Sector Developer Logistiek

Sector Developer Logistiek

Geplaatst Deadline Locatie
3 jul 1 sep Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 sep 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

LIOF - Sector Developer Logistiek

Functieomschrijving

Als Sector Developer Logistiek ben je verantwoordelijk voor het opstellen van een integraal, ondernemers gedreven en gedragen sectorontwikkelingsplan met partners uit de sector logistiek en met game-changers van buiten de sector. Je signaleert, coördineert en verkent nieuwe technologie/business kansen en verwerkt deze in het sectorontwikkelingsplan zodat dit altijd actueel is. Hierbij draag je samen met relevante stakeholders (intern en extern) zorg voor de uitvoering van het sector ontwikkelingsplan.

Naast de sector overkoepelende rol ben je ook actief als business developer. In deze rol ontwikkel je innovatieprojecten en business cases voor vernieuwende producten en/of diensten binnen het Limburgse MKB. Je schept de voorwaarden voor deze projecten en cases, zoals bijvoorbeeld het (mede)ontwikkelen en -uitvoeren van ondersteunende financieringsinstrumenten. Dit doe je in een multidisciplinair sectorteam bestaande uit collega’s van de business development- en financieringsafdeling.

In beide rollen speelt netwerken en community building een belangrijke rol, je bent een linking pin en eerste aanspreekpunt voor relevante stakeholders van binnen - en buiten de regio voor de sector Logistiek.

Specificaties

LIOF

Functie-eisen

Je hebt sterk ontwikkelde analytische, financiële vaardigheden, opgedaan in een logistieke of professionele financiële omgeving. Je hebt uitstekende netwerk- en communicatieve vaardigheden. Je ben een teamspeler en weet je aan te passen aan een veranderende business omgeving en interne organisatie. Je bent een conceptueel-strategisch denker: je weet de logistieke trends en ontwikkelingen te vertalen naar kansen voor Limburg.

Daarnaast beschik je over een academisch denk- en werkniveau, bij voorkeur een afgeronde universitaire studie Bedrijfskunde, of een technische studie met bedrijfskundige verbreding bijvoorbeeld door een MBA. Je hebt tenminste 10 jaar ervaring en een diepe en brede kennis in de sector logistiek.

Arbeidsvoorwaarden

LIOF biedt je de kans om het verschil te maken binnen de Limburgse economie. Je krijgt een uitdagende rol met volop ontwikkelingsmogelijkheden en eigen inbreng binnen een toonaangevende organisatie van maatschappelijk belang in Limburg. LIOF biedt een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden en een marktconform bruto maandsalaris, afhankelijk van opleiding en ervaring. Gestart wordt met een tijdelijke aanstelling.

Werkgever

LIOF

LIOF is met ruim 40 medewerkers dé uitvoeringsorganisatie van het regionaal economisch beleid voor de provincie Limburg. Dit doen we namens het ministerie van Economische Zaken en de Provincie Limburg. Als regionale ontwikkelingsmaatschappij stimuleren we de economische structuurversterking in Limburg en creëren we groei en banen. We richten ons daarbij op het Limburgse MKB, met een focus op de sterke Limburgse sectoren industrie en logistiek. Ook werken we voor bedrijven in deze sectoren die aansluiten op de vier Limburgse campusdomeinen: agro/food, materials, smart services en healthcare.

LIOF helpt het MKB van ‘voor de start tot voorbij de finish’ met innoveren en het ontwikkelen van nieuwe bedrijvigheid. We financieren de start en groei van kansrijk MKB. Ook werft LIOF buitenlandse bedrijven en zorgen we dat hun vestiging en ontwikkeling in Limburg soepel verloopt. Tot slot schept LIOF de voorwaarden voor verdere ontwikkeling van de sectoren industrie en logistiek. 

In onze manier van werken laten we ons steeds leiden door onze kernwaarden klantgericht, ondernemend, resultaatgericht, deskundig en betrokken.

Afdeling

Business Development

De afdeling Business Development heeft als taak het scheppen van voorwaarden, zodat bedrijven actief in de sectoren maakindustrie en logistiek of op de snijvlakken met de overige Limburgse topsectoren agro/food, materials, smart services en healthcare zich verder kunnen ontwikkelen. Tevens worden die bedrijven individueel of in clusterverband ondersteund bij deze ontwikkeling met onze kennis, ons netwerk en ons kapitaal. Ten slotte werven wij niet-Limburgse en buitenlandse bedrijven naar Limburg en helpen hen zich te vestigen, te verankeren en te groeien.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Techniek; Economie
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • AT JPNLSS5G0

Locatie

Boschstraat 76, 6211 AX, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you