Junior onderzoeker (0,8-1,0fte)

Junior onderzoeker (0,8-1,0fte)

Geplaatst Deadline Locatie
16 mei 3 jun Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zoeken een junior onderzoeker voor het project “Ervaren veiligheid, eenzaamheid en welzijn van ouderen in de stad en de rol van digitale media’.
U onderzoekt de samenhang tussen het gebruik van technologie door ouderen in de stad, met name (lokale) sociale media, en gevoelens van veiligheid, welzijn en eenzaamheid in hun wijk/stad. Het onderzoek bestaat uit een cross-sectioneel surveyonderzoek en interviews. Centraal staan ouderen in Heerlen (55+), maar ook beleidsmedewerkers van de gemeente en stakeholder uit de doelgroep worden geïnterviewd. U gaat na hoe de beleving van veiligheid, sociale cohesie en eenzaamheid is onder ouderen en welke rol technologie (m.n. sociale media) daarbij speelt. Met dit inzicht kan in een mogelijk vervolgproject samen met gemeente en ouderen een (digitale) interventiemix (bijvoorbeeld apps, digitale mediatraining etc.) ontwikkeld worden om sociale verbondenheid en interactie tussen ouderen en tussen ouderen en andere leeftijdsgroepen te versterken en ouderen te ondersteunen en te stimuleren elkaar te helpen om in de digitale samenleving zelfredzaam en actief te blijven.

In grote mate van zelfstandigheid ontwerpt u in dit onderzoek de interview- en surveyvragen vanuit het Technology affordance & acceptance raamwerk en de Unified Theory of Acceptance and Use of Technology, bepaalt u de wervingsstrategie, voert u het onderzoek en de statistische analyses uit en rapporteert hier schriftelijk en mondeling over. Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek, de DALI onderzoeksagenda van de Open universiteit en uw geschiktheid als onderzoeker en uw interesse, werkt u mee aan een aanvraag voor een vervolgonderzoek (eventueel in de vorm van een promotietraject). Het project wordt gefinancierd door de Open Universiteit binnen het DALI (Digital Accessible Learning Innovation) onderzoeksprogramma met het thema ’De veilige stad’. Het betreft een samenwerking tussen de drie faculteiten van de Open universiteit, te weten Psychologie en onderwijswetenschappen (PenOW), Management, Science & Technology (MST) en Cultuur en Rechtswetenschappen (CenR). Uw werkplek is bij de faculteit P&OW.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

  • U heeft een Master Psychologie, of andere afgeronde academische opleiding in het bedoelde onderzoeksveld (bijvoorbeeld Gezondheidspsychologie, Gezondheidswetenschappen, Health Education & Promotion, Health Psychology & Technology) met een relevante kennis op het gebied van eHealth en of ouderen.
  • U heeft affiniteit en of ervaring met de thema’s ouderen, digitale media, eHealth, sociale cohesie
  • U kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken.
  • U heeft goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en het Engels.
  • U heeft kennis van sociaal-wetenschappelijke methoden van data-analyse (SPSS).
  • U bent in staat om in grote mate zelfstandig een vragenlijst en interviews-scripts te ontwikkelen en interviews te houden.
  • Ervaring in het schrijven van wetenschappelijke artikelen strekt tot aanbeveling.
  • U beschikt over goede, sterke organisatorische, sociale en logistieke vaardigheden.
  • U bent resultaatgericht met een proactieve instelling en een representatief voorkomen
  • U kunt uiterlijk half juli beginnen maar bij voorkeur eerder of direct.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: (0,8-1,0fte) voor de duur van 8 maanden.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 10 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt bij aanvang € 2.588,= bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

Dit dienstverband is voor de duur van 8 maanden.

Werkgever

Open Universiteit

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken ruim 600 medewerkers. De OU heeft vijftien vestigingen in Nederland, en zes in België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie .

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een top 2 positie in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website (www.ou.nl).

http://www.ou.nl

Afdeling

Faculteit PenOW

De faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen (PenOW) is sterk in onderwijs en onderzoek. De faculteit biedt een wetenschappelijke bachelor en master Psychologie en een master Onderwijswetenschappen. De masteropleiding Psychologie heeft vier varianten: Arbeids- en organisatiepsychologie, Gezondheidspsychologie, Klinische psychologie en Levenslooppsychologie. Het onderzoeksprogramma van wetenschapsgebied Psychologie is gepositioneerd binnen een van de vier vakgroepen die overeenkomen met de vier afstudeervarianten. Het Welten-instituut, onderzoekscentrum voor leren, doceren en technologie, is onderdeel van de faculteit PenOW en speelt nationaal en internationaal een belangrijke rol in onderzoek naar de innovatie van onderwijs en de professionalisering van docenten.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Techniek; Gezondheid
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • AT/FAC/PenOW/18030

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Valkenburgerweg 177, 6419 AT, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you