AFDELINGSHOOFD MARKETING, WOORDVOERING EN INTERNE COMMUNICATIE

AFDELINGSHOOFD MARKETING, WOORDVOERING EN INTERNE COMMUNICATIE

Geplaatst Deadline Locatie
12 okt 25 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren leidinggevende die plezier heeft in het coachen van medewerkers, een verbindend leider die inspireert en motiveert  en daarnaast ruime ervaring heeft op het gebied van woordvoering en de verschillende communicatiedisciplines?
Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) naar de functie van:

AFDELINGSHOOFD MARKETING, WOORDVOERING EN INTERNE COMMUNICATIE

Locatie                         : AMSTERDAM
Uren per week                : 32-38 uur         

Wat ga je doen?
De dienst C&M staat aan de vooravond van grote veranderingen. Het online landschap van de universiteit wordt ingrijpend vernieuwd de komende twee jaar. Er wordt hard gewerkt aan het goed inrichten en gebruiken van de sociale kanalen, we werken aan een veel pro-actievere persbenadering en bekwamen ons in mediatraining. We gaan met onze tijd mee en investeren veel in digitale marketing. En we bouwen met onze interne communicatie aan de VU community. Kortom een dienst in verandering en ontwikkeling.

Je gaat leiding geven aan een afdeling in het hart van het beleid. Je zet de lijnen uit met je collega’s in het MT. Je ondersteunt het College van Bestuur, decanen en directeuren bedrijfsvoering van de faculteiten. Maar bovenal ben jij de inspirator en motor achter innovatie en verandering en coach jij jouw medewerkers naar grotere hoogte.

Jouw taken?
• Je initieert en leidt verander- en verbeterprocessen voor je eigen afdeling en binnen de dienst C&M breed;
• Je vervangt de directeur in verschillende gremia;
• Je geeft leiding aan de afdeling en sturing aan je medewerkers en stimuleert hen in groei en persoonlijke ontwikkeling;
• Je draagt samen met het MT van de dienst zorg voor het tot stand komen van de strategie en het beleid van de dienst C&M;
• Je draagt de financiële verantwoordelijkheid en planning van de afdeling;
• Je bent in staat om strategische lijnen om te zetten in een jaarplan voor de dienst en voor de eigen afdeling.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

• Afgeronde universitaire opleiding.
• Ruime leidinggevende ervaring bij voorkeur in een complexe organisatie of instelling, waar belangentegenstellingen een rol spelen.
• Aantoonbare ervaring als communicatiegeneralist.
• Aantoonbare ervaring in het adviseren van de top van een organisatie.

Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden. Je haalt voldoening aan het behalen van resultaten in een complexe organisatie. Je staat voor je medewerkers wanneer dat nodig is.

Je bent sociaal vaardig en gericht op samenwerking met een grote verscheidenheid aan partners op verschillende niveaus. Je bent in staat je hoofd koel te houden in de hectiek van alle dag.

Competenties
Voor de functie zien we graag de volgende competenties:
- Verbindend leiderschap
- Omgevingsgericht
- Visie
- Overtuigingskracht
- Coachen
- Samenwerken

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, en is minimaal €  5.260,- en maximaal  € 6.349,- bruto per maand (schaal 13/14) op basis van een voltijds dienstverband. Dit betreft een functie voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 2 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden. Een assessment kan een onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken zoals:
• Maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
• Ruime bijdrage aan ABP pensioenregeling
• Bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
• Cafetariamodel voor de uitruil van diverse arbeidsvoorwaarden

Werkgever

http://www.vu.nl/index.aspx

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.
 
Aan de VU studeren ruim 23.000 studenten en werken ruim 4.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Afdeling

Communicatie & Marketing
De dienst Communicatie & Marketing (C&M) draagt actief bij aan de positionering van de Vrije Universiteit Amsterdam. We staan voor een toekomstgerichte en communicatieve VU en samen met faculteiten en afdelingen ontwikkelen we communicatieactiviteiten aansluitend bij onze doelgroepen, op de strategie van de VU én op de inhoud van onderwijs en onderzoek. Van studentenwerving tot arbeidsmarktcommunicatie, van interne communicatie tot mediarelaties, van productie van communicatiemiddelen tot de webomgeving.

Werken bij Communicatie & Marketing is samenwerken met collega’s uit verschillende disciplines aan effectieve antwoorden op uiteenlopende communicatievragen. Bij C&M werken ongeveer 100 medewerkers, verdeeld over 8 teams.

Specificaties

  • Marketing en Communicatie
  • 32—40 uur per week, tijdelijk
  • €5260—€6349 per maand
  • Universitair
  • 18364

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps