Manager Finance & Control AFSG

Manager Finance & Control AFSG

Geplaatst Deadline Locatie
16 apr 6 mei Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) zoekt een manager Finance & Control (F&C) die mede verantwoordelijk is voor het financiële beleid van de organisatie. De manager F&C is lid van het Directie Team met de portefeuille financiën en daarmee mede verantwoordelijk voor het te behalen resultaat. AFSG werkt, in een unieke combinatie van een departement van de universiteit en een toegepast onderzoeksinstituut, op internationaal topniveau aan onderzoek en onderwijs. De manager F&C staat voor de kwaliteit van de financiële informatie en de aansturing en verdere professionalisering van de afdeling F&C.

Taken & Verantwoordelijkheden
 • Leiding geven aan de afdeling Finance & Control (32 medewerkers) met 2 teamleiders. De afdeling bestaat uit de teams Business control, Projectcontrol en Financiële administratie.
 • Verantwoordelijk voor alle relevante financiële, projectmatige- en controlerende processen zoals: maandafsluitingen, kwartaalrapportages, jaarrekening, tussentijdse forecasts, planning, riskmanagement, bedrijfseconomische analyses en het begrotingsproces.
 • Verantwoordelijk voor het optimaal inrichten en continu verbeteren van de interne beheersing van alle administratieve- en financiële processen, waaronder ook de projectbeheersing. Je neemt deel aan verbeteringstrajecten.
Financieel sparringpartner van directie en management. Je adviseert gevraagd en ongevraagd over het financiële beleid van AFSG aan de directie en het lijnmanagement. Je hebt een onafhankelijke positie bij het genereren van managementinformatie en het ontwikkelen en analyseren van beleidsvraagstukken vanuit financieel perspectief.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Een onafhankelijk opererende en analytisch sterke financiële professional, die een actieve bijdrage levert aan de verdere professionalisering van de organisatie en de F&C afdeling zonder het team en de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers uit het oog te verliezen.
De manager F&C rapporteert aan de directeur bedrijfsvoering en heeft een functionele lijn met de directeur F&C van Wageningen University & Research..

Functie-eisen
 • Een afgeronde academische opleiding richting bedrijfseconomie of bedrijfskunde, eventueel aangevuld met een postdoctorale RA/RC opleiding (of vergelijkbaar).
 • Tenminste 10 jaar relevante werkervaring in een complexe omgeving in een vergelijkbare functie met leidinggevende verantwoordelijkheden.
 • Aantoonbare ervaring en affiniteit met onderwerpen als procesoptimalisatie, planning & control-cyclus, afsluiting (maand/kwartaal/jaar), managementrapportages, begrotingscyclus, bedrijfsrisico's en risicobeheersing.
 • Ruime ervaring met het voeren van complexe projectadministraties en bij voorkeur kennis van overheidsfinanciering en subsidieregelingen.
 • In staat bruggen te slaan tussen de diverse organisatieonderdelen (business units, leerstoelgroepen, stafafdelingen) en op constructieve wijze vanuit financieel perspectief mee te denken over verdere mogelijkheden op het gebied van de bedrijfsprocessen.
 • Een team-player met een ondernemende en resultaatgerichte houding.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels, in woord en geschrift.
 • Hands-on mentaliteit zonder daarbij de grote lijnen uit het oog te verliezen.
Belangrijke competenties voor de functie zijn: analytisch vermogen, proactief, oplossing- en klantgericht (in communicatie en acties), scenario denken en situationeel leiderschap.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor een eigen invulling, in een toonaangevende onderzoeks- en onderwijsorganisatie, een inspirerende werkomgeving met betrokken en enthousiaste collega's.

Wij bieden een vast dienstverband met een gemiddelde werkweek van 36 uur, salaris tot maximaal € 6836,- bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 14). De duur van het dienstverband is in eerste instantie voor de periode van een jaar, met uitzicht op een vast contract.

Naast een marktconform salaris bieden wij goede studie- en verlofregelingen en een pensioenregeling bij het ABP Pensioenfonds.

Standplaats:
De standplaats voor deze functie is Wageningen.

Assessment:
Een assessment maakt deel uit van het selectieproces.

Werkgever

Wageningen University & Research

Agrotechnology & Food Sciences Group is onderdeel van Wageningen University & Research waar fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek elkaar aanvullen. We werken samen met nationale en internationale bedrijven, onderzoeksorganisaties en overheden aan "Healthy food in a biobased society". Onze innovaties vervullen een cruciale rol bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Ondernemerschap en professionaliteit kenmerken ons. Kortom: een interessante, internationale werkgever van formaat!

Wageningen University & Research
Een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven. Dat is ons dagelijks werk. Wij zoeken binnen ons domein van gezonde en veilige voeding en voedselproductie, voedselzekerheid en gezonde leefomgeving naar antwoorden op vragen over maatschappelijke thema's als duurzame voedselproductie, klimaatverandering en alternatieve energiebronnen. Dat doen we natuurlijk niet alleen. Om dit, ook internationaal, waar te maken werken we elke dag met 5000 mensen aan de kwaliteit van leven.

Wil je hier ook je dagelijks werk van maken? Bij ons krijg je daar de ruimte voor.

Kijk voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research op: www.wur.nl/nl/Werken-bij/Vacatures.htm.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Financiën
 • Economie
 • max. 36 uur per week
 • Universitair
 • 369268

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps