Docent- en onderwijsondersteuner op het gebied van e-didactiek (0,8 - 1,0 fte)

Docent- en onderwijsondersteuner op het gebied van e-didactiek (0,8 - 1,0 fte)

Published Deadline Location
18 Aug 11 Sep Eindhoven

You cannot apply for this job anymore (deadline was 11 Sep 2017).

Browse the current job offers or choose an item in the top navigation above.

Job description

ALGEMEEN

De dienst Education and Student Affairs (ESA) is het centrale servicepunt voor docenten en (aankomende) studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en levert zowel vanuit centraal als vanuit faculteiten een scala aan diensten op het gebied van onderwijskundige ondersteuning, onderwijslogistiek, studievaardigheden, loopbaanbegeleiding, gebruik van ICT-middelen in het onderwijs, professionele vaardigheden en taalonderwijs. Daarnaast ondersteunt ESA het College van Bestuur, de Deans van het Bachelor College en de Graduate School, alsmede de faculteiten op de terreinen van onderwijsbeleid, wet en -regelgeving, kwaliteitszorg, opleidings- en instellingsaccreditatie, onderwijsvernieuwing en internationalisering.

De afdeling Teacher Support & Quality Assurance bestaat uit twee hoofdaandachtsgebieden: Kwaliteitszorg Onderwijs en Docentondersteuning. Voor het aandachtsgebied Docentondersteuning wordt voor het centrale servicepunt versterking van het bestaande team van onderwijskundig adviseurs gezocht.

ONTWIKKELOPDRACHT

De ontwikkelopdracht voor het team TS&QA is met name gericht op het komen tot zeer goede en eenvoudig toegankelijke ondersteuning van docenten en onderwijs gerelateerde gremia. De taak is te adviseren - en oplossingen aan te dragen - op vooral e-didactisch gebied en hiervoor projecten te initiëren en te leiden. Deze projecten dienen docenten te verleiden mee te gaan in universiteit brede ingezette onderwijsvernieuwingen. Een belangrijke rol voor het team is hierbij weggelegd in het verbinden van actoren op de universiteit op het gebied van docentprofessionalisering en onderwijsvernieuwing.

WERKZAAMHEDEN

Op het gebied van digitalisering van onderwijs ben je richtinggevend aan het hele team van docentondersteuners van de TU/e inclusief aanverwante werkzaamheden. Met jouw expertise op het gebied van ICT in onderwijs, ben je in staat om met het hele team een bijdrage te leveren aan de grootschalige onderwijsvernieuwingen van de TU/e.

Speerpunten binnen deze vernieuwingen zijn blended learning, hands-on learning, studentverantwoordelijkheid en het werkbaar maken van onderwijs aan grote groepen.

De senior onderwijskundige bouwt bruggen, verbindt, initieert en adviseert, ondersteunt en begeleidt bij onderwijsinnovaties. Deze activiteiten zijn gericht op TU/e-brede ondersteuning en advisering van docenten, opleidingsdirecties en onderwijs gerelateerde gremia. De uitdagingen sluiten aan bij de onderwijsvisie van de TU/e en betreffen bijvoorbeeld:
  • Effectief en efficiënt inzetten van ICT in het onderwijs
  • Herinrichten van vakken en leerlijnen
  • Doelmatig gebruik van activerende werkvormen
  • Inrichten van studentgericht onderwijs
  • Effectief werken met (digitale) tussentoetsen, peerfeedback, learning analytics
  • Intensiveren van de docent-student contacturen

  • Specifications

    Eindhoven University of Technology (TU/e)

    Requirements

    De kandidaat is in staat zelfstandig voorstellen voor onderwijsinnovatieprojecten te doen en deze succesvol uit te voeren. Hij/zij is daarbij in staat over de breedte van de organisatie de dialoog aan te gaan en zich t.a.v. implementatie van onderwijsinnovaties en zich t.a.v. docentondersteuning dienstbaar en/of als eigenaar op te stellen.

    De kandidaat heeft een gedegen kennis en ervaring in het toepassen van diverse digitale tools in onderwijs. Daarbij is het gewenst dat ontwikkelingen op dat gebied worden bijgehouden en de kandidaat dient in staat te zijn deze kennis te dissemineren in het team van docentondersteuners.

    Daarom zoeken wij een ervaren kandidaat die voldoet aan het volgende profiel:
  • Afgeronde WO opleiding, richting Onderwijskunde of aanverwante studie; gepromoveerd strekt tot aanbeveling
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, liefst in verschillende omgevingen waaronder het hoger onderwijs
  • Ervaring met ICT in onderwijs, affiniteit met technische en exacte vakken
  • Gevoel voor nieuwe ontwikkelingen, pro-actieve houding met plezier in iets op te bouwen
  • Ervaring met projectmatig werken
  • Goed organiserend vermogen, om kunnen gaan met weerstanden
  • Communicatief vaardig in een universitaire context
  • Teamplayer met klantgerichte en dienstverlenende instelling
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
  • Stressbestendig, zelfstandig kunnen werken en het vermogen om prioriteiten te stellen
  • Beschikt over coachingsvaardigheden en kan die zowel naar de klant als naar collega's inzetten

  • Wij zoeken een collega die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee wil bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Daarbij hechten we grote waarde aan klantgerichtheid, lerend vermogen en samenwerken. Vanuit de onderwijsvisie van de TU/e richten we onze begeleiding op het respecteren en verhogen van de zelfredzaamheid van de student.

    Conditions of employment

    Wij bieden een 0,8 - 1,0 fte aanstelling. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring, minimaal € 4.210,00 en maximaal € 5.405,00 bruto per maand (schaal 12) op basis van een fulltime dienstverband

    Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende financiële omstandigheden kan het dienstverband worden verlengd.

    Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantie uitkering van 8% en uitstekende sportfaciliteiten.

    Afhankelijk van CV en werkervaring behoort een aanstelling via EUFLEX (detacheringsbureau van de TU/e) tot de mogelijkheden.

    Specifications

    • Education
    • max. 38 hours per week
    • University graduate
    • V28.3016

    Employer

    Eindhoven University of Technology (TU/e)

    Learn more about this employer

    Location

    Den Dolech 2, 5612 AZ, Eindhoven

    View on Google Maps

    Interesting for you