Adviseur Planning & Control

Adviseur Planning & Control

Geplaatst Deadline Locatie
5 feb 25 feb Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Financieel Economische Zaken (FEZ) van de Faculteit Geesteswetenschappen is op zoek naar een enthousiaste en ervaren Adviseur Planning & Control die het team Planning & Control komt versterken (1.0  fte).

De Adviseur Planning & Control fungeert als accountmanager voor een aantal onderdelen binnen de faculteit. U draagt samen met uw collega’s bij aan de totstandkoming van de verschillende facultaire planning en control producten. Naast het adviseren van verschillende onderdelen van de faculteit en het faculteitsbestuur, zijn er veel ad-hoc vragen, waarbij een proactieve houding van de adviseur noodzakelijk is. Dit alles maakt het een afwisselende dynamische functie. De functie biedt de geschikte kandidaat volop kansen tot verdere ontplooiing.

Uw functie bestaat onder meer uit:

 • Adviseren en ondersteunen van verschillende onderdelen van de faculteit o.a. bij de financiële bedrijfsvoering;
 • Opstellen, bewaken en adviseren over de periodieke financiële rapportages;
 • Opstellen van en adviseren over de (meerjaren)begroting van een aantal onderdelen;
 • Bijdragen aan het begrotings- en jaarrekeningproces;
 • Bijdragen aan het financieel-economisch beleid van de faculteit;
 • Bijdragen aan de verdere verbetering van de informatievoorziening, de bedrijfsvoering en het financieel beheer;
 • Bijdragen aan een effectievere planning- en controlcyclus.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • U bent een communicatieve, proactieve en flexibel ingestelde professional die gericht is op het adviseren aan en ondersteunen van de instituten, de ondersteunende afdelingen en het faculteitsbestuur;
 • Een afgeronde academische opleiding met een bedrijfseconomische oriëntatie;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen een vergelijkbare organisatie;
 • Ruime ervaring op het gebied van advisering;
 • Uitstekende analytische vaardigheden;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels;
 • Grote mate van zelfstandigheid en initiatief;
 • Enthousiaste teamspeler;
 • Klant- en oplossingsgerichte werkstijl.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband voor de omvang van 38 uur voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.545,- en maximaal € 4.852,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

Het beleid van de Universiteit Leiden is erop gericht de arbeidsmobiliteit binnen de universiteit te stimuleren. In dit kader wordt u – bij een vast dienstverband - in uw functie benoemd voor een periode van vier jaar. Uiteraard betekent dit dat de Universiteit Leiden zich met u verantwoordelijk acht voor de zorg voor een passend vervolg van uw loopbaan na deze periode, hetzij in deze functie hetzij in een functie elders.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit der Geesteswetenschappen

De Faculteit Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘In Leiden leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. Met 930 medewerkers verzorgt de faculteit 27 master- en 25 bacheloropleidingen voor circa 7.000 studenten.

De afdeling FEZ is verantwoordelijk voor zowel de totstandkoming van de verschillende facultaire planning & control producten als het adviseren en ondersteunen van de verschillende onderdelen van de faculteit en het Faculteitsbestuur op financieel gebied. De afdeling bestaat uit een team business control en een team projectcontrol. De adviseur planning & control werkt in het team business control onder verantwoordelijkheid van het hoofd van de afdeling.

https://www.universiteitleiden.nl/geesteswetenschappen

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (Secretarieel, Administratief, Facilitair); Financiën
 • Economie
 • max. 38 uur per week, tijdelijk
 • €3545—€4852 per maand
 • Universitair
 • 18-272

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cleveringaplaats 1, 2311 BD, Leiden

Bekijk op Google Maps