Klantadviseur Webcare

Klantadviseur Webcare

Geplaatst Deadline Locatie
19 jun 3 jul Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jul 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Klantadviseur Webcare
Den Haag, 16-40 uur per week

Functieomschrijving
Waar ruim 120 kilometer bibliotheekmateriaal, het vergroten van het leesplezier en omnichannel klantenservice samenkomen. Dat is de KB in Den Haag.
En het is de plek waar jij als klantadviseur antwoord geeft op alle vragen van onze klanten. De ene keer telefonisch, de andere keer online of via onze socialmediakanalen. Via al onze kanalen bij elkaar bereiken wij tienduizenden mensen. Als klantadviseur ben je hét aanspreekpunt voor onze klanten. Daarnaast ben je ook altijd op zoek naar manieren waarop onze klantenservice nog beter kan.

Maak jij het mogelijk?
Als klantadviseur communiceer je via verschillende kanalen met onze klanten. Van contactformulier tot social media en van bibliotheekbezoekers tot gebruikers van de online Bibliotheek. Je helpt ze met al hun vragen en geeft waardevolle tips en adviezen. Bijvoorbeeld over hoe ze geleende e-books op hun e-reader kunnen zetten. En er is meer. Jij bent de klantadviseur die:
 • Antwoord heeft op alle vragen van klanten die gebruik maken van de (online) Bibliotheek.
 • Meewerkt aan het nog beter en professioneler maken van onze klantenservice.
 • Verantwoordelijk is voor een specifiek onderdeel om het klantcontact te verbeteren, bijvoorbeeld jeugd.
Daar komt bij dat jij het als eerste merkt als klanten ergens behoefte aan hebben of ontevreden over zijn. Je verzamelt deze signalen en geeft ze door aan de juiste collega’s. Zo kunnen we er echt iets mee doen. Binnen jouw eigen thema blijf je goed op de hoogte van alle ontwikkelingen. Hierdoor kunnen we de beste klantenservice blijven bieden.

Ben jij het talent dat wij zoeken?
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw maatschappelijke betrokkenheid gecombineerd met empathie? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature klantadviseur aanvult met:
 • Een mbo-diploma.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Zowel gesproken als geschreven.
 • Handigheid in het werken met veel verschillende systemen (bijvoorbeeld Coosto, klantregistratiesysteem, Microsoft Office, Teams enz.)
 • Enige ervaring met social media.
 • Bij voorkeur enige ervaring in de openbare bibliotheekwereld.

Waar kan jij op rekenen?
Als je kiest voor de KB, dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn, valt jouw keuze op onder andere:
 • Een brutomaandsalaris tussen € 3.087 en € 4.138 (schaal 8).
 • Om te starten een dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een goede werk-privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.
 • 100% vergoeding van jouw OV-reiskosten.
 • Pensioenopbouw via pensioenfonds ABP, waarbij de KB 70% van de premie betaalt.
 • Een dertiende maand (8,33%).

Deze arbeidsvoorwaarden gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature klantadviseur is een dienstverband voor 16 tot 40 uur per week aan de orde. Lees hier meer over onze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: www.kb.nl/organisatie/vacatures-en-stages/uitstekende-arbeidsvoorwaarden.

Hoe is het om bij de KB te werken?
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s en met onze netwerkpartners zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een samenleving waarin iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes en voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met onze netwerkpartners.

We omarmen de verschillen tussen onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen een team sterker maken. Dat ervaren we ook zo in ons team Klantenservice. Dit team werkt aan het zo goed mogelijk helpen en adviseren van onze klanten. Het team bestaat uit klantadviseurs en webcaremedewerkers. Hoe jouw 20 toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als positief, gedreven en gezellig.

Hoe solliciteer ik naar deze vacature?
Wil jij bijdragen aan onze innovatie? Mooi! We kunnen niet wachten om jouw cv en motivatie te ontvangen.
Vragen over de functie? Stel deze aan Hanna Tiel, teamleider Klantenservice via hanna.tiel@kb.nl of 06 - 39 64 52 34.
Vragen over de sollicitatieprocedure? Fiona van Kessel geeft antwoord via solliciteren@kb.nl of 06-39645240
 • Solliciteren kan tot en met 8 juli 2024 via het sollicitatieformulier op onze website.
 • Zien we voldoende raakvlakken, dan gaan we graag snel met je in gesprek en bellen we je voor een telefonische kennismaking. Bij onvoldoende raakvlakken laten we je dit weten met een e-mail.
 • Tijdens de selectieprocedure bewaren we je gegevens. Uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure verwijderen we deze op grond van de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG). Lees meer hierover in onze privacyverklaring sollicitanten: www.kb.nl/privacy-avg/privacyverklaring-sollicitanten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Taal en cultuur
 • 16—40 uur per week
 • €3087—€4138 per maand
 • MBO
 • 909193

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prins Willem-Alexanderhof, 2595 BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you