Kennismakelaar Sociale Geografie en Planologie (1,0 fte)

Kennismakelaar Sociale Geografie en Planologie (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
19 okt 18 nov Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht is op zoek naar een nieuwe kennismakelaar Sociale Geografie en Planologie. Interesse in deze functie? Lees hier meer en solliciteer.

Functieomschrijving

Het departement Sociale Geografie en Planologie (SGPL) heeft de afgelopen jaren een uitdagend onderzoeksprogramma ontwikkeld onder de naam ‘Urban Futures: Transitions Towards Economic and Social Sustainability for Cities’. Binnen dit onderzoeksprogramma werken wetenschappers vanuit verschillende subdisciplines van de sociale geografie en planologie samen aan vraagstukken op het gebied van sociale ongelijkheid, mobiliteit en gezondheid, economische ontwikkeling en weerbaarheid van (stads-)regio’s en netwerken en stromen van mensen en goederen tussen verschillende regio’s.


Onderzoekers van het departement nemen deel aan de onderzoekshub “Transforming Cities through Infrastructures”. De hub is onderdeel van het strategische thema van de Universiteit Utrecht “Pathways to Sustainability”. In dit programma werken facultaire onderzoekers vanuit diverse inhoudelijke achtergronden (Urban Governance Research, Innovation Studies, Risk Assessment, International Development Studies, Economics, Law, Information and Computing Sciences, Human Geography and Spatial Planning) samen met lokale, nationale en internationale stakeholders. De hub functioneert als een platform voor nieuwe interdisciplinaire samenwerkingen op het gebied van duurzame stedelijke transities, met een focus op technische infrastructuur.


Naast vooraanstaand onderzoek verzorgt het departement ook een uitgebreid onderwijsprogramma op bachelor en masterniveau, waarin de aanwezige kennis overgebracht wordt op de toekomstige generaties wetenschappers, beleidsmakers en docenten. Het departement vindt het belangrijk bij te dragen aan de continue scholing van professionals in het vakgebied via nascholingen en onderzoek naar het effectief overdragen van geografische kennis. Dit onderzoek vindt plaats binnen de leerstoelgroep Geography Education.


Om onze kennis beschikbaar te maken voor overheden en private partijen en om kennis in gezamenlijkheid met deze partijen te ontwikkelen heeft het departement in 2012 het Expertisecentrum voor Stedelijke Dynamiek en Duurzaamheid (ESD2) opgezet.

 

Voor het expertisecentrum zoekt het departement een kennismakelaar die wetenschap en maatschappij (overheden, maatschappelijk middenveld en private partijen) kan verbinden in de vorm van contractonderzoek en gezamenlijke projecten en die als kwartiermaker deze nieuwe functie tot een succes kan maken. Vanuit je brede kennis van de Sociale Geografie en Planologie en je behoefte om bij te dragen aan het bouwen van een inclusieve, gezonde en economisch weerbare samenleving, verken je interne en externe onderzoeksagenda’s en beleidsagenda’s op samenwerkingsmogelijkheden. Je kijkt ‘van buiten naar binnen’. Op basis van eigen contacten en bestaande contacten van de wetenschappelijke staf, overleg je met externe partijen over de uitwerking van de samenwerking. Je weet de meerwaarde van samenwerking met externe partijen voor het onderzoeksprogramma duidelijk te maken en er intern draagvlak voor te creëren.

Voor een kwart van je aanstelling verricht je bovenstaande werkzaamheden binnen de research hub “Transforming Cities through Infrastructures”. Je ontzorgt de wetenschappelijke staf in de administratieve afhandeling door het projectmanagement op je te nemen. Je zorgt dat de afstemming met de departementale (secretariaat en manager bedrijfsvoering), facultaire (Research Support Office, Finance & Control, HR, communicatie) en universitaire diensten goed en effectief plaatsvindt. Tot slot stuur je de in- en externe communicatie over de opbrengsten van de externe samenwerking binnen ESD2 aan. Je zorgt dat de maatschappelijke relevantie van het departementale onderzoek voor iedereen duidelijk is.

 

Je functie is ingebed bij het Research Support Office (RSO) van de faculteit Geowetenschappen met een uitleen naar het departement SGPL om korte lijnen met de wetenschappelijke staf te creëren. Je werkt bij de functie-invulling intensief samen met het hoofd van de RSO afdeling, de manager bedrijfsvoering/bestuurssecretaris van SGPL en de onderzoekers binnen het departement en het strategische thema. Je participeert in de departementale, RSO en UU activiteiten op het gebied van kennisvalorisatie.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een kandidaat met het volgende profiel:

 • je bent gepromoveerd of afgestudeerd academicus met ervaring in oplossingsgericht onderzoek en hebt aantoonbare ondernemende kwaliteiten;
 • je hebt ervaring binnen overheden of je hebt commerciële of bedrijfservaring opgedaan;
 • je hebt een afgeronde masteropleiding op het gebied van de Sociale Geografie of Planologie of een gerelateerde discipline en je hebt brede kennis van de subdisciplines en actuele vraagstukken op het terrein van de Sociale Geografie en Planologie;
 • je bent vanuit een brede interesse in staat over de grenzen van disciplines heen te kijken;
 • je bent in staat om vragen van opdrachtgevers uit de praktijk om te zetten in voor SGPL relevante wetenschappelijke vragen en proposities;
 • je bent een enthousiaste, proactieve teamspeler met een passie voor en ervaring met het vertalen van wetenschap naar maatschappelijk toepasbare kennis;
 • netwerken opbouwen en onderhouden is voor jou een natuurlijke eigenschap en je beweegt je gemakkelijk in diverse (bedrijfsmatige en ambtelijke) contexten;
 • je hebt ervaring met het vormgeven en uitvoeren van onderzoeksprojecten, projectmanagement;
 • je hebt ervaring met het opstellen van onderzoeksvoorstellen, offertes en overeenkomsten;
 • je bent in staat op een innovatieve manier te rapporteren over onderzoeksresultaten;
 • je bent in staat om intern en extern voor publiciteit over samenwerkingsprojecten te zorgen (denk aan participatie in debatten op het snijvlak van wetenschap en beleid en ervaring met websites/social media, etc.);
 • je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijke aanstelling (1,0 fte) voor twee jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op verlenging met nog een jaar.  De positie wordt gezien als een voorbereidende functie voor een rol als knowledge transfer manager binnen de academische of commerciële wereld. In overleg met jou wordt een trainingsprogramma opgesteld ter ondersteuning van je verdere ontwikkeling in de functie.


Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.545,- en maximaal € 5.513,- (schaal 11/12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden, collectieve verzekeringen en een uitstekende pensioenregeling. Faciliteiten voor sport en kinderopvang zijn beschikbaar op onze hoofdcampus die slechts op 15 minuten van het historische stadscentrum van Utrecht ligt. Meer informatie is beschikbaar op: werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability.

 

De Universiteit Utrecht behaalde in 2017 de hoogste Nederlandse notering  plaats in de Academic Ranking of World Universities met een wereldwijde notering op plaats 47. Utrecht stad is één van de oudste steden van Nederland met een aantrekkelijk historisch centrum en een internationaal georiënteerde cultuur die sterk wordt beïnvloed door de aanwezigheid van de universiteit.


De faculteit Geowetenschappen biedt een unieke omgeving door het brede pallet aan onderzoek dat er plaatsvindt naar de aarde, de processen die daarop plaatsvinden en de mens als bewoner van de aarde. De faculteit is georganiseerd in vier departementen: Aardwetenschappen, Fysische Geografie, Innovatie en Milieuwetenschappen en Sociale Geografie en Planologie.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • Natuurwetenschappen; Economie; Gedrag en maatschappij
 • 38—40 uur per week, bepaald
 • €3545—€5513 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1009402

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps