Psycholoog in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog kinderen en jeugdigen

Psycholoog in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog kinderen en jeugdigen

Geplaatst Deadline Locatie
11 jun 22 jul Nijmegen

Functieomschrijving

Per januari 2025 bieden wij een uitdagende opleidingsplek voor een psycholoog in opleiding (PIOG) binnen de sectie Kind en Jeugd van de afdeling Medische Psychologie in samenwerking met Karakter kinderpsychiatrie.

Binnen de dynamische omgeving van het Radboudumc werk je in de sectie Kinderen en Jeugdigen van de afdeling Medische Psychologie. Vanuit deze afdeling ben je primair werkzaam in de patiëntenzorg in het Amalia kinderziekenhuis. Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan problemen die specialistische zorg vragen als GZ-psycholoog in opleiding. Je draagt bij aan psychologische diagnostiek en behandeling van kinderen en jeugdigen met geslacht en gender problematiek en van kinderen met ingrijpende somatische aandoeningen.

Je werkt in een multidisciplinair team samen met artsen, verpleegkundigen, en andere professionals aan de beste persoonsgerichte zorg voor patiënten. Binnen de klinische afdelingen neem je deel aan multidisciplinair overleggen. Verder neem je binnen de afdeling Medische Psychologie deel aan de patiëntenbespreking, het sectieoverleg en het afdelingsoverleg. Naast de werkzaamheden in de patiëntenzorg kun je ook participeren in het geven van onderwijs en ontwikkeling-/innovatie trajecten.

Binnen deze opleidingsplek ga je ook een jaar werken bij Karakter. Karakter is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Er wordt een combinatie van klinische en poliklinische zorg geboden op twaalf locaties, met name in Gelderland en Overijssel. De cliënten variëren in leeftijd van 0 tot 18 jaar. Op alle locaties van Karakter zijn er poliklinische teams van verschillende omvang, intensieve ambulante (gezins)behandeling (IPG/IHT), dagklinische behandelmogelijkheden en HIC's.

Binnen Karakter zijn er verschillende speerpunten in de zorg voor kinderen met psychiatrische problematiek en hun systemen, denk hierbij aan IMH, LVB en MDFT. Daarnaast zijn er consultatieve taken, bijvoorbeeld als POH-GGZ bij de huisarts.

Bij Karakter ga je als PIOG aan de slag op een poliklinische afdeling, waarbij je je ontwikkelt in brede diagnostiek en behandeling. Afhankelijk van je interesses en de mogelijkheden op jouw locatie verdiep je je in een bepaalde behandelstroming (bijvoorbeeld de CGT), in samenhang met het onderwijs dat je krijgt op de GZ opleiding.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zoeken een ambitieuze collega, die goed kan samenwerken, een flexibele instelling heeft en stressbestendig is. Je bent een teamspeler en je voelt je op je plek in een multidisciplinaire omgeving. Bovendien ben je sensitief en kun je je kwetsbaar opstellen. Wij zoeken een collega die kiest voor het academisch werkveld. Die een stap extra wil zetten om vernieuwend te zijn. En die ook gaat voor optimale kwaliteit van zorg en onderwijs volgens de nieuwste academische inzichten.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
 • Afgeronde universitaire studie Psychologie.
 • Master medische psychologie strekt tot aanbeveling.
 • Kennis en ervaring met medisch-psychologische diagnostiek en behandeling bij kinderen en jeugdigen.
 • Ervaring en affiniteit in het werken in een interdisciplinair team strekt tot aanbeveling
 • Gepromoveerd zijn is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar voor de duur van de opleiding.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.925 en € 6.021 (schaal 10M) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, indien van toepassing op de functie, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
  • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
  • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
  • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
  • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
  • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op de aanvullendepakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Medische Psychologie is een academische afdeling met interne dienstverlening. Er zijn binnen de afdeling 4 kerntaken:
 • Patiëntenzorg voor diverse medische specialismen.
 • Wetenschappelijk onderzoek binnen diverse onderzoeksprogramma's.
 • Onderwijs in de curricula geneeskunde, tandheelkunde, biomedische wetenschappen en in de verpleegkundige vervolgopleidingen.
 • Opleiden van gezondheidszorg- en klinisch (neuro) psychologen.

