Programmamanager Innovatie & Valorisatie

Programmamanager Innovatie & Valorisatie

Geplaatst Deadline Locatie
6 jul 16 aug Bussum

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 aug 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Nierstichting wil een actieve rol spelen in innovatie door samenwerking tussen wetenschappers, overheid en bedrijfsleven te organiseren, innovatie te stimuleren en daarmee kansen voor een doorbraak in de behandeling voor patiënten met nierziekte optimaal te benutten. Zo is de Nierstichting betrokken bij RegMedXB, een nieuw publiek- privaat samenwerkingsverband voor regeneratieve geneeskunde. Maar ook bij diverse andere publiek-private samenwerkingsvormen binnen de topsector Life Sciences & Health en NWO domein Toegepaste en Technische Wetenschappen.

Als programmamanager Innovatie en Valorisatie van de Nierstichting ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, formuleren en realiseren van het inhoudelijke beleid van de Nierstichting op publiek-private samenwerking. Je bent er verantwoordelijk voor dat de Nierstichting een proactieve rol vervult op dit terrein en zorgt dat nieuwe projecten aansluiten bij de meerjarenstrategie van de organisatie. Je bent nauw betrokken bij nieuwe en bij lopende projecten alsook bij het vastleggen van samenwerkingsafspraken. Het belang van de patiënt geldt als uitgangspunt bij alle activiteiten die je onderneemt.

Daarnaast lever je een inhoudelijke bijdrage aan de profilering, communicatie en implementatie van de projecten waarvoor je verantwoordelijk bent. Je werkt nauw samen met de programmamanagers en -medewerkers, de adviseur public affairs en de adviseur beleidscommunicatie. Ook met de afdeling Marketing & Communicatie wordt intensief samengewerkt. Van jou wordt verwacht dat je ondernemend bent, partijen verbindt en de samenwerking met belanghebbenden tot stand brengt, een actieve rol vervult in de beleidsbeïnvloeding en dat je de standpunten van de Nierstichting uitdraagt, op bijeenkomsten, congressen en in de media.

Specificaties

Nierstichting

Functie-eisen

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar iemand met:  

  • een academisch denk- en werkniveau; bij voorkeur een opleiding in (bio)medische wetenschappen, technische natuurwetenschappen of bedrijfskunde, of vergelijkbare domeinen;
  • meerdere jaren ervaring als projectleider/programmamanager in complexe situaties met inhoudelijk specifieke materie;
  • een combinatie van kennis van en/of ervaring met wetenschap, valorisatie en beleidsontwikkeling;
  • inzicht in politiek-bestuurlijke, maatschappelijke, wetenschappelijke en financieel economische ontwikkelingen in de zorg;
  • ervaring of affiniteit met publiek-private samenwerking;
  • strategisch denken en ondernemend handelen;
  • het vermogen te analyseren, verbanden te leggen, te organiseren en te plannen;
  • communicatief sterke vaardigheden, in staat om de Nierstichting richting (internationale) veld te vertegenwoordigen;
  • een adequaat netwerk en in staat dit te onderhouden en uit te breiden;
  • het vermogen te werken in teamverband, intern en extern;
  • affiniteit met de goede doelen sector c.q. met de missie van de Nierstichting.

Arbeidsvoorwaarden

Het bruto maandsalaris is afhankelijk van je ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling minimaal 3.655 euro en maximaal 5.221 euro bruto per maand. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie voor 1 jaar.

Werkgever

De Nierstichting

De Nierstichting zet alles op alles om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven en ook écht kunnen blijven leven. We strijden voor meer donoren, maken ons hard voor preventie en werken vastberaden aan een draagbare kunstnier. Want dialyseren is geen leven, maar overleven. Wij doen dan ook alles wat in ons vermogen ligt om het leven van nierpatiënten te verbeteren. Dat doen wij niet alleen. Maar samen met patiënten, onderzoekers, professionals, donateurs, bedrijven, vrijwilligers en vele anderen die het leven liefhebben. Leven gaat voor, in alles wat we doen.

Afdeling

Zorg & Innovatie

De afdeling Zorg & Innovatie (19 medewerkers) is de beleidsafdeling die verantwoordelijk is voor het realiseren van de inhoudelijke ambities van de Nierstichting, onder meer door het bevorderen van nierdonatie bij leven, ontwikkelen van de draagbare kunstnier, bevorderen van keuzevrijheid en kwaliteit van nierfunctievervangende behandelingen en vroeg opsporen van nierschade. Ook geven wij voorlichting, financieren wetenschappelijk onderzoek en ondersteunen de landelijke en regionale patiëntenverenigingen. De afdeling werkt intensief samen met de afdeling Marketing & Communicatie, beide afdelingen worden ondersteund door de afdeling Bedrijfsvoering.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Gezondheid; Economie
  • 32—40 uur per week
  • €3655—€5221 per maand
  • Universitair
  • AT Programmamanager I&V

Werkgever

Locatie

Groot Hertoginnelaan 34, 1405 EE, Bussum

Bekijk op Google Maps

Interesting for you