Studentcoach PUC

Studentcoach PUC

Geplaatst Deadline Locatie
20 jun 8 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 jul 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je student aan de VU en ben je op zoek naar een sociale bijbaan waar je regelmatig uren kunt maken, maatschappelijke impact hebt en waar je ervaring op doet in het presenteren en lesgeven? Solliciteer dan bij het Pre-University College (PUC)!

Functieomschrijving

Als studentcoach voor het PUC ben je zelf student aan de VU en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van onze programma’s. Zo ga je naar de middelbare scholen uit ons netwerk om werkcolleges te geven, gericht op profielkeuze en het profielwerkstuk. Ook geef je werkcolleges op de VU aan scholieren over onder andere wetenschappelijke literatuur zoeken en gebruiken en ben je aanwezig op de open bachelordagen. We organiseren twee meerdaagse programma’s, namelijk Be Prepared in februari en Better Prepared in augustus. Hier ga je als studentcoach aan de slag en begeleid je een groepje leerlingen. Deze programma’s zijn gericht op studievaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en kennismaking met de universiteit. Soms heb je best wel persoonlijke gesprekken met deelnemers. Door te luisteren en je te verplaatsen in de ander creëer je een veilige plek voor de deelnemers.

Je krijgt een 0-urencontract en deze functie betreft gemiddeld 3 uur per week. Deze uren zijn een gemiddelde, zo is bijvoorbeeld Be Prepared drie dagen in één week maar worden de werkcolleges niet iedere week aangevraagd. Met name de planning van de werkcolleges is flexibel en kunnen we rekening houden met de beschikbaarheid van jou en de school. Wel verwachten we dat je van de 4 aanvragen minimaal 1 aanvraag uitvoert. Voor de programma’s die ieder jaar op dezelfde dagen zijn vragen we je beschikbaar te zijn, zoals Be en Better Prepared. Gelukkig zijn die data ruim van tevoren bekend en kun je die alvast in je agenda zetten! (Better Prepared: 14, 15, 16, 19 en 20 augustus 2024)

Functie-inhoud
 • Geven van werkcolleges en workshops aan vwo-leerlingen op middelbare scholen in regio Groot Amsterdam en op de VU
 • Begeleiding van vwo leerlingen tijdens Be Prepared (februari) en startende studenten tijdens Better Prepared (augustus)
 • Vertegenwoordigen van PUC op de VU open bachelordagen
 • Wanneer daar vraag naar is ondersteunen bij het ontwikkelen of herstructureren van de PUC-programma’s

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

Functie-eisen:
 • Je bent ingeschreven als student aan de VU
 • Basis onderzoeksvaardigheden
 • Bereid zijn regelmatig te werken en bereid zijn om gedurende een periode van een academisch jaar ingezet te worden
 • Affiniteit met onderwijs
 • Sociaal en empathisch vermogen
 • Professionele houding in contact met middelbare scholen, het PUC en deelnemers
 • Ervaring met bijles geven is een pré

Heb je eerder deelgenomen aan een programma van het Pre-University College of heb je eerder werkzaamheden uitgevoerd voor het PUC? Zet dat dan in je motivatiebrief! Ook horen we graag of je beschikbaar bent tijdens Better Prepared (14 t/m 20 augustus 2024).

Als universiteit streven we naar gelijke kansen voor iedereen, in het besef dat diversiteit vele vormen kent. Wij geloven dat diversiteit in al haar complexiteit van onschatbare waarde is voor de kwaliteit van ons onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening. We zijn altijd op zoek naar talent met diverse achtergronden en ervaringen. Dat betekent ook dat we ons inzetten voor het creëren van een inclusieve gemeenschap, zodat we diversiteit als meerwaarde kunnen benutten.