Medische Psychologie van het Radboudumc bestaat uit 2 secties: Volwassenen en Ouderen en Kind en Jeugd. Vanuit de sectie kinderen en jeugdigen werk je als PIOG met name in het Amalia kinderziekenhuis, onderdeel van het Radboudumc.

Het Amalia Kinderziekenhuis is een instelling die tot doel heeft om altijd de beste zorg voor het kind te bieden. We richten ons op de ontwikkeling, overdracht en toepassing van medisch (neuro-) psychologische kennis over gedrag van patiënten met (chronisch) lichamelijke aandoeningen en behandelaar-patiënt communicatie. Binnen de sectie kinderen en jeugdigen werken we samen als team dat bestaat uit klinisch (neuro) psychologen, GZ-psychologen, GZ-psychologen in opleiding, psychologisch medewerkers en medisch maatschappelijk werkers.

In het Amalia kinderziekenhuis maken we ons sterk voor een zo optimaal mogelijke ontwikkeling van ieder kind, ondanks een aandoening. We beschouwen het kind hierbij vanuit zijn/haar persoonlijke leefsituatie - denk aan familie, vrienden, sport, de situatie thuis en op school. Om dit te bereiken wordt nauw samengewerkt met artsen, verpleegkundigen, en paramedici aan de beste zorg voor kinderen. Het gaat om kinderen met een grote diversiteit aan (chronische) aandoeningen die specialistische zorg nodig hebben. Het Amalia kinderziekenhuis biedt deze specialistische innovatieve zorg voor een zeer breed spectrum van chronische complexe medische aandoeningen.

Onze werkplek kenmerkt zich door zelfstandig werken, maar altijd in samenwerking met andere professionals. Je kunt daarbij terugvallen op een sterk en veilig team. Twee keer per week is er een patiëntenbespreking en maandelijks een intervisiebijeenkomst. Er heerst een goede onderlinge sfeer op de afdeling.

Bij Karakter is de ervaring dat de zorgvraag van kinderen en jeugdigen alleen maar complexer wordt. Dat vraagt om een andere manier van werken: het is bij het beoordelen van een casus in toenemende mate noodzakelijk om over de grenzen van je eigen vakgebied samen te werken met aanpalende disciplines om zo te komen tot de beste diagnostiek en behandeling voor de patiënten en hun systeem. Daarom wordt er binnen de opleidingen de komende jaren ingezet op interprofessioneel leren. Leidend hierbij zijn twee logische principes die de hierboven geschetste ontwikkelingen kernachtig samenvatten: ‘je kunt het niet alleen’ en ‘those who work together, train together’.

Binnen Karkater ga je als PIOG aan de slag op een poliklinische afdeling, waarbij je je ontwikkelt in brede diagnostiek en behandeling. Afhankelijk van je interesses en de mogelijkheden op jouw locatie verdiep je je in een bepaalde behandelstroming (bijvoorbeeld de CGT), in samenhang met het onderwijs dat je krijgt op de GZ opleiding.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Additionele informatie

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Mail dan met Elke Pothof, klinisch pyscholoog en praktijkopleider. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Specificaties

 • Paramedische patiëntenzorg
 • Gedrag en maatschappij; Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €3925—€6021 per maand
 • Universitair
 • 193785-P1541410-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboudumc). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Mail dan met Elke Pothof, klinisch pyscholoog en praktijkopleider. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Mail dan met Elke Pothof, klinisch pyscholoog en praktijkopleider. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Solliciteer uiterlijk op 22 jul 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).