Hoofd Onderzoek

Hoofd Onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
6 nov 15 dec Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 dec 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij het Hoofd Onderzoek die je team van gemotiveerde en zelfstandige kennisprofessionals in hun kracht weet te zetten? Heb je kennis van innovatie binnen het bibliotheekvak en durf je buiten gebaande paden te treden?

Functieomschrijving

Als Hoofd Onderzoek van de Koninklijke Bibliotheek geef je leiding aan een afdeling van ongeveer 15 specialisten. Daarnaast maak je deel uit van het managementteam van de sector Innovatie & ICT, van het Leiderschapsoverleg en van de Stuurgroep Vernieuwing van de Digitale Infrastructuur, waar alle lopende projecten met een zware ICT-component worden besproken en bewaakt. Naast het mede vormgeven van de koers voor de afdeling en het implementeren van de KB-brede onderzoeksagenda, lever je een bijdrage aan het beleid, visie en strategie van de sector.
 

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

Wie ben jij?
Enthousiasmerend en doelgericht help je de afdeling om relevante ontwikkelingen te signaleren en initiatieven op te pakken om de lange-termijn-doelen van de KB te behalen. Je hebt ten minste 5 jaar ervaring met leiding geven aan hoogopgeleiden met een hoge taakzelfstandigheid en ziet diversiteit van kennis en vaardigheden als een meerwaarde. Coachen, je team faciliteren of je gevoel voor humor inzetten: met souplesse pas je je stijl van leiding geven aan om uit verschillende situaties het beste te halen. Jouw heldere visie helpt de afdeling om zich binnen en buiten de KB te positioneren en netwerken met elkaar te verbinden. Daarbij houd je telkens de organisatiedoelen voor ogen en weet je vertaalslagen naar ieders werk te maken. Je creëert ruimte voor experimenten en pilots en durft buiten de gebaande paden te treden.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij je?
Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor (in overleg) 32 tot 40 uur per week, vooralsnog voor de periode van één jaar. Je salaris bedraagt tussen € 4.908,00 en € 5.977,00 (schaal 13) bruto per maand bij een volledige werkweek van 40 uur, afhankelijk van kennis en ervaring. Wij vinden persoonlijke ontwikkeling en scholing erg belangrijk, je krijgt alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen. Deze ruimte heb je overigens ook in je eigen team dat graag kennis deelt en gelooft dat elke goed idee begint met een kop koffie en nieuwsgierigheid.


Afdeling

Over de afdeling
De KB maakt een digitale transformatie door en daarin ligt voor de afdeling Onderzoek ook een taak. De afgelopen jaren heeft zij een bijdrage geleverd aan uiteenlopende vakgebieden: van het verrijken en verbinden van de eigen digitale collecties en verbeteren van de (duurzame) toegankelijkheid daarvan tot de monitoring van openbare bibliotheken; kennisontwikkeling op het gebied van digitalisering in de onderzoekspraktijk van wetenschappers en advisering over auteursrecht. Daarnaast werden er nationale en internationale onderzoeksprojecten geïnitieerd, Nationale Bibliotheekcongressen georganiseerd en programma’s en middelen voor in- en externe kennisdeling ontwikkeld. Wat de afdeling bindt is de ambitie om samen de voelsprieten voor trends en vernieuwing in het bibliotheekvak te zijn en de weg naar innovatie voor organisatie en werkveld voor te bereiden.

 

Over de KB

 

De KB, nationale bibliotheek, draagt vanuit de kracht van het geschreven woord bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. Dat betekent dat je bij ons op veel verschillende terreinen je talenten kunt inzetten: van onderzoek in digital humanities tot marketingcampagnes voor de ‘vakantiebieb’. We werken voor wetenschap, erfgoed en openbare bibliotheken en kunnen altijd weer frisse ideeën gebruiken van mensen die hun schouders onder onze maatschappelijke taak willen zetten.

 

Een baan bij de KB is kiezen voor een aantrekkelijke combinatie van veelzijdigheid en deskundigheid, traditie en pionierschap, zelfstandigheid en werken in teamverband en zeer goede arbeidsvoorwaarden, conform de CAO-onderzoekinstellingen (CAO-OI).

 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Taal en cultuur
  • 32—40 uur per week
  • Universitair

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you