Leefstijlcoach onderzoeksproject 'Ontwikkeling en evaluatie van een persoonsgerichte en geïntegreerde leefstijlbenadering voor mensen met de ziekte van Parkinson'

Leefstijlcoach onderzoeksproject 'Ontwikkeling en evaluatie van een persoonsgerichte en geïntegreerde leefstijlbenadering voor mensen met de ziekte van Parkinson'

Geplaatst Deadline Locatie
20 jun 7 jul Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jul 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

We hebben een uitdagende vacature voor een leefstijlcoach die binnen een wetenschappelijk onderzoek mensen met de ziekte van Parkinson gaat begeleiden bij een leefstijlverandering op één of meerdere van de volgende domeinen: stress, beweging, voeding, slaap en zelfmanagement, en waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende aanbiedingsvormen (van apps tot intensieve coaching). Je zal worden getraind in de uitvoering van alle aspecten van deze behandeling. Je komt te werken in een enthousiast, multidisciplinair team en wordt onderdeel van het dynamische onderzoeksteam van ons Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen van het Radboudumc. Ben jij onze nieuwe collega?

Ondanks toenemend bewijs dat leefstijl belangrijk is wordt hier in de praktijk nog (te) weinig aandacht aan besteed. Toch bestaan er goede initiatieven. In dit project combineren we bestaande initiatieven om als één pakket aan te bieden aan mensen met de Ziekte van Parkinson (ZvP). We richten ons op een combinatie van aandachtspunten voor leefstijlverbetering: stress, beweging, voeding, slaap en zelfmanagement. We evalueren wat het effect van deze benadering is op de kwaliteit van leven en de symptomen van de ZvP in een grote gerandomiseerde en gecontroleerde studie (RCT). Ook kijken we naar de kosten en de gebruikerservaringen.

Jij bent als leefstijlcoach verantwoordelijk voor het uitvoeren van de gehele leefstijlbehandeling tijdens dit onderzoek. Het leefstijladvies wordt bij ieder individu op maat aangeboden: samen wordt gekozen aan welk domein (stress, beweging etc.) wordt gewerkt (‘samen beslissen’) en hoeveel begeleiding nodig is (‘stepped care’). ‘Stepped care’ wordt vormgegeven door mensen met behulp van apps en op afstand te begeleiden als dat mogelijk is, maar indien nodig (specialistische) zorg te bieden. Een belangrijk aspect van dit project is dus ook het gebruik van digitale middelen (apps) in de leefstijlbehandeling. Uiteraard zal je worden getraind en begeleid in de uitvoering en het gebruik hiervan.

Word jij enthousiast om als leefstijlcoach deze uitdagende behandeling uit te gaan voeren en daarmee een sleutelrol in dit innovatieve onderzoeksproject te vervullen? Dan ben jij misschien wel de kandidaat die wij zoeken!

Taken en verantwoordelijkheden
Als leefstijlcoach in dit onderzoeksproject begeleid je alle deelnemers aan het onderzoek bij een leefstijlverandering volgens een vooraf opgesteld protocol. De exacte inhoud van de behandeling wordt op maat bepaald en is dus voor iedereen anders. Voor de start van het onderzoek zul je getraind worden in de uitvoering van alle aspecten van de behandeling. Je werkt nauw samen met de onderzoekers die dit onderzoek uitvoeren en je ontvangt ondersteuning en supervisie tijdens het hele project.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Onze nieuwe collega heeft een door de BLCN geaccrediteerde opleiding tot leefstijlcoach afgerond en affiniteit met de doelgroep (mensen met de ziekte van Parkinson) en met wetenschappelijk onderzoek. Je bent ambitieus, leergierig, neemt initiatief en vindt het leuk om onderdeel te worden van het onderzoeksteam. Andere criteria betreffen:
 • Opgeleid op de leefstijldomeinen: beweging, voeding, slaap, stress en zelfmanagement.
 • Afgeronde paramedische opleiding of kennis van het paramedische werkveld is een pré.
 • Affiniteit met toegepast wetenschappelijk onderzoek en bent bereid om naast het uitvoeren van je taak als coach indien nodig ook ondersteunende onderzoekswerkzaameheden uit te voeren (bijvoorbeeld het rekruteren van deelnemers of het invoeren van data).
 • Bij voorkeur ervaring (en in ieder geval affiniteit) met mensen met de ziekte van Parkinson.
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.
 • Goede vaardigheden op gebied van communicatie, samenwerken, planning en organisatie.
 • Kan uitstekend zelfstandig, nauwkeurig en gestructureerd werken.
 • Flexibel ingesteld en kan goed schakelen tussen diverse taken.
 • Integer en hebt het vermogen om vertrouwelijkheid te bewaren t.a.v. privacyrichtlijnen, patiëntaangelegenheden en andere gevoelige informatie.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Voor de duur van het project: 2 jaar.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Afhankelijk van je kennis en ervaring een bruto maandsalaris tussen € 3.330 en € 5.010 (schaal 8 of 9) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, indien van toepassing op de functie, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
  • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
  • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
  • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
  • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
  • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op de aanvullende pakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.

Werkgever

Radboudumc

Je wordt onderdeel van het dynamische onderzoeksteam van ons Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen van het Radboudumc.Je komt te werken in een enthousiast, multidisciplinair team van onder andere experts op het gebied van neurologie, fysiotherapie, diëtetiek en psychologie. In het centrum heb je veel interactie met een grote groep van onderzoekers, zorgverleners en ervaringsdeskundigen die allen werken aan verbetering van zorg en kwaliteit van leven voor mensen met Parkinson en andere bewegingsstoornissen.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Paramedische patiëntenzorg
 • Gezondheid
 • 18—36 uur per week
 • €3330—€5010 per maand
 • HBO
 • 193963-P1548289-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you