Universitair docent met expertise rondom 21st century leadership skills (0,4-0,6 fte)

Universitair docent met expertise rondom 21st century leadership skills (0,4-0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
5 okt 19 okt Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 okt 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen de vakgroep ‘Doceren en Docentprofessionalisering’ van het Welten instituut, Open Universiteit zoeken wij per direct een universitair docent rondom het topic ’21st century leadership skills’.
Als universitair docent voert u in de eerste plaats – in teamverband - onderzoek uit in het NRO project ‘21st century leadership skills’ en publiceert u de resultaten in wetenschappelijke- en vaktijdschriften. De centrale vraagstelling binnen dit NRO project is: ‘Hoe kunnen schoolleiders toegerust worden om leiding te geven aan een 21ste eeuwse schoolorganisatie die volgens de principes van gespreid leiderschap en netwerkleren vraaggestuurd werkt aan schoolontwikkeling en kwaliteitszorg?’ Het onderzoek vindt plaats binnen het PO. In het project werken 15 basisscholen aan kwaliteitsverbetering door middel van leernetwerken. Er wordt gebruik gemaakt van zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden (mixed-method onderzoeksontwerp). Ervaring met onderzoek op dit onderwerp en met deze methoden (met name kwalitatieve) strekt tot de aanbeveling.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

  • U bent (bijna) gepromoveerd in de onderwijskunde of aan onderwijskunde relevante disciplines met een focus op professionalisering van docenten en schoolleiders.
  • U bent op korte termijn beschikbaar.
  • U heeft expertise die relevant is voor de vacante positie.
  • U bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, in Nederlands en Engels.
  • U bent een gemotiveerd, enthousiast en daadkrachtig persoon die in staat is nauwkeurig zelfstandig en in groepsverband te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: tot 1 september 2018.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt bij aanvang € 4.757,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

 

Werkgever

Open Universiteit

De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken ruim 600 medewerkers. De OU heeft vijftien vestigingen in Nederland, en zes in België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een top 2 positie in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website.

http://www.ou.nl

Afdeling

Faculteit PenOW

De faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen (PenOW) is sterk in onderwijs en onderzoek. De faculteit biedt een wetenschappelijke bachelor en master Psychologie en een master Onderwijswetenschappen. De masteropleiding Psychologie heeft vier varianten: Arbeids- en organisatiepsychologie, Gezondheidspsychologie, Klinische psychologie en Levenslooppsychologie. Het onderzoeksprogramma van wetenschapsgebied Psychologie is gepositioneerd binnen een van de vier vakgroepen die overeenkomen met de vier afstudeervarianten. Het onderzoek van de vakgroep Arbeids- en organisatiepsychologie richt zich op de adaptatie van werkenden aan een dynamische werkomgeving en de uitdagingen en belemmeringen die dit met zich meebrengt. Het Welten-instituut, onderzoekscentrum voor leren, doceren en technologie, is onderdeel van de faculteit PenOW en speelt nationaal en internationaal een belangrijke rol in onderzoek naar de innovatie van onderwijs en de professionalisering van docenten. 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • max. 22.8 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AT/FAC/PenOW/17059

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Valkenburgerweg 177, 6419 AT, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you