Promovendus (PhD) Conflicterende waarden bij kwaliteitstandaarden (1.0 fte)

Promovendus (PhD) Conflicterende waarden bij kwaliteitstandaarden (1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
9 okt 25 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het promotietraject maakt onderdeel uit van een overeenkomst met Zorginstituut Nederland. Zorginstituut Nederland adviseert de minister over de inhoud van de verplichte zorgverzekeringen.

Dit najaar starten we een nieuw onderzoeksproject over het wegen van conflicterende waarden bij de ontwikkeling en implementatie van zorgstandaarden. Bij de ontwikkeling en implementatie van kwaliteitsstandaarden wordt een steeds groter aantal argumenten meegewogen. Daardoor ontstaan nieuwe vragen over hoe argumenten onderling af te wegen, in het bijzonder wanneer de achterliggende waarden van de argumenten niet in een logisch verband met elkaar staan.

Onze vragen zijn: Hoe worden bij de ontwikkeling en toepassing van de kwaliteitsstandaarden argumenten afgewogen die niet in logische verband met elkaar staan? Hoe kunnen adviseurs van Zorginstituut Nederland hun handelingsrepertoire voor het omgaan met conflicterende waarden versterken? Om deze vragen te beantwoorden, zal je gebruik maken van kwalitatieve onderzoeksmethoden, zoals documentenonderzoek, observaties en interviews. Het gekozen theoretische vertrekpunt is sociologisch onderzoek naar de ontwikkeling van ‘evidence based medicine’ en standaarden in het bijzonder.

We vragen je eerst om een literatuurstudie te doen naar de ontwikkeling in de periode 2000 tot 2018. Parallel daaraan zal je de ontwikkeling van een zorgstandaard reconstrueren op basis van een documentstudie en interviews met betrokkenen. Aansluitend zal een etnografische studie worden uitgevoerd. Deze drie deelstudies geven inzicht in:

  1. de wetenschappelijke kennis over de ontwikkeling van standaarden.

  2. de problemen die medewerkers van het Zorginstituut ervaren bij het wegen van conflicterende waarden bij de ontwikkeling van zorgstandaarden.

We vragen je vervolgens een experiment op te zetten voor het wegen van ongelijksoortige waarden bij de ontwikkeling en implementatie van kwaliteitsstandaarden.

Dit onderzoek wordt onderdeel van de academische werkplaats Health Technology Assessment & Appraisal (HTA&A) van het Zorginstituut Nederland, Erasmus School Health Policy & Management en Farmaco-epidemiologie & Klinische Farmacologie van de Universiteit Utrecht. Het doel van de academische werkplaats is enerzijds de integratie van wetenschappelijke kennis in het Zorginstituut en anderzijds de evaluatie van vernieuwingen in de dagelijkse praktijk van het Zorginstituut.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je beschikt over een master in de sociale wetenschappen en hebt ervaring met kwalitatief onderzoek. Verder ben je sociaal vaardig, heb je aantoonbare affiniteit met kwaliteit van zorg en ben je, vloeiend in Nederlands en Engels zowel in woord als geschrift. Ook is het van belang dat je goed in staat bent werkzaamheden te plannen en organiseren en voortgang te bewaken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1,5 jaar, met de intentie – bij gebleken geschiktheid – deze te verlengen met 2,5 jaar.

We bieden een fulltime aanstelling (38 uur in de week) voor een promovendus voor een periode van 1,5 jaar, met de intentie – bij gebleken geschiktheid – deze te verlengen met 2,5 jaar. Het salaris wordt vastgesteld op basis van de promovendusschaal van de CAO voor Nederlandse Universiteiten en zal variëren van € 2.266 in het eerste jaar tot € 2.897 in het vierde jaar. Daarnaast omvat het aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket onder meer een vakantietoeslag (8%), een structurele eindejaarsuitkering (8,3%) en ruime verlof- en opleidingsfaciliteiten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM)

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is binnen Nederland leidend met haar onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, gericht op beleids- en management onderwerpen in de gezondheidszorg. ESHPM verzorgt een bacheloropleiding, vijf masteropleidingen, een schakelprogramma voor zij-instromers en postacademisch onderwijs.

Bij ESHPM zijn onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verbonden. Kennis en ervaring uit verschillende wetenschappelijke disciplines zoals economie, recht, sociaal-medische wetenschappen, organisatiekunde en bestuurskunde worden er samengebracht en toegepast in de gezondheidszorg. Deze multidisciplinaire benadering van onderwijs en onderzoek is uniek.

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) is gehuisvest in het Bayle Building op campus Woudestein van de Erasmus University Rotterdam en heeft een sterke verbondenheid met Erasmus MC. Bij ESHPM studeren 950 studenten en werken 150 medewerkers. Internationalisering wordt hooggewaardeerd bij ESHPM. Het aantal studenten, docenten en onderzoekers vanuit het buitenland is aanzienlijk toegenomen over de afgelopen jaren en hebben ons programma verrijkt.

Sectie Healthcare Governance

De vacature is voor een functie binnen de sectie Healthcare Governance (beleid en bestuur in de gezondheidszorg).Bij de sectie werken onderzoekers met verschillende disciplinaire achtergronden zoals bestuurskunde, antropologie, sociologie en wetenschaps- en techniekonderzoek. Zij doen onderzoek naar de ontwikkeling van gezondheidszorgbeleid, de bestuurlijke inrichting van de gezondheidszorg en de consequenties daarvan voor de zorgpraktijk. In de sectie werken op dit moment negen promovendi.

Zorginstituut Nederland: van goede zorg verzekerd

Zorginstituut Nederland maakt het mogelijk dat iedereen toegang heeft tot een betaalbaar basispakket dat voorziet in de gezondheidszorg die noodzakelijk is. Daarmee waarborgt Zorginstituut Nederland dat iedereen van goede zorg is verzekerd. Zorginstituut Nederland neemt hierbij een onafhankelijke positie in tussen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zorgverzekeraars, zorgaanbieders en patiënten(verenigingen). Taken die Zorginstituut Nederland uitvoert, richten zich op de uitvoering van verzekeringen, pakketbeheer en de permanente verbetering van de kwaliteit van de zorg.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • ESHPM-09102018

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you