Ambtelijk secretaris Patiëntenadviesraad

Ambtelijk secretaris Patiëntenadviesraad

Geplaatst Deadline Locatie
10 jun morgen Nijmegen

Functieomschrijving

Maak deel uit van een dynamische omgeving waar jouw vaardigheden en passie voor samenwerking tot hun recht komen! Als ambtelijk secretaris ben je verantwoordelijk voor de ambtelijke, organisatorische en coördinerende ondersteuning van de voorzitter en de leden van de Patiëntenadviesraad (PAR) en houd je hen op de hoogte van voor patiënten relevante in- en externe ontwikkelingen. Kom jij ons team versterken?

Je draagt zorg voor het voorbereiden, organiseren en faciliteren van de overleggen van de PAR, waarbij je nauw samenwerkt met de voorzitter. Daarnaast draag jij zorg voor de beleidsvoorbereidende en inhoudelijke, specialistische advisering aan de voorzitter en leden, maak je verslagen van de gesprekken die jij samen met de voorzitter zowel in- als extern voert, en stuur je de secretariële ondersteuning aan.

In overleg met de voorzitter van de PAR bereid je vergaderingen en agendapunten voor overleg met de Raad van Bestuur voor. Ook zorg je voor de inhoudelijke voorbereiding van adviezen en activiteiten. Je spreekt de taal van patiënten, mantelzorgers en medewerkers. Je bent betrokken, maar ook in staat professionele distantie te houden.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Als bruggenbouwer ben jij iemand die zich inzet voor het grotere geheel en gestructureerd, planmatig en doelmatig te werk gaat. Met jouw open en flexibele instelling en houding weet je effectief te communiceren in complexe situaties op alle niveaus binnen de organisatie.

Je beschikt over een combinatie van lef en diplomatie/tact, waarmee je uitdagingen met vertrouwen tegemoet treedt. Jouw organisatiesensitiviteit maakt dat je je onafhankelijk van de organisatie kunt opstellen wanneer dat nodig is.

Daarnaast heb je:
 • Academisch werk- en denkniveau (bijvoorbeeld opleiding beleid en beheer in de gezondheidszorg).
 • Aantoonbare kennis van en inzicht in gezondheidszorg, cliëntenmedezeggenschap en participatievraagstukken.
 • Kennis van wetgeving medezeggenschap cliënten in de zorg (WMCZ), of aantoonbaar vermogen dat snel te verwerven.
 • Ruime professionele ervaring met beleidsmatig werk, maar geen ambtelijke instelling.
 • Goede mondelinge en schriftelijke presentatievaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.493 en € 5.504 (schaal 10) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, indien van toepassing op de functie, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
  • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
  • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
  • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
  • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
  • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op de aanvullende pakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.

Werkgever

Radboudumc

De Patiëntenadviesraad (PAR) adviseert de Raad van Bestuur van het Radboudumc over de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg en gaat daarbij altijd uit van het perspectief van de patiënt. De PAR is cliëntenraad conform de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen en behandelt zaken die een gemeenschappelijk belang hebben voor patiënten. In de visie van het Radboudumc is de patiënt partner in de zorg. Raad van Bestuur en PAR denken daarom samen na over strategische thema’s rondom verbetering en vernieuwing van zorg en services, opleiding en wetenschap.

Ook stimuleert de PAR afdelingen om patiënten en/of hun naasten actief te betrekken bij de gang van zaken op de afdeling. Een aantal afdelingen heeft hiervoor een afdelingsadviesraad opgericht. Waar de PAR adviseert over Radboudbrede thema’s, richten de afdelingsadviesraden zich op de gang van zaken op de eigen afdeling. Door het aangaan van een gelijkwaardige dialoog tussen zorgprofessionals en patiënten, waarbij ieders perspectief als waardevol wordt gezien, kunnen patiënten daadwerkelijk bijdragen aan besluitvorming op afdelingsniveau.

Leden van de PAR laten zich voeden door signalen van patiënten, patiëntenorganisaties, familieleden, bezoekers en medewerkers. Als patiënt merkt u dat mede door de inzet van de PAR in toenemende mate rekening wordt gehouden met het perspectief en beleving van de patiënt.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Additionele informatie

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Bel of mail dan met Rianne Ekkelboom, voorzitter Patiëntenadviesraad via (024) 361 91 14. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Specificaties

 • Beleid- en staf; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Gezondheid
 • max. 22 uur per week
 • €3493—€5504 per maand
 • Universitair
 • 193754-P1540404-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboudumc). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Bel of mail dan met Rianne Ekkelboom, voorzitter Patiëntenadviesraad via (024) 361 91 14. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Bel of mail dan met Rianne Ekkelboom, voorzitter Patiëntenadviesraad via (024) 361 91 14. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Solliciteer uiterlijk op 14 jul 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).