Onderzoeker in opleiding Reumatologie m/v

Onderzoeker in opleiding Reumatologie m/v

Geplaatst Deadline Locatie
20 nov 24 dec Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 dec 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij onderzoek doen met impact?

Functieomschrijving

Wil jij onderzoek doen met impact? Voor het SpondyloArthritis Caught Early (SPACE)-onderzoek zoeken wij een ambitieuze onderzoeker in opleiding (OIO).

 Je werkt mee aan een belangrijk onderzoek waarin we patiënten met axiale spondyloartritis (AxSpA), een potentieel ernstige ontstekingsziekte die vooral de rug en het bekken aantast, eerder willen diagnosticeren en behandelen.

 Wat ga je doen?

Je neemt vragenlijsten bij patiënten af en daarnaast analyseer je onderzoeksgegevens, schrijf je hierover wetenschappelijke artikelen en je geeft voordrachten op internationale congressen. Uiteindelijk leidt dit tot een promotie. Naast bovengenoemd onderzoek wordt je opgeleid in de wetenschappelijke basis van epidemiologisch onderzoek.

Het project

Het SPACE-onderzoek (www.space-project.nl) is in 2009 gestart in het LUMC en is uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal, multi-center onderzoek met onderzoekscentra in Nederland, Portugal, Noorwegen, Italië en Zweden. AxSpA begint op jonge leeftijd en komt relatief vaak voor. De bekendste vorm is de ziekte van Bechterew (ankyloserende spondylitis). De diagnose AxSpA is niet zelden moeilijk te stellen, maar voor het beloop van de ziekte is het van belang dat dat toch snel gebeurt. Zo kan een adequate behandeling worden gestart en onherstelbare schade worden voorkomen.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde academische opleiding (bijvoorbeeld Bewegingswetenschappen of Biomedische Wetenschappen) met aantoonbare affiniteit met patiëntgebonden onderzoek en epidemiologie. Ervaring met het doen van onderzoek is een vereiste. Aantoonbare ervaring met schrijven van wetenschappelijk artikelen is een pré. Daarnaast ben je een initiatiefrijk persoon, die goed zelfstandig werkt en tegelijkertijd gemakkelijk in een team functioneert. Aangezien je veel contact met patiënten hebt en samenwerkt met collega-onderzoekers in binnen- en buitenland, spreekt het voor zich dat je over uitstekende communicatieve eigenschappen beschikt. Tot slot kun je je in het Engels en Nederlands goed uitdrukken, zowel schriftelijk als mondeling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift.

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding, met een maximum van 4 jaar. Het salaris bedraagt € 2.279,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 2.919,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal OIO, CAO UMC).

 Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC je goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site.

Afdeling

Reumatologie

De afdeling Reumatologie is een topreferentiecentrum voor patiënten met acute en chronische gewrichtsziekten en auto-immuunziekten. Het klinische en het wetenschappelijke werk van de afdeling is internationaal toonaangevend. Door de Europese Reumatologievereniging (EULAR) is de afdeling als ‘center of excellence’ aangewezen. Je maakt deel uit van de onderzoeksgroep AxSpA die binnen het LUMC nauw samenwerkt met de afdeling Radiologie. Bovendien is de afdeling Reumatologie een ambitieuze afdeling met veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Je werkt samen met assistenten in opleiding tot reumatoloog en andere promovendi die (klinisch) wetenschappelijk onderzoek uitvoeren.

Specificaties

  • Verpleging en verzorging; Patiëntenzorg: overig; Medisch personeel (anios, aios, specialist); Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2279—€2919 per maand
  • Universitair
  • B.17.PV.JH.102

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you