Afdelingshoofd Studentendecanen en Psychologen

Afdelingshoofd Studentendecanen en Psychologen

Geplaatst Deadline Locatie
6 apr 22 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 apr 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen Studenten Services (StS) is bij het team studentendecanen een vacature voor een Afdelingshoofd Studentendecanen en Psychologen.

Het afdelingshoofd is eindverantwoordelijk voor de totstandkoming en uitvoering van het afdelingsbeleid binnen de kaders van het strategisch UvA-beleid. Ook is het afdelingshoofd lid van het managementteam van StS. Het MT draagt gezamenlijke verantwoordelijkheid voor StS-breed beleid en de begroting van StS.

Het afdelingshoofd geeft richting en sturing aan de activiteiten, middelen en mensen binnen de afdeling. Belangrijke onderdelen daarvan zijn de ontwikkeling van de dienstverlening, inclusief digitalisering, communicatie over de dienstverlening en overleg met de faculteiten, opleidingen en studenten over de kwaliteit en inrichting van de dienstverlening.

We verwachten een afdelingshoofd dat sterk is in leiderschap en dat de teamleden inspireert en motiveert. De teams zijn zelf en de expert. Het afdelingshoofd faciliteert eigenaarschap laag in de organisatie en stimuleert een proactieve, probleemoplossende houding en eigenaarschap bij de teamleden.

Het nieuwe hoofd zal een gesprekspartner en vertegenwoordiger van de afdeling zijn voor de diverse stakeholders op de UvA. Daarom is actuele inhoudelijke kennis van de disciplines binnen de afdeling en kennis van de organisatie van groot belang. Heldere onderlinge afstemming en korte communicatielijnen tussen afdelingshoofden en deskundigen binnen de afdeling zijn dan ook een vereiste. Het afdelingshoofd stimuleert dat experts binnen de afdeling zelfstandig opereren in overleggen binnen en buiten de organisatie. Samen met het team en andere afdelingshoofden streeft het nieuwe hoofd naar een verdere ontwikkeling van de organisatie -inclusief de medewerkers- gebaseerd op een duidelijke toekomstvisie en gerelateerde doelstellingen.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Het afdelingshoofd is een teamspeler en vormt in hechte samenwerking met de andere afdelingshoofden en de directeur het managementteam van StS. Hij/zij is in staat een afweging te maken tussen de belangen van de eigen afdeling en de StS-brede belangen.

De nieuwe collega:          

  • heeft een academisch werk- en denkniveau;
  • heeft ruime ervaring met leidinggeven aan professionals (verbindend, faciliterend);
  • heeft aantoonbare werkervaring als studentendecaan, studentenpsycholoog of met studentbegeleiding;
  • heeft ervaring binnen het hoger onderwijs;
  • is goed bekend met de problematiek van studenten in het hoger onderwijs;
  • heeft een heldere visie op/ervaring met zelforganiserende teams;
  • inspireert, is resultaatgericht en in staat om anderen van zijn/haar visie te overtuigen;
  • heeft aantoonbaar communicatieve vaardigheden en een goed gevoel voor politieke verhoudingen;
  • heeft een goed ontwikkelde antenne voor groepsprocessen.

Een relevant netwerk is een pre.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de periode van een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt deze aanstelling omgezet in een vast dienstverband. De functie is ingedeeld in het UFO-functieprofiel Afdelingshoofd 2 en wordt gewaardeerd in schaal 12. Het salaris bedraagt minimaal €4.210 en maximaal €5.405 bruto per maand bij volledige werktijd. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Studenten Services

De dienst Studenten Services (StS) is een dynamische dienst, dicht bij de student, waar betrokken medewerkers werken die diensten leveren aan zowel aankomende en zittende studenten, als aan pas afgestudeerden van de UvA. Het doel is de studieloopbaan van studenten te optimaliseren door advisering, begeleiding en informatieverschaffing. Studenten Services richt zich hiertoe op verschillende expertisegebieden en disciplines, zoals voorlichting en studiekeuze, begeleiding en internationalisering. Het is een centrale dienst, met veel afstemming en samenwerking met de zeven faculteiten van de UvA en met de andere diensten. Binnen StS geven afdelingshoofden leiding aan een cluster van teams. Op de afdeling Studentendecanen en Psychologen is een vacature voor afdelingshoofd.

Deze afdeling bestaat zowel uit studentendecanen als uit psychologen. Studentbegeleiding staat bij deze afdeling centraal.

Het team Studentendecanen begeleidt en ondersteunt studenten bij uitdagingen, vragen en problemen, zodat zij optimaal kunnen functioneren binnen de academische omgeving. De thema’s waarmee het team zich bezighoudt zijn: wet- en regelgeving, functiebeperking, bijzondere omstandigheden, speciale groepen, studievaardigheden en studentengagement, met de focus op gelijkheid en maatwerk.

Het team Psychologen biedt snelle en laagdrempelige kortdurende psychologische hulp aan studenten en promovendi die te maken hebben met psychische problemen die gerelateerd zijn aan het studeren/promoveren en/of het leven als student/promovendus. Doel is het minimaliseren van negatieve gevolgen voor de studie/promotievoortgang en het bevorderen van gezondheid en welbevinden.

In de afdeling werken 18 medewerkers (14.8 fte).

http://student.uva.nl/content/az/studenten-services/studenten-services.html

Specificaties

  • Beleid- en staf; Management
  • max. 32 uur per week
  • €4210—€5405 per maand
  • Universitair
  • 18-167

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you