Docent Wetenschapsfilosofie

Docent Wetenschapsfilosofie

Geplaatst Deadline Locatie
19 jun 6 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 jul 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Faculteit der Geesteswetenschappen biedt ervaringsplaatsen aan voor een tijdelijk docentschap voor recent afgestudeerde, niet-gepromoveerde docenten. Het docentschap richt zich op kandidaten die onderwijservaring willen opdoen in een academische omgeving. Tijdens hun aanstelling doorlopen de kandidaten een professionaliseringstraject dat hen ondersteunt in hun professionele, didactische en academische ontwikkeling. Binnen onze faculteit geef je onderwijs in een dynamische omgeving, waarin nieuwe onderwijsmethoden worden ontwikkeld.

We verwachten van jou dat je een sterke teamspeler bent met een gedegen kennis van de wetenschapsfilosofie en aanverwante terreinen van de filosofie (theoretische filosofie, geschiedenis van de filosofie). Je bent bekend met hedendaagse benaderingen binnen de wetenschapsfilosofie en aangrenzende terreinen en je bent in staat om je positie in hedendaagse disciplinaire ontwikkelingen te definiëren. Je wordt geacht breed inzetbaar te zijn in de BA Filosofie.

Kandidaten met een academische ambitie worden speciaal uitgenodigd om te solliciteren; deze positie is bedoeld voor recent afgestudeerde filosofen (MA) die graag kennismaken met het werken in een academische omgeving. Docenten kunnen begeleiding krijgen bij het werken aan een PhD of aan een PhD-voorstel, als zij daar in eigen tijd aan willen werken.

Taken
  • Voorbereiden en uitvoeren van onderwijs op BA-niveau;
  • bijhouden van literatuur en het integreren van nieuwe inzichten in het onderwijs;
  • begeleiden en coachen van studenten;
  • begeleiden van studieopdrachten;
  • bijdragen aan de evaluatie van de opzet en de uitvoering van het onderwijs.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je voldoet aan het onderstaande profiel en beschikt over:

  • een recent voltooide universitaire opleiding op het gebied van de filosofie;
  • ervaring met digitale en audio-visuele middelen; affiniteit met ICT in een academische omgeving;
  • teamgeest en inzetbaarheid in het onderwijs op BA-niveau; enige ervaring in het onderwijs (bijvoorbeeld als student-assistent) strekt tot aanbeveling;
  • beheersing van het Nederlands en het Engels en bent in staat onderwijs te geven in beide talen, en in staat opdrachten en examens in beide talen te beoordelen.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een ervaringsplaats. Daaruit volgt dat de aanstelling geschiedt in tijdelijke dienst voor de duur van maximaal twee jaar, zonder uitzicht op verlenging of een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt minimaal €2.588 en maximaal €4.084 (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd (38 uur per week). De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing. De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Faculteit der Geesteswetenschappen

De Faculteit der Geesteswetenschappen herbergt niet alleen een waaier van gevestigde en eerbiedwaardige disciplines - zoals vreemde talen, Nederlands, geschiedenis, de kunstwetenschappen, archeologie, religiestudies en wijsbegeerte - maar ook jonge, pionierende vakgebieden - zoals nieuwe media, digital humanities, conservering en restauratie en nog veel meer.

http://www.uva.nl/faculteiten/faculteit-der-geesteswetenschappen/faculteit-der-geesteswetenschappen.html?origin=ZVZVVv%2BBSZS6ly4zGQ9Ysg

Specificaties

  • Onderwijs
  • Taal en cultuur
  • 22.8—30.4 uur per week
  • €2588—€4084 per maand
  • Universitair
  • 18-363

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you