Arts-onderzoeker of Onderzoeker (IO) Kwaliteitsverbetering mbv het Implantatenregister Orthopedie m/v

Arts-onderzoeker of Onderzoeker (IO) Kwaliteitsverbetering mbv het Implantatenregister Orthopedie m/v

Geplaatst Deadline Locatie
16 apr 7 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als arts onderzoeker/ onderzoeker (in opleiding) houdt u zich bezig met de uitvoering van een door het van Rensfonds gesubsidieerd project (Improving Quality using Joint registry). Binnen dit project kijkt u naar de uitkomsten voor patiënten na een heup-of knievervanging en de verschillen hierin tussen ziekenhuizen. Dit betreft zowel klinische uitkomsten (b.v. revisie operatie) als door de patiënt gerapporteerde uitkomsten (b.v. pijn en dagelijks functioneren). Daarnaast wordt een gerandomiseerde trial uitgevoerd in 18 ziekenhuizen, waarin orthopeden actief worden ondersteund om met behulp van informatie uit het implantaten register, de uitkomsten bij hun patiënten te verbeteren. De standaard informatie uit het implantaten register wordt gekoppeld met andere gegevens die in het ziekenhuis worden verzameld, zodat een completer beeld ontstaat.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Wij zoeken een collega met een artsdiploma en een afgeronde studie in Geneeskunde (voor arts- onderzoeker functie) of Gezondheidswetenschappen (voor OIO functie). Enige werkervaring in een klinische omgeving is een pre, net als ervaring met programmeren (of het linken van databases) en het gebruik van verschillende software analysepakketten (SPSS, R, etc.). Bij voorkeur heeft u minimaal één (internationale) wetenschappelijke publicatie op uw naam staan. U kunt goed in teamverband werken en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift. Uiteraard spreekt u naast Nederlands ook vloeiend Engels.

Arbeidsvoorwaarden

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. De aanstelling is in aanvang voor de duur van een jaar. Bij voldoende financiering en gebleken geschiktheid van de kandidaat, is de intentie om het (promotie)traject te verlengen tot 4 jaar. Uw salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring.

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heeft u recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kunt u deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC u goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover leest u elders op deze site.

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing. De 7000 medewerkers werken samen aan onze ambitie:  Verbetering van patiëntenzorg. We leiden artsen, gespecialiseerde zorgverleners en onderzoekers op om hieraan bij te dragen.

Het LUMC omarmt en ontwikkelt nieuwe technologieën. Translationeel onderzoek vormt de basis van ons onderzoek. Resultaten vanuit wetenschappelijk onderzoek passen we toe in de klinische setting van het ziekenhuis. Omgekeerd, brengen we de klinische waarnemingen en vragen terug naar het laboratorium.

Het LUMC onderscheidt zich vooral als verwijscentrum voor complexe medische vraagstukken waar geen pasklare antwoorden op zijn. Bovendien wordt door de multidisciplinaire aanpak in het LUMC een verscheidenheid aan nieuwe technieken en technologie ontwikkeld. Wetenschappers en artsen werken samen aan een beter begrip van ziekten en aan nieuwe behandelmethoden.

http://www.lumc.nl/

Afdeling

Orthopedie

Als arts-onderzoeker/ onderzoeker (in opleiding) valt u onder de afdeling Orthopedie van het LUMC. Binnen de afdeling Orthopedie werken een tiental onderzoekers met een multidisciplinaire achtergrond binnen 2 onderzoeksthema’s: klinische predictiemodellen en optimalisatie klinische uitkomsten. Dit project valt met name onder het tweede thema. De afdeling heeft een lange traditie in het opzetten en runnen van multicenter cohort studies, en het hoofd van de afdeling (Prof. Nelissen) is medeoprichter van het landelijke implantatenregister (LROI) en voorzitter van het landelijke netwerk van de orthopedische registers. Daarnaast zijn wij internationaal actief binnen onderzoek naar de kwaliteit van prothesen, waarbij ook gebruik gemaakt wordt van data uit implantatenregisters. Verder wordt er samengewerkt met de afdeling Medische Statistiek en Epidemiologie, en met onderzoekers op het gebied van kwaliteit van zorg.

Specificaties

  • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week, tijdelijk
  • Universitair
  • A.18.SB.BB.36

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps