IT Contract- en Leveranciersmanager

IT Contract- en Leveranciersmanager

Geplaatst Deadline Locatie
11 jun 11 jul Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 jul 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Duurzame relaties in een dynamische organisatie. Strategisch denken, plannen en organiseren. Structuur, toekomst en visie. Nieuwsgierig? Kom in gesprek!

Functieomschrijving

Als IT Contract- en Leveranciersmanager werk je vanuit het team Leveranciersmanagement. Je bouwt duurzame relaties op met leveranciers en diensteigenaren en je bent een goede, stevige gesprekspartner. Je bewaakt de dienstkwaliteit en voert overleg op tactisch- en strategisch niveau. Samenwerking met je teamleden en stakeholders over de gehele dienstketen van de Universiteit is essentieel in deze rol.

Wat ga je doen?
Je maakt deel uit van een team dat wekelijks één of twee dagen op kantoor werkt. Naast jou bestaat het team uit ca. 6 personen: twee contractmanagers (waarvan een teamleider is), twee leveranciersmanagers, een software asset manager, een inkoopcoördinator (met daarachter een poel van top-inkopers) en een inhuuradministrateur.

Kenmerkend voor het team zijn de ambities die worden gecombineerd met een goede werksfeer. Onze ambassadeurs omschrijven de werkomgeving als: open, vriendelijk, oog voor de mens en gericht op positief gedrag. Bij ons wordt initiatief toegejuicht en streven we continu naar verbetering, zowel in proces als inhoud. Je rapporteert inhoudelijk aan je teamleider en algemeen aan afdelingshoofd Continuity of Delivery Services. Je vindt bij ons een prettige balans tussen werk en privé met ruimte voor eigen ontwikkeling.

Een opsomming van de taken:
 • periodiek afstemmen met de diensteigenaren (leveranciersperformance, toekomstige aanbestedingen, gewenste support);
 • uitvoeren van een ‘contractscan’ bij overdracht contract vanuit inkoop;
 • leveranciers risicoprofielen vullen en onderhouden;
 • generieke contractmanagement taken zoals: strategische overleggen met leveranciers, rechtmatigheidsanalyses, bijhouden contractenregister, support leveren op hulpvragen over bijvoorbeeld indexering, aangekondigde prijsverhogingen, en bij escalaties in geval van non-performance van leveranciers.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken wij iemand die graag samenwerkt en zorgt voor positieve energie.
Je communiceert makkelijk en weet te verbinden. Je durft initiatieven te nemen en komt proactief met voorstellen.

Daarnaast heb je:
 • hbo/wo werk- en denkniveau;
 • minimaal 3 jaar werkervaring met IT Contract- en Leveranciersmanagement;
 • groot aanpassingsvermogen in nieuwe omgevingen en een ‘getting things done’-mentaliteit;
 • kennis van CATS CM methode en kennis van (Europese) aanbestedingsprocessen;
 • motivatie om jezelf verder te ontwikkelen.

De Universiteit Utrecht heeft een krachtige ambitie ten aanzien van onderwijskwaliteit en studiesucces. Dat geldt ook voor de scherpe onderzoeksprofilering op vier thema’s: Duurzaamheid, Life Sciences, Jeugd & Identiteit en Instituties. De Universiteit Utrecht staat midden in de samenleving en draagt bij aan antwoorden op de maatschappelijke vragen van vandaag en morgen. Binnen de faculteiten is onderzoek en onderwijs de primaire taak. Information Technology Services (ITS) is één van de ondersteunende directies en is verantwoordelijk voor de centrale IT- dienstverlening van de gehele universiteit. Ongeveer 8.000 interne medewerkers en 30.000 studenten nemen diensten van ITS af.

Arbeidsvoorwaarden

 • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een werkweek van 38 uur met een bruto maandsalaris van minimaal €4.332,- tot maximaal €5.929,- bij een fulltime dienstverband (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten);
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Information and Technology Services (ITS) is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst van de Universiteit Utrecht. ITS is één van de acht ondersteunende directies en is verantwoordelijk voor de centrale IT-dienstverlening van de gehele universiteit. De directie ITS bestaat uit dertien multidisciplinaire afdelingen waarbinnen beheer- en innovatiespecialisten samenwerken. Uitgangspunten hierbij zijn: klantgericht werken, gericht op de betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening. Maar ook: investeren in innovatie en eigentijdse technologie. Daarbij staat veiligheid van de UU-data hoog in het vaandel. Ongeveer 8.000 interne medewerkers en 35.000 studenten nemen diensten van ITS af. Het is een inspirerende en prettige werkomgeving met leuke collega’s. Je werklocatie is het Utrecht Science Park. Flexibel werken behoort tot de mogelijkheden.

Specificaties

 • IT
 • Gedrag en maatschappij
 • 36—40 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • HBO
 • 3999

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you