Student-Assistent HSN

Student-Assistent HSN

Geplaatst Deadline Locatie
29 aug 10 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 sep 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het IISG is voor de Historische Steekproef Nederlandse bevolking (HSN), onderdeel van de onderzoeksafdeling van het IISG op zoek naar een Student-Assistent HSN voor 15,2 uur per week.

Functieomschrijving

De functie richt zich op het verzamelen en eventueel invoeren van militieregisters in de provincie Overijssel. HSN onderzoekspersonen moeten worden opgespoord in de registers die verspreid zijn over de diverse archieven in de provincie

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

  • Studerende aan een historische opleiding, master niveau
  • Bij voorkeur ervaring met archiefwerk, met name historische registers
  • Bij voorkeur demografische geschiedenis als bijvak of als hoofdrichting
  • Woonachtig in of nabij de stad Zwolle

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling bij het IISG is voor 6 maanden met een omvang van 0,4 fte, te beginnen bij voorkeur op 19 oktober 2017. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 1958,- en maximaal € 2283,- (schaal SA, van de CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek. Het IISG biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering en 6 weken vakantie op jaarbasis.

Werkgever

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW waarin geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) wordt verricht met toepassing van geavanceerde methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt.

Het KNAW Humanities Cluster omvat het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en het Meertens Instituut. Zij delen één bedrijfsbureau, dat de bedrijfsvoering van het Humanities Cluster als geheel en van de drie afzonderlijke instituten verzorgt en ondersteunt.

Het IISG doet geavanceerd onderzoek naar de geschiedenis van werk, werkenden en arbeidsverhoudingen op mondiale schaal en verzamelt daartoe gegevens, die ook ter beschikking worden gesteld aan andere onderzoekers.

Afdeling

De Historische Steekproef Nederland (HSN) is een representatieve steekproef van ongeveer 85.000 personen die tussen 1812 en 1922 in Nederland zijn geboren. De HSN-database bevat individuele levensgeschiedenissen en vormt daarmee een uniek instrument voor onderzoek op het gebied van de Nederlandse geschiedenis en demografie. 

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 15.2 uur per week
  • max. €913 per maand
  • Universitair
  • AT3941

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 29, 1011 JV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you