Hoofd Communicatie

Hoofd Communicatie

Published Deadline Location
25 Jun 15 Jul Amsterdam

You cannot apply for this job anymore (deadline was 15 Jul 2024).

Browse the current job offers or choose an item in the top navigation above.

Job description

Work Activities
Als hoofd communicatie zorg je samen met de medewerkers van je afdeling voor een doeltreffende communicatie voor twee wetenschappelijke instituten, AMOLF en ARCNL. Daarnaast adviseer je de directies van de twee instituten over de communicatiestrategie.

Je schrijft en redigeert teksten over wetenschappelijke resultaten voor verschillende doelgroepen (denk aan persberichten, nieuwsberichten voor de website, digitale nieuwsbrief). Je speelt een actieve rol in het organiseren van outreach activiteiten voor de twee instituten. Ook ondersteun je onderzoekers op het gebied van wetenschapscommunicatie zodat ze hun onderzoek effectief overbrengen aan een breed publiek.

Als hoofd van de afdeling geef je leiding aan een team van vier medewerkers. Je geeft richting aan de inhoud van het werk van twee communicatiemedewerkers en twee medewerkers informatiebeheer, die zich richten op het openbaar maken van wetenschappelijke publicaties en onderzoeksresultaten, en het beheer van de bibliotheek.

Voor het succesvol uitvoeren van deze taken is het belangrijk dat je goede contacten onderhoudt met je collega’s en externe stakeholders. Zo heb je regelmatig overleg met de communicatiemedewerkers van andere NWO instituten en het bureau van de NWO-I koepelorganisatie.

Qualifications
Je beschikt over HBO+/WO werk- en denkniveau. Je hebt een bèta opleiding en je hebt ervaring met het vak van communiceren, waardoor je de specialist bent om een complexe wetenschappelijke boodschap aantrekkelijk te presenteren aan verschillende doelgroepen.

Je houdt jezelf op de hoogte van communicatie- en sociaal maatschappelijke ontwikkelingen en vertaalt deze naar de uitvoering van het werk. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend. Je beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel en teamgeest. Leidinggevende ervaring is een pre, evenals affiniteit met informatiebeheer en de werkzaamheden van een wetenschappelijke bibliotheek.

Work environment
De afdeling communicatie ondersteunt twee wetenschappelijke onderzoeksinstituten op het Amsterdam Science Park: AMOLF en ARCNL. Bij deze organisaties werken in totaal circa 240 onderzoekers en 80 ondersteunende medewerkers.

AMOLF initieert en verricht toonaangevend fundamenteel onderzoek aan nieuwe, strategisch belangrijke complexe molecuul- en materiaalsystemen, in samenwerking met de Nederlandse universiteiten en industrie. Zie ook www.amolf.nl.

Het Advanced Research Center for Nanolithography (ARCNL) verricht fundamenteel onderzoek aan de fysica en technologie van nanolithografie, in het bijzonder voor toepassing in de halfgeleiderindustrie. ARCNL is een publiek-private samenwerking tussen ASML en meerdere kennisinstellingen. Zie ook www.arcnl.nl.

Working conditions
De werksfeer op de twee instituten wordt in hoge mate bepaald door jonge, enthousiaste, veelal buitenlandse medewerkers. De communicatie is informeel en verloopt via korte lijnen. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Inschaling vindt, afhankelijk van relevante kennis en ervaring, plaats in schaal 10 of 11, afhankelijk van opleiding en ervaring; maximaal € 5.870,- bruto per maand (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) bij een fulltime dienstverband. De omvang van het dienstverband is bespreekbaar, binnen het kader 32 - 40 uur per week. Het betreft een dienstverband van twee jaar, met de intentie van een aansluitend vast dienstverband.

More information?
Dr. Paula van Tijn Instituutsmanager AMOLF E-mail: p.v.tijn@amolf.nl Phone: 020-754 7100

Application
Lijkt deze functie jou interessant?

Solliciteer dan via Babbage Company: Vacature Hoofd Communicatie (babbage.nl)

Online screening kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Diversity code
AMOLF and ARCNL are highly committed to an inclusive and diverse work environment: we want to develop talent and creativity by bringing together people from different backgrounds and cultures. We recruit and select on the basis of competencies and talents. We strongly encourage anyone with the right qualifications to apply for the vacancy, regardless of age, gender, origin, sexual orientation or physical ability.

Commercial activities in response to this ad are not appreciated.

Specifications

AMOLF

Specifications

  • Marketing and communications
  • Language and culture
  • 32—40 hours per week
  • €3241—€5141 per month
  • Higher professional education +
  • 3349

Location

Science Park 104, 1098XG, Amsterdam

View on Google Maps

Interesting for you