Onderzoeker stralingsbescherming

Onderzoeker stralingsbescherming

Geplaatst Deadline Locatie
19 mei 27 mei Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu - Onderzoeker stralingsbescherming

Functieomschrijving

Mensen komen dagelijks met verschillende vormen van straling in aanraking, zoals de straling uit bodem en bouwmaterialen, of de straling waaraan je wordt blootgesteld bij een röntgenfoto. Jij helpt de Nederlandse beleidsmakers, vergunningverleners en de inspecties om gerichte en onderbouwde keuzes te maken op het gebied van stralingsbescherming.

Als onderzoeker stralingsbescherming werk je binnen het Centrum Veiligheid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Binnen dit centrum werken ongeveer 35 stralingsdeskundigen aan uiteenlopende onderwerpen, zoals de modellering van effecten van straling en de publieke perceptie over radioactiviteit.

Als onderzoeker ben je hierin de schakel tussen universiteit en maatschappij. Je ontwikkelt je tot een expert op een van de onderwerpen waar het Centrum Veiligheid zich mee bezighoudt, zoals radioactief afval of uv-straling. En je slaat bruggen tussen de ‘hardere’ kant van de wetenschap en de ‘zachtere’ kant van het beleid en de publiekscommunicatie.

Je bent een betrouwbaar adviseur richting beleidsmakers en hebt oog voor het publieke belang van volksgezondheid. Jij legt nieuwe verbanden tussen bestaande kennisvelden en spreekt jouw professionele netwerk aan. Ook speel je in op vragen vanuit de samenleving over stralingsrisico’s, stralingsbescherming en veiligheid. Daarnaast participeer je in de responsorganisatie van het centrum. Deze organisatie biedt ondersteuning bij incidenten met straling, chemische of biologische agentia. Dit betekent dat je zo nu en dan meedraait in 24/7-bereikbaarheidsdiensten.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding of promotie in een natuurwetenschappelijke of technische richting.
  • Je hebt bij voorkeur aantoonbare kennis van stralingsbescherming.
  • Je bent oplossingsgericht, vindt het leuk om de diepte in te gaan, maar je kunt ook tot pragmatische, snelle oplossingen komen.
  • Je legt graag verbanden tussen theorie en praktijk en kunt hiermee zowel collega’s als uiteenlopende werkzaamheden — van rekenmodellen tot risicocommunicatie — met elkaar in verbinding brengen.
  • Je straalt enthousiasme uit en kunt prima samenwerken met verschillende typen collega’s.
  • Je communicatieve en redactionele vaardigheden zijn uitstekend, zowel in het Nederlands als in het Engels.
  • Je hebt de flexibiliteit en het organisatievermogen om in verschillende projecten te kunnen werken, en daartussen ook de verbanden te kunnen leggen.
  • Je bent vaardig in het opbouwen, onderhouden en benutten van een netwerk binnen het werkdomein, en bent in staat om te gaan met de verschillende belangen van de partijen in dit netwerk.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salaris­niveauschaal:10
  • Maand­salaris: Min €2.554 – Max. €4.106 (bruto)
  • Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
  • Contract­duur: 2 jaar
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Werkgever

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zet zich al meer dan honderd jaar in voor een gezonde bevolking in een gezonde leefomgeving. Wij zijn een kennisinstituut op het gebied van volksgezondheid, voeding, milieu en veiligheid en vervullen de rol van betrouwbare adviseur (trusted advisor). Vanuit de uitdaging onszelf en onze leefomgeving gezond te houden, ondersteunen wij burgers, professionals en overheden. Wij voeren kennisintensieve taken uit, verrichten zelf onderzoek en verzamelen wereldwijd kennis. Jaarlijks brengen wij een groot aantal kennisproducten uit in de vorm van publicaties, adviezen, rapporten en factsheets.

Wij kiezen positie midden in de maatschappij, om zo iets te betekenen voor anderen – voor opdrachtgevers, voor netwerk- en ketenpartners en voor de maatschappij als geheel. Deskundig, betrouwbaar en waakzaam zijn belangrijke kernwaarden, naast onafhankelijk, omgevingsbewust, dienend en verbindend.

Samenwerken is essentieel voor het RIVM van nu en de toekomst. Wij bouwen aan nieuwe netwerken en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Vernieuwing en flexibiliteit zijn belangrijke pijlers. Een ondernemende houding, lef, transparantie en een stevige dosis lerend vermogen zijn voor ons van wezenlijk belang. Bij het RIVM, gevestigd in Bilthoven, werken ongeveer 1.800 mensen.

RIVM. De zorg voor morgen begint vandaag.

https://www.rivm.nl/

Afdeling

Centrum Veiligheid

Je werkt binnen het Centrum Veiligheid op de afdeling Model- en Scenario-Onderzoek (MSO). Binnen het centrum richten wij ons op de fysieke veiligheid bij situaties waarin sprake is van (dreigende) ongevallen en incidenten en de hieruit voortvloeiende effecten. Bij incidenten kunnen mens en milieu worden blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. Voorbeelden van dergelijke incidenten zijn grote branden, (transport)ongevallen, lekkages of aanslagen met chemische, radiologische of biologische stoffen. Het centrum biedt ondersteuning aan beleidsdirecties, inspectiediensten en crisismanagementorganisaties. En we leveren kennis ten behoeve van veiligheidsbeleid, bijvoorbeeld op gebied van handhaving en bescherming. Wij bieden een multidisciplinaire werkomgeving waarin deskundigen op het gebied van de fysieke veiligheid nauw samenwerken.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Techniek
  • 32—36 uur per week
  • €2554—€4106 per maand
  • Universitair
  • AT M&V-VLH-079

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you