We beseffen dat elk individu een unieke set aan vaardigheden, expertise en denkwijze met zich meebrengt. We nodigen dan ook graag iedereen uit die zich herkent in het profiel om te solliciteren, zelfs als je niet aan alle eisen voldoet.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Bij de VU draag je bij aan onderwijs, onderzoek en dienstverlening voor een betere wereld. En daar mag wat tegenover staan. Daarom bieden wij jou:
 • Een salaris van minimaal € 2.618,00 (Schaal 6) en maximaal € 3.298,00 (Schaal 6) bruto per maand, bij een voltijds dienstverband. Dit is gebaseerd op het UFO-profiel Ambachtelijk medewerker 1. Het precieze salaris hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Een functie voor minstens 0,2 fte. Je arbeidsovereenkomst duurt in eerste instantie 1 jaar.

Daarnaast bieden wij je aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen. Enkele voorbeelden:
 • Bij een voltijdse 38-urige werkweek hoort een vakantietegoed van 232 uur per jaar. Als je ervoor kiest om 40 uur te werken, beschik je op jaarbasis over 96 extra vakantie-uren. Bij een deeltijdaanstelling wordt dit naar rato berekend.
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Over het Pre-University College VU (PUC)
Het PUC bereidt leerlingen voor op de overstap van het voortgezet onderwijs naar het hoger onderwijs. De programma’s hebben verschillende doelgroepen, uiteenlopend van 3 vwo leerlingen tot startende eerstegeneratiestudenten (studenten die de eerste zijn uit hun gezin die gaan studeren). Deelnemers maken kennis met wetenschap en krijgen een beeld van het leven als student op de universiteit. Het doel van onze programma’s is om de aansluiting tussen het voortgezet en hoger onderwijs te verbeteren. Zie ook https://vu.nl/nl/onderwijs/meer-over/pre-university-college voor meer informatie over onze programma’s.

Welkom bij de dienst Student- & Onderwijszaken
Bij de dienst Studenten & Onderwijszaken (SOZ) zorgen we ervoor dat de Vrije Universiteit Amsterdam werkt als een geoliede machine. We dragen bij aan de logistiek en uitvoering van het onderwijs – en aan een zorgeloze en onvergetelijke onderwijservaring voor onze studenten. We ondersteunen studenten van aanmelding tot diplomering. We zorgen ervoor dat internationale studenten en wetenschappers hun weg weten te vinden aan de VU – bijvoorbeeld door huisvesting en andere voorzieningen te regelen. Daarnaast werken we samen met de faculteiten aan onderwijsbeleid en onderwijsverbeteringen. Studeren, groeien én genieten: we zorgen ook voor sport- en cultuuractiviteiten, voor iedereen op de VU-campus en daarbuiten.

Kom je werken bij SOZ? Dan werk je in het hart van de VU. Samen met ruim 350 collega’s in de faculteiten bied je studenten en medewerkers de dienstverlening die past bij de VU: persoonlijk, op maat, van hoge kwaliteit.

Vrije Universiteit Amsterdam
De Vrije Universiteit Amsterdam staat voor waardengedreven onderwijs en onderzoek. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en een open houding – a broader mind. Met een ondernemende aanpak en aandacht voor diversiteit, zingeving en medemenselijkheid werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Door onze krachten te bundelen, over de grenzen van vakgebieden heen, werken we aan een betere wereld voor mens en planeet. Samen creëren we een veilig en respectvol werk- en studieklimaat, en een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek. Lees meer over onze gedragscodes.

We zijn gevestigd op één fysieke campus, in het hart van de Amsterdamse Zuidas, met een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Aan de VU werken ruim 6.150 medewerkers en volgen ruim 31.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Diversiteit
Diversiteit is een speerpunt van de VU. De VU wil toegankelijk en ontvankelijk zijn voor diversiteit in vakgebieden, culturen, ideeën, nationaliteiten, overtuigingen, voorkeuren en levensbeschouwingen. Vanuit vertrouwen, respect en interesse leiden verschillen hier tot nieuwe inzichten en innovatie, tot scherpte en helderheid, tot excellentie en een ruimer begrip.

Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening.

We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van de VU-gemeenschap.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Landbouw
 • €2618—€3298 per maand
 • MBO
 • 4148

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you