Decaan van de Faculteit Militaire Wetenschappen

Decaan van de Faculteit Militaire Wetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
6 dec 5 jan Breda

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jan 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ministerie van Defensie - Decaan van de Faculteit Militaire Wetenschappen

Functieomschrijving

De Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) is onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). De FMW wordt geleid door het faculteitsbestuur, dat wordt voorgezeten door de decaan. In deze rol bent u een verbindend leider en een teamspeler die richting geeft en houdt, en tijdig besluiten neemt.

Als decaan hebt u begrip voor de mensen in de organisatie. U communiceert transparant naar alle stakeholders en betrekt collega’s bij het oplossen van bestuurlijke dilemma’s. Maar tegelijkertijd spreekt u hen ook aan op hun verantwoordelijkheden en resultaten. U begrijpt het belang van een goede relatie van de FMW met de NLDA voor de integrale opleiding van de studenten en bent in staat om die te optimaliseren. 

Als ervaren, inspirerend en slagvaardig bestuurder, hebt u begrip voor de positie van de FMW als wetenschappelijk instituut binnen het ministerie van Defensie en de NLDA. Hierdoor bent u in staat om de verantwoordelijkheden, rollen en taken van het bestuur van de Stichting Wetenschappelijk Onderwijs en Onderzoek, de Wetenschappelijke Adviesraad en de FMW te implementeren en te verankeren. Daarbij bouwt u op uw kennis en ervaring op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Daarnaast bent u een internationaal erkend wetenschapper in het eigen — voor Defensie relevante — vakgebied, en u hebt kennis van en affiniteit met de Defensieomgeving van de FMW. U bent in staat zich te bewegen binnen de complexe omgeving van de faculteit, zowel binnen als buiten het ministerie van Defensie. Bovendien kunt u relevante netwerken met nationale en internationale universiteiten verder ontwikkelen en consolideren, en hebt u ervaring met het verwerven van financiële middelen.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

  • U bent gepromoveerd en gekwalificeerd op het niveau van hoogleraar.
  • U beschikt over een aantoonbaar breed netwerk in de academische wereld.
  • U hebt affiniteit met de militaire organisatie.
  • U hebt kennis van een van de relevante disciplines van de faculteit, zodat u met gezag kunt opereren binnen de Faculteit Militaire Wetenschappen én in de universitaire wereld.
  • U beschikt over leidinggevende kwaliteiten, waarin richtinggevende, stimulerende, collegiale en coachende aspecten de boventoon voeren.
  • U hebt ruime bestuurlijke ervaring in een professionele organisatie, gekoppeld aan financieel inzicht en ervaring met personeelsbeleid en organisatieontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisomschrijving: Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en bedraagt minimaal € 6.594- en maximaal € 8.867,- bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek. Het betreft een fulltime aanstelling; minimaal 36 uur en maximaal 40 uur per week.
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contractduur: 4 jaar met de mogelijkheid tot herbenoeming voor 4 jaar
Minimaal aantal uren per week: 38
Maximaal aantal uren per week: 38

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kunt u rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kunt u uw arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Werkgever

Ministerie van Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 58.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).

Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

Afdeling

Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW)

De Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) is onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). De FMW verzorgt de wetenschappelijke bacheloropleidingen krijgswetenschappen, militaire bedrijfswetenschappen en militaire systemen en technologie als onderdeel van de initiële officiersopleiding, en van de wetenschappelijke masteropleiding military strategic studies. Daarnaast verzorgen we onderwijs voor de andere onderdelen van de NLDA: het Koninklijk Instituut voor de Marine, de Koninklijke Militaire Academie, het Instituut Defensie Leergangen en het Expertisecentrum Leiderschap Defensie. De faculteit voert wetenschappelijk onderzoek met militaire relevantie uit ter onderbouwing van het wetenschappelijk onderwijs. De expertise van de faculteit wordt ook voor andere onderdelen van Defensie en organisaties ingezet.

De FMW wordt geleid door het faculteitsbestuur, dat wordt voorgezeten door de decaan en daarnaast twee leden kent: portefeuillehouder onderwijs en een directeur bedrijfsvoering. De FMW omvat drie capaciteitsgroepen die worden geleid door een hoogleraar. De capaciteitsgroepen zijn: Krijgswetenschappen, Militaire Bedrijfswetenschappen en Militaire Technische Wetenschappen. Vanuit deze clusters wordt de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek bewaakt en het onderwijs en onderzoek voorbereid en uitgevoerd. Binnen de capaciteitsgroepen komen de volgende functies voor: hoogleraar, universitair hoofddocent, universitair docent en docent.

De FMW heeft ongeveer 550 studenten in het wetenschappelijk onderwijs en ongeveer 132 medewerkers met circa 16 leerstoelen die, vanuit een militaire oriëntatie, zowel technische als bedrijfskundige en krijgswetenschappelijke domeinen bestrijken. De FMW voert haar wetenschappelijke taken uit onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Wetenschappelijk Onderwijs en Onderzoek NLDA. De Wetenschappelijke Adviesraad houdt toezicht op en adviseert ten aanzien van de wetenschappelijke kwaliteit van het onderwijs en onderzoek en de daarvoor benodigde organisatorische voorwaarden.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen; Economie; Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €6594—€8867 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT 373967

Werkgever

Locatie

Kraanstraat 4, 4811 MA, Breda

Bekijk op Google Maps

Interesting for you