Informatieanalist (0,8 - 1,0 fte)

Informatieanalist (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
25 apr 13 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij helpen om ons onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering en onze diergezondheidszorg verder te vernieuwen? Heb je er plezier in de schakel te vormen tussen onze business en IT? 
Voor de afdeling Informatievoorziening & IT bij de faculteit Diergeneeskunde zoeken wij een informatieanalist die de schakel vormt tussen de business, Information Technology Services (ITS), onze eigen IT-afdeling en externe leveranciers. Het doel is om interne en externe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering en diergezondheidszorg te vertalen naar informatievraagstukken die je, samen met IT, weet op te lossen. Je weet ontwikkelingen vanuit IT over te brengen en succesvol te laten landen bij de business. Komend jaar verwachten we in ieder geval vraagstukken op het gebied van portals en managementinformatie.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Als informatieanalist heb je contact met onder meer vertegenwoordigers van de business, informatiemanagers en beleidsmakers. Jij kent hun informatiebehoeftes. Je vertaalt complexe informatievraagstukken naar handzame IT oplossingen en je stelt naar aanleiding van de gesprekken die je voert nauwkeurig requirements en functionele beschrijvingen op. Je betrekt op het juiste moment vertegenwoordigers van de verschillende disciplines binnen en buiten de IT organisatie in het proces, zoals functioneel en technisch beheer, inkoop, architectuur, security en leveranciers. Je signaleert IT trends en legt je bevindingen actief aan de business voor. Je hebt nadrukkelijk interesse en knowhow in de samenhang tussen (informatie in) systemen en helpt de organisatie verbanden te leggen daartussen. Je stelt business cases en projectmandaten op. Je participeert in projecten als inhoudelijk deskundige.

Wij zijn op zoek naar iemand met:

 • hbo- of wo-werk en –denkniveau;
 • minimaal vijf jaar relevante werkervaring;
 • kennis van en ervaring met het oplossen van complexe informatie vraagstukken;
 • kennis van de samenhang tussen (informatie in) systemen
 • kennis van en ervaring met (dier)gezondheidsprocessen en de IT aspecten daarvan is een pré;
 • kennis van gangbare IT organisatiemodellen zoals BiSL en ITIL.

Competenties

 • Je hebt er plezier in om business en IT te verbinden.
 • Je bent organisatiesensitief.
 • Je bent nauwkeurig, maar ziet ook de grote lijnen.
 • Je bent ondernemend, zelfstandig en in staat om tijdig knelpunten te signaleren op het gebied van informatievoorziening.
 • Je draagt proactief bij aan oplossingen en weet vernieuwende voorstellen te brengen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een aanstelling voor de duur van een jaar met bij goed functioneren uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt – afhankelijk van kennisniveau, opleiding en ervaring -  minimaal € 3.475,- en maximaal € 4.757,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over Werken bij de Universiteit Utrecht.

 

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

 

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema’s One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa: het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1500 studenten en 900 medewerkers. 

 

De afdeling Informatievoorziening & IT van de faculteit Diergeneeskunde biedt diensten aan op het gebied van advies rondom IT, productownerschap, servicemanagement/demand management, ontwikkeling, projectmanagement, functioneel applicatiebeheer, inkoop van IT hardware en testen van software. De medewerkers zorgen ervoor dat het werk van artsen, onderzoekers, analisten/laboratoriummedewerkers en docenten via technologie en informatie optimaal ondersteund worden. Dit doen wij met een gezellige afdeling van ongeveer twintig fte. Wij werken hierbij nauw samen met andere onderdelen van de faculteit, de centrale IT-dienst van Universiteit Utrecht en externe leveranciers.

Specificaties

 • IT
 • Gezondheid
 • 28—40 uur per week
 • €3475—€4757 per maand
 • Universitair
 • 973914

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Yalelaan 1, 3584 CL, Utrecht

Bekijk op Google Maps