Vakdidacticus Bedrijfseconomie / Algemene Economie

Vakdidacticus Bedrijfseconomie / Algemene Economie

Geplaatst Deadline Locatie
13 jun 26 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De interfacultaire lerarenopleiding van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) zoekt een kandidaat voor de functie van vakdidacticus Bedrijfseconomie / Algemene Economie.

De vakdidacticus Bedrijfseconomie / Algemene Economie zal voor het onderwijs deel uitmaken van de Interfacultaire Lerarenopleidingen (ILO). De ILO verzorgt binnen de UvA de eerstegraads lerarenopleidingen in 23 schoolvakken ten behoeve van het voortgezet onderwijs. De ILO maakt deel uit van de Graduate School of Child Development and Education en is onderdeel van de Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen. Op die manier wordt geborgd dat het aangeboden lerarenonderwijs wetenschappelijk is onderbouwd en goed verankerd is in relevant fundamenteel onderzoek.

Taken
 • Uitvoeren en ontwikkelen van de vakdidactiekcolleges en werkcolleges, horend bij algemene hoorcolleges en bijdragen aan het programmaonderdeel ontwerpen van onderwijs;

 • optreden als lid van een opleidingsteam en als mentor van de leraren-in-opleiding (lio’s); 

 • verzorgen van lesbezoeken aan de lio’s; 

 • bijdragen aan curriculumontwikkeling; 

 • coördinatie van curriculumonderdelen; 

 • begeleiden van leraren-in-opleiding bij het doen van (vak)didactisch onderzoek; 

 • beoordelen van (vak)didactisch onderzoek in het programmaonderdeel Educatief Ontwerpen. 

Als vakdidacticus krijg je een senior collega als coach.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

De vakdidacticus die wij zoeken heeft: 

 • een eerstegraads onderwijsbevoegdheid op het gebied van Bedrijfseconomie; 
 • ruime leservaring in het voortgezet onderwijs, ervaring in het lesgeven aan een lerarenopleiding strekt tot aanbeveling;

 • uitstekende kennis van recente ontwikkelingen op het gebied van didactiek Bedrijfseconomie en Algemene Economie; 

 • affiniteit en ervaring met onderzoek; 

 • gedegen kennis van het voortgezet onderwijs; 

 • interesse in vakoverstijgende didactiek; 

 • bij voorkeur ervaring in het begeleiden en opleiden van leraren in het voortgezet onderwijs. 

Gepromoveerd op vakdidactisch terrein strekt tot aanbeveling evenals kennis van ontwikkelingen op het gebied van ICT in het onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling als docent geschiedt in eerste instantie in tijdelijke dienst voor tenminste een jaar ingaande per 1 augustus 2018. Het salaris bedraagt op basis van een fulltime dienstverband (38 uur), afhankelijk van relevante werkervaring, minimaal €2.588 tot maximaal €4.757 bruto per maand. Het UFO-functieprofiel is docent 4 (schaal 10) tot docent 3 (schaal 11) conform de Cao Nederlandse Universiteiten. De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Medewerkers van de afdeling participeren in het College of Child Development and Education (bacheloronderwijs pedagogiek, onderwijskunde en Universitaire Pabo van Amsterdam [UPvA]), de Graduate School of Child Development and Education (masterprogramma’s pedagogiek, onderwijskunde, lerarenopleiding en PhD-opleiding), het Research Institute of Child Development and Education (pedagogisch en onderwijskundig onderzoek) en Research Priority Area Yield (multidisciplinair onderzoek naar de menselijke ontwikkeling).

De vakdidacticus zal voor het onderwijs deel uitmaken van de Interfacultaire Lerarenopleidingen (ILO). De ILO verzorgt binnen de UvA de eerstegraads lerarenopleidingen in 23 schoolvakken ten behoeve van het voortgezet onderwijs. De ILO maakt deel uit van de Graduate School of Child Development and Education en is onderdeel van de Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen. Op die manier wordt geborgd dat het aangeboden lerarenonderwijs wetenschappelijk is onderbouwd en goed verankerd is in relevant fundamenteel onderzoek.

http://www.uva.nl/disciplines/pedagogische-en-onderwijswetenschappen

Specificaties

 • Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 7.6 uur per week, tijdelijk
 • €2588—€4757 per maand
 • Universitair
 • 18-340

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps