Studieadviseur

Studieadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
5 nov 15 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als studieadviseur begeleid je studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB). De faculteit biedt bachelor- en masteropleidingen en diverse Executive masteropleidingen aan. Bijna alle opleidingen worden Engelstalig aangeboden, zodat internationale studenten ook aan het onderwijs kunnen deelnemen. Je hebt daarom gesprekken en schrijft e-mails in zowel het Nederlands als het Engels.

Wegens de huidige grote vraag naar studieadvies en tijdelijke personele wisselingen is er een tijdelijke vacature ontstaan voor de duur van maximaal 1 jaar.

Wat ga je doen?

Als studieadviseur coach en adviseer je studenten van de FEB. Je helpt ze bijvoorbeeld met het kiezen van een studierichting, een goede studieaanpak of persoonlijke omstandigheden. Je kunt een ingewikkelde situatie van een student goed analyseren en oplossingen bedenken. Je voert gesprekken met studenten tijdens afspraken en spreekuren. Daarnaast beantwoord je vragen via e-mail. Je geeft ook voorlichting aan aankomend studenten die zich oriënteren op een studie.

Je bent daarnaast de ogen en oren van de faculteit. Daarom onderhoud je contact met docenten en het opleidingsmanagement, zodat zij nog beter weten wat er speelt.

 

Taken
 • Je adviseert, informeert en begeleidt studenten met vragen over o.a. studieplanning, studievoortgang en de invulling van individuele studieprogramma’s en de keuzes daarbinnen;
 • je voert zowel mondeling als telefonische gesprekken en je beantwoordt vragen via e-mail;
 • Je registreert klachten en knelpunten over opleidingen en je doet voorstellen ter verbetering van de studeerbaarheid;
 • je levert een bijdrage aan het opzetten en uitvoeren van projecten en workshops om studenten te helpen bij de voortgang van hun studie.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat heb je hiervoor nodig?
 • Je hebt een voltooide academische masteropleiding (of drs-/ir-graad) op het gebied van economie, bedrijfskunde of psychologie;
 • je hebt minimaal 3 tot 5 jaar recente werkervaring in een soortgelijke functie en bent snel inzetbaar;
 • je hebt ervaring met het coachen van studenten;
 • je hebt ervaring met gesprekstechnieken als motiverende gespreksvoering en oplossingsgericht werken;
 • je hebt ervaring met het ontwikkelen en geven van trainingen;
 • je mondelinge en schriftelijke vaardigheden zijn, zowel in de Nederlandse als de Engelse taal, uitstekend;
 • je kan goed omgaan met werkdruk. De vraag naar studieadvies is praktisch oneindig. Er zitten regelmatig veel studenten op je te wachten en er gebeurt vaak iets onverwachts. Er wordt dus een groot beroep op jou gedaan en jij blijft rustig;
 • Je neemt verantwoordelijkheid en komt zelf met ideeën;
 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je bent flexibel in de verdeling van werkuren over de week.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling in tijdelijke dienst voor een jaar via UvA Jobservice. Het salaris bedraagt minimaal €2.640 tot maximaal €4.166 bruto per maand, op basis van 38 uur per week. Afhankelijk van kennis en ervaring vindt de inschaling plaats in schaal 10.

Wat bieden we jou?             

 • Je werkt in een enthousiast team van 8 studieadviseurs waaronder een teamhoofd. Je maakt kennis met alle opleidingen van de FEB, zodat je over alle opleidingen kunt adviseren. Als jij op vakantie bent, kan een collega jouw werk overnemen en vice versa. Zo kunnen studenten altijd bij ons terecht en helpen we elkaar;
 • een internationale werkomgeving waar je geïnspireerd wordt door studenten en wetenschappers.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Faculteit Economie en Bedrijfskunde

Het onderwijs aan Economie en Bedrijfskunde (EB) is georganiseerd in twee Schools: de Amsterdam Business School (ABS) en Amsterdam School of Economics (ASE).

De Schools verzorgen driejarige bachelor- en eenjarige masteropleidingen in de richtingen Economie en Bedrijfskunde, Fiscale Economie, Econometrie en Operationele Research en -als enige in Nederland- Actuariële wetenschappen.

Daarnaast bieden de twee Schools postdoctorale opleidingen en andere onderwijsvormen, waaronder maatwerk voor bedrijven, masterclasses, bijscholingen en lezingen. Omdat de Faculteit Economie en Bedrijfskunde zich internationaal oriënteert is een groot deel van het onderwijs Engelstalig. Bij EB studeren dan ook veel internationale studenten en doceren vele buitenlandse docenten en hoogleraren.

http://www.uva.nl/faculteiten/faculteit-economie-en-bedrijfskunde/faculteit-economie-en-bedrijfskunde.html?origin=ZVZVVv%2BBSZS6ly4zGQ9Ysg

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Onderwijs
 • Economie
 • 32—38 uur per week, bepaald
 • €2640—€4166 per maand
 • Universitair
 • 18-666

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps