je uit om deel te nemen aan onze missie om een gezonde toekomst voor iedereen te creëren.

Specificaties

 • PhD
 • Gezondheid
 • max. 18 uur per week
 • €3017—€3824 per maand
 • Universitair
 • 193725-P1539710-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you