Afdelingshoofd International Office (0,8 FTE)

Afdelingshoofd International Office (0,8 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
11 okt 31 okt Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

 

Het International Office maakt deel uit van de dienst Academic Services en is een afdeling die bestaat uit ongeveer 30 medewerkers. Het International Office is verantwoordelijk voor de ondersteunende diensten ten behoeve van (internationale) studenten (zowel reguliere studenten als uitwisselingsstudenten). Het gaat om, onder andere, mobiliteit, admissions, visumzaken, huisvesting, financiën, beursprogramma’s en events ten behoeve van internationalisering. Daarnaast ondersteunt het International Office de faculteiten en diensten bij hun internationaliserings- activiteiten door middel van het opstellen en uitvoeren van hun internationaliseringsbeleid.

 

Belangrijkste taken: u geeft de dagelijkse leiding aan een team van ruim 30 medewerkers (inclusief student medewerkers) dat gedeeltelijk aangestuurd wordt door teamleiders. U investeert dagelijks in de relatie met en tussen mensen, zodat uw medewerkers zich thuis voelen. Naast veranderprocessen, veelal in het kader van harmonisatiewensen, verliest u de reguliere werkzaamheden niet uit het oog en waakt u ervoor dat de dienstverlening richting de interne en externe klanten optimaal blijft verlopen. Gezien de groeiambities van Tilburg University en het grote belang bij internationale studenten en het opdoen van een internationale ervaring tijdens de studie is er sprake van een toenemend aantal dossiers dat door het International Office behandeld dient te worden. Dit vergt een doortastende aanpak van het afdelingshoofd, waarbij u enerzijds ver vooruit denkt om duurzame en strategische oplossingsrichtingen te realiseren. Anderzijds kunt u flexibel inspelen op adhoc problemen die zich voor kunnen doen. Los van de dagelijkse aansturing van het team adviseert u, samen met de beleidsmedewerkers internationalisering, het College van Bestuur, (vice-)decanen en directeuren over internationaliseringsonderwerpen.

Bij uw werkzaamheden onderhoudt u een netwerk: intern met vertegenwoordigers van faculteiten en diensten, extern met vertegenwoordigers van andere (buitenlandse) universiteiten, de Gemeente Tilburg en andere stakeholders. U bent aanspreekpunt bij crisissituaties met internationale studenten en studenten die op uitwisseling in het buitenland zijn. Tot slot bent u verantwoordelijk voor het opstellen van het jaarplan en budget (1,5 M euro) van het International Office.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

 • Een voltooide academische opleiding met minimaal 8 jaar leidinggevende ervaring, bij voorkeur opgedaan binnen een universiteit of hogeschool.
 • Aantoonbare belangstelling voor en ervaring met internationalisering binnen het hoger onderwijs.
 • U weet soepel om te gaan met complexe bestuurlijke processen en heeft een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
 • Naast een strategisch werk en denkniveau beschikt u over een stevige, evenwichtige en daadkrachtige persoonlijkheid.
 • Door proactief mee te denken op strategisch niveau, weet u vlot de vertaalslag te maken naar de uitvoering. U streeft naar operationele excellentie.
 • U durft tegengas te geven, kunt goed omgaan met weerstand en bent stressbestendig.
 • U bent procesmatig sterk en bent financieel goed onderlegd.
 • U bent een echte verbinder, organisatorisch sterk en resultaatgericht.
 • U vindt samenwerken vanzelfsprekend en investeert in draagvlak en vertrouwen.
 • U beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels. 

Omvang: de omvang van de functie betreft 32 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van 12 maanden met uitzicht op een verlenging/vast dienstverband bij goed functioneren en blijvende financiele middelen. Het bruto maandsalaris is onder andere afhankelijk van opleiding en relevante ervaring en in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Je wordt aangesteld in de functie van afdelingshoofd (UFO Functie Afdelingshoofd niveau 1) gewaardeerd volgens schaal 13. Bij een voltijds aanstelling betekent dat een maximaal inkomen van €5.978,- bruto per maand. Daarnaast beschikt de universiteit over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Tilburg University

Tilburg University is een moderne, gespecialiseerde universiteit. Onderwijs en onderzoek zijn van hoge kwaliteit. Studenten en medewerkers ervaren de Tilburgse universiteit als een omgeving waarin zij worden uitgedaagd en geïnspireerd. Bovendien biedt onze universiteit uitstekende arbeidsvoorwaarden en een bedrijfscultuur waar betrokkenheid en samenwerking centraal staan. 

https://www.tilburguniversity.edu/nl/over/organisatie-tilburg-university/werken-bij/

Afdeling

Academic Services, International Office

De divisie Academic Services (AS) van University Services biedt op gedreven en betrokken wijze onderwijs-, onderzoek en valorisatieondersteuning. Denk hierbij aan ontwikkeling van onderzoek- en onderwijsbeleid, kwaliteitszorg, en administratieve ondersteuning van opleidingen, Graduate Schools en onderzoeksprogramma’s. Ook biedt Academic Services individuele ondersteuning aan studenten, PhD’s en wetenschappelijke staf. De divisie wordt aangestuurd door de directeur Academic Services en de adjunct directeuren Onderwijs en Onderzoek.

Specificaties

 • Leidinggevende functies
 • Economie; Recht; Gedrag en maatschappij
 • max. 32 uur per week, tijdelijk
 • max. €5978 per maand
 • Universitair
 • 15261

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 1, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps