Communicatieadviseur Erasmus Universiteitsbibliotheek (0,8 fte)

Communicatieadviseur Erasmus Universiteitsbibliotheek (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
13 jun 30 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een communicatietalent dat een stevig advies kan geven, maar tegelijkertijd een echte hands-on mentaliteit heeft? Ben je een verbinder met een passie voor heldere communicatie? Wil jij werken in een dynamische, internationale omgeving te midden van ruim 30.000 studenten en 4.000 academici met een scala aan achtergronden? Wil jij ervoor zorgen dat toekomstige en huidige (internationale) studenten, docenten en onderzoekers eenvoudig de antwoorden op hun vragen kunnen vinden en wil je werken aan het verbeteren van diverse communicatieprocessen? Lees dan gauw verder, misschien word jij straks onze nieuwe collega!

Functieomschrijving

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de zichtbaarheid van de (dienstverlening van de) Universiteitsbibliotheek (UB). Dat betekent dat jij de communicatie richting zowel studenten als onderzoekers en docenten coördineert. Je bent een belangrijke sparringpartner op het gebied van communicatie, voor zowel het MT van de UB, als de verschillende afdelingen binnen de UB. Je zoekt actief de samenwerking op met andere universiteitsbibliotheken binnen en buiten Nederland én de bibliotheken in de regio (bv de openbare bibliotheek van Rotterdam).

Verder zien je taken er als volgt uit:

•           Je geeft communicatieadvies over de diverse onderwerpen en thema’s waar de UB mee te maken heeft.

•           Je signaleert waar behoefte aan is en je bent in staat om daar een gedegen communicatieplan voor op te stellen en uit te voeren.

•           Je coördineert en redigeert de (nieuws)berichtgeving t.b.v. de UB-website en andere communicatiekanalen en schrijft wanneer nodig zelf nieuwsberichten.

•           Je bedenkt communicatie-uitingen en promotiemiddelen voor diverse gelegenheden (UB-evenementen en -projecten, studenten welzijn week, Eurekaweek, etc).

•           Je coördineert het social media team en samen zorg je ervoor dat de berichtgeving professioneel en soepel verloopt.

 •          Je helpt collega’s bij het onder de aandacht brengen van belangrijke ontwikkelingen.

•           Je onderhoudt nauw contact met diverse (communicatie) collega’s van de universiteit.

•           Je bent aanspreekpunt voor andere bibliotheken op het gebied van communicatie voor gezamenlijk projecten en of samenwerkingen.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent open, enthousiast en staat stevig in je schoenen. Je draait je hand er niet voor om een passend communicatieadvies te geven. Je bent in staat jouw visie met betrekking tot communicatieprojecten over te brengen aan diverse collega’s. Dat doe je als overtuigend adviseur die het leuk vindt om strategisch met vraagstukken aan de slag te gaan, maar tegelijkertijd ook zelf in staat is om tekst en beeld te verzorgen als dat nodig is. Daarnaast coördineer je het social media team en zorg je er samen voor dat de berichtgeving via Instagram professioneel en soepel verloopt.

Daarnaast heb je het volgende in huis:

•          Een afgeronde HBO- of WO-opleiding in communicatie;

•          Minimaal 3 jaar ervaring als communicatiemedewerker;

•          Een mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels (beide aantoonbaar op minimaal CEFR C1 niveau);

•          Kennis van diverse Adobe ontwerptools;

•          Kennis van en ervaring in het hoger onderwijs is een pré;

•          Kennis van CMS-systemen is een pré;

•          Je weet wat de doelgroep van morgen boeit en hoe je deze kunt bereiken;

•          Je bent in staat om een netwerk op te bouwen en te onderhouden.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is zo spoedig mogelijk. Het salaris bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 3.226,- en € 5.090,- bruto per maand (schaal 10), conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij de Universiteitsbibliotheek. De functie heeft een omvang van maximaal 0,8 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van een jaar, en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden omgezet worden in een vaste aanstelling.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 4.100 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Universiteitsbibliotheek (UB)

Als contentmanager van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) ondersteunt de Universiteitsbibliotheek (UB) studenten, docenten en onderzoekers bij het creëren en verspreiden van kennis en verdieping.

Alle dienstverlening van de UB is open toegankelijk en hiermee dragen wij bij aan een positieve maatschappelijke impact niet alleen in de academische omgeving maar ook juist daarbuiten.

De UB heeft een open cultuur waarbij samenwerking, werken op basis van vertrouwen en verantwoordelijkheid nemen belangrijk zijn.

De stafdienst van de UB is klein en bestaat uit een communicatieadviseur, een managementassistent en de directeur van de bibliotheek die ook leidinggeeft aan het team. Je werkt veel samen met de afdelingshoofden, maar ook met verschillende collega’s binnen de bibliotheek en andere onderdelen van de EUR. Waar nodig leg je contact met het bredere (landelijke en internationale) werkveld.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • HBO
  • UB/240613

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you