Projectcontroller Vastgoed (0,8-1,0 fte)

Projectcontroller Vastgoed (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
7 nov 21 nov Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als projectcontroller met vastgoedexpertise op het gebied van nieuw- en verbouwprojecten en exploitatie denkt u kritisch mee en draagt u bij aan de inrichting van project control van grote vastgoedprojecten. U ondersteunt projectleiders bij het analyseren en bewaken van de voora

Functieomschrijving

Als projectcontroller met vastgoedexpertise op het gebied van nieuw- en verbouwprojecten en exploitatie denkt u kritisch mee en draagt u bij aan de inrichting van project control van grote vastgoedprojecten. U ondersteunt projectleiders bij het analyseren en bewaken van de vooraf bepaalde budgetdoelen en bij het identificeren, monitoren en inperken van de vastgoedrisico’s. Het meehelpen bij opstellen van business cases op basis van TCO-berekeningen is ook een belangrijke taak.

De controlfunctie Vastgoed binnen de RUG bestaat uit de vastgoedcontroller bij de afdeling Corporate Control, de financial controller bij het FSSC, de nu te werven projectcontroller Vastgoed en de financiële administratie bij het FSSC. De financial controller bij het FSSC is verantwoordelijk voor juiste, tijdige en volledige financiële rapportages. De vastgoedcontroller bij de afdeling Corporate Control adviseert het College van Bestuur van de RUG over vastgoedbeleid, investeringsvoorstellen en periodieke vastgoedrapportages.

Binnen dit team levert u een bijdrage aan de verdere professionalisering van de projectadministratie en project control (met bijbehorende processen en informatievoorziening). U bent sparringpartner voor zowel de projectleiders als voor de collega’s van de financiële administratie.

U heeft een specifieke verantwoordelijkheid voor het bewaken van de planning en het overzicht houden over alle vastgoedprojecten binnen de RUG. Per kwartaal levert u financiële projectrapportages aan en analyseert en interpreteert u de geleverde gegevens, zodat afwijkingen en risico’s worden gesignaleerd en verklaard.

Als projectcontroller begeleidt en adviseert u projectleiders bij het opstellen van begrotingen en projectbudgetten. U heeft regelmatig overleg met projectleiders over de financiële stand van zaken van hun project. Samen met de projectleiders rapporteert u aan de (eind)verantwoordelijke(n) voor vastgoed en aan de vastgoedcontroller bij de afdeling Corporate Control.

De volgende taken en verantwoordelijkheden behoren bij de rol van projectcontroller:

• opstellen van begrotingen voor investerings- en exploitatieprojecten
• monitoren projectbudget en planning
• optreden als trekker binnen de afdeling in de verdere professionalisering van project control
• zorgdragen voor verdere uniformering van processen en werkwijzen binnen de afdeling
• als sparring partner optreden voor projectleiders en management controller, door onder meer het periodiek rapporteren over de financiële voortgang van projecten en het bespreken van deze resultaten met de verantwoordelijke afdelingshoofden
• zorgen voor volledigheid van de projectadministratie ten behoeve van de accountantscontrole.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

Om deze rol succesvol te vervullen beschikt u over de volgende kwalificaties:

• hbo+ werk- en denkniveau met relevante financiële opleiding
• aantoonbaar 3 jaar werkervaring als (project)controller
• affiniteit met vastgoed(projecten), aantoonbare ervaring met vastgoedprojecten is een sterke pre
• kennis van MS-Word, MS-Excel, Planon (of vergelijkbare software voor vastgoedbeheer en facilitymanagement) en Infor
• initiatiefrijk en voldoende overtuigingskracht om anderen enthousiast te maken voor uw ideeën
• pro-actief en in staat om makkelijk uw weg te vinden binnen een organisatie
• een goede beheersing van Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

De volgende competenties zijn van belang:
Accuratesse, analytisch vermogen, plannen en organiseren, organisatiesensitiviteit, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
De Rijksuniversiteit Groningen biedt afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2640,- (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand tot maximaal € 4852,- (schaal 11) bruto per maand bij volledige werktijd. De omvang van de aanstelling bedraagt 0,8–1,0 fte. Het betreft een aanstelling voor de periode van een jaar. Binnen dit jaar wordt het functioneren geëvalueerd en bij een positieve evaluatie wordt deze aanstelling verlengd met nog een periode van een jaar en daarna, bij goed functioneren, voor onbepaalde tijd.

Solliciteren
U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 22.11.2018 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Bureau van de Universiteit

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 30.000 studenten en 5.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gestimuleerd.

De afdeling Vastgoed en Investeringsprojecten (VGI) is binnen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) verantwoordelijk voor het huisvestingsbeleid en voor de ontwikkeling en realisatie van huisvestingsprojecten. Het betreft hier veelal projecten met een groot bouwvolume in een bestuurlijk complexe omgeving.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Financiën
  • Economie
  • max. 38 uur per week, bepaald
  • max. €4852 per maand
  • HBO
  • 218470

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps