Functioneel beheerder en ontwikkelaar Digital Learning Environment (0,80 fte)

Functioneel beheerder en ontwikkelaar Digital Learning Environment (0,80 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 3 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functioneel beheerder en ontwikkelaar Digital Learning Environment (0,80 fte)
De Universiteitsbibliotheek van de Universiteit Maastricht is op zoek naar een Functioneel beheerder en ontwikkelaar Digital Learning Environment, voor 0,80 fte.

Functieomschrijving

Het beheer en de innovatie van de UM digitale leeromgeving wordt gecoördineerd door de universiteitsbibliotheek (UB). Binnen de UB worden de werkzaamheden uitgevoerd in het team Digital Learning Environment.

Vanaf 1 maart tot 1 juli 2018 maken de werkzaamheden van het team Digital Learning Environment deel uit van een leerpilot in het kader van het UM-breed Refocus-IT-verandertraject. Doel is om door een andere manier van samenwerken in een multidisciplinair team te komen tot betere IT-support door de verschillende service-eenheden (UB, ICTS en Studenten Service Centrum) aan faculteiten.

De werkzaamheden van het team Digital Learning Environment houden o.a. in:

-Functionele support aan key-users en gebruikers (docenten en studenten), gegevensbeheer, incidentmanagement|
-Applicatiebeheer, informatieanalyse, beheer van koppelingen met andere systemen en changes
-Bijdragen aan de (door)ontwikkeling van de digitale leeromgeving, bijvoorbeeld rond de aanbesteding van het LMS of de opschaling van digitale toetsing.

Binnen het team zoeken we een enthousiaste collega met als hoofdactiviteit functioneel applicatiebeheer en softwareontwikkeling. In het bijzonder het onderhouden en samen met collega’s van ICTS en het Studenten Service Centrum aanpassen van koppelingen tussen de applicaties en building blocks van de digitale leeromgeving met o.a. het UM Student Portal, het SAP-slcm studentvolgsysteem en andere tools.

Specifieke taken zijn o.a.:
-Dagelijkse operatie van de digitale leeromgeving en bijbehorende tools ondersteunen op functionaliteit en gegevensverwerking;
-Bijdragen aan releases met testen en changes;
-Configureren en bijwerken van diverse building blocks in de digitale leeromgeving;
-Actief optreden bij storingen richting leverancier, ICTS en SSC en onderhouden van een goede sfeer in de werkrelaties;
-Beheer van rollen en rechten-structuur conform de student lifecycle- en docent-rollen;
-Bewaken gegevensstroom en integratie vanuit bronsysteem SAP naar LMS en Student Portal;
-Mee-ontwikkelen van gegevens integratie, plugins en custom styling van diverse componenten voor een optimale samenwerking tussen SAP, Student Portal, LMS met bijbehorende tools en Videoplatform;
-Volgen van en inspelen op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van digitale leeromgevingen, bijhouden en delen van informatie in relevante communities en op diverse webfora;
-Meewerken aan en leiden van projecten, vaak op een agile manier.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Functie- eisen en competenties
We zoeken een initiatiefrijke ICT-professional die de tevredenheid van gebruikers (studenten en docenten) hoog in het vaandel heeft staan, die goed kan samenwerken met leveranciers en met collega’s van de UB en van andere service-eenheden (o.a. ICTS en SSC) en van faculteiten. Met ervaring in het werken met gekoppelde systemen in een complexe omgeving.

De juiste kandidaat heeft daarnaast:

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau

  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

  • Ervaring met een digitale leeromgeving zoals bijvoorbeeld Blackboard, Canvas of Desire to Learn

  • Ervaring met projectmatig werken in een agile omgeving

  • Goede kennis van HTML/CSS en XML/XSLT

  • Basiskennis SQL, internet-techniek, SAAS toepassingen

  • Kennis van Java programmeertaal en Eclipse development omgeving is een pré

  • Competenties: Analytisch vermogen, Accuratesse, Communiceren, Klantbetrokkenheid, Samenwerken, Organisatiesensitiviteit, Inventiviteit

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft een structurele functie, met bij goed functioneren verlenging en uitzicht op een vaste aanstelling.

Het betreft een structurele functie voor 0,80 fte, met bij goed functioneren verlenging en uitzicht op een vaste aanstelling.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

Daarnaast kent de Maastricht University uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder goede opleidingsmogelijkheden, 41 verlofdagen, internationaal karakter en een grote diversiteit.

Voor interne kandidaten bestaat de mogelijkheid om in overleg met hun eigen eenheid een detachering overeen te komen. De functie is ingedeeld voor 50% ingedeeld in het UFO-profiel Functioneel (informatie) beheerder (niveau 1) en voor 50% in het profiel Ontwikkelaar ICT (niveau 3). Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring in schaal 10 CAO Nederlandse Universiteiten). Start zsm. 

 

Afdeling

De UB is verantwoordelijk voor het verwerven en toegankelijk maken van de (voor een belangrijk deel digitale) wetenschappelijke informatiebronnen (journals, e-boeken, databestanden, dvd’s, streaming videos), de digitale en fysieke leeromgeving van de UM, informatievaardigheidstrainingen en e-learning advies, research datamanagement (RDM) en andere onderzoeksupport. Daarnaast is de UB systeemeigenaar van de UM concernsystemen Worldshare (bibliotheeksysteem), Islandora (repository), Pure (onderzoekinformatiesysteem), Blackboard learning management system (LMS) en Mediasite (videoservices). De cultuur bij UB is open, collegiaal en klantgericht.

In augustus 2016 is het strategisch programma 2017-2021 Community at the CORE vastgesteld. Op deze basis heeft De Universiteitsbibliotheek (UB) de strategische agenda voor de komende jaren bepaald. Als solide partner voor de brede UM community in het faciliteren van kennisontwikkeling en – disseminatie werkt de UB aan de thema’s content & access, skills & support, digital scholarship & intelligence en engagement & community.

Organisatie Digital Learning Environment

De digitale leeromgeving van de Universiteit Maastricht (UM) omvat diverse applicaties, building blocks en tools.  Met als belangrijkste applicatie het Learning Management System (het LMS op dit moment Blackboard) en de bijbehorende tools voor o.a. plagiaatcontrole (Safe Assign), Grading & assessment, feedback (FeedBackFruits), samenwerking (Bb Collaborate) en het Videoplatform (Mediasite).

 

 

Specificaties

  • IT; Onderwijs
  • max. 30.4 uur per week
  • €2588—€4084 per maand
  • HBO
  • AT2018.146

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you