Beleidsmedewerker onderwijs en kwaliteitszorg ESHPM (1,0 FTE)

Beleidsmedewerker onderwijs en kwaliteitszorg ESHPM (1,0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
14 dec 6 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Beleidsmedewerker onderwijs en kwaliteitszorg

Binnen ESHPM zijn wij op zoek naar een beleidsmedewerker onderwijs en kwaliteitszorg. Als beleidsmedewerker maak je onderdeel uit van het team beleid. Binnen het team zijn het type functies verschillend en variëren van algemene beleidsadvisering tot specifieke taken zoals ambtelijke ondersteuning van de examencommissie. Alle werkzaamheden behoren tot de thema’s onderwijs- en onderzoeksbeleid, onderwijsontwikkeling en onderwijskwaliteit. Als beleidsmedewerker val je hiërarchisch onder de directeur bedrijfsvoering. Functioneel zal je aangestuurd worden door de directeur onderwijs.

Functieomschrijving

Als beleidsmedewerker onderwijs en kwaliteitszorg vind je het een uitdaging om expert te zijn op het gehele terrein van interne kwaliteitszorg. Hiertoe behoort het ontwikkelen van beleid op het vlak van kwaliteitszorg van onderwijs en het ontwikkelen van nieuwe instrumenten. Je borgt hierin de vertaling van het EUR brede beleid in het faculteitsbeleid. Je bevordert de uitvoering van het vastgestelde onderwijsbeleid binnen de faculteit. Tevens ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van onderwijsevaluaties en het opstellen van (advies)rapportages voor opleidingsmanagement en docenten. Je begeleidt en adviseert bij onderwijsvisitaties en accreditatieprocessen. Je vervult in deze werkzaamheden een voortrekkersrol, maar werkt tegelijkertijd nauw samen met de overige onderwijsbeleidsmedewerkers, het opleidingsmanagement, de docenten en de onderwijsadministratie. Als beleidsmedewerker ben je achtervang voor de secretaris van de examencommissie.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Functie-eisen en profiel

Als beleidsmedewerker onderwijs en kwaliteitszorg:

 • Beschik jij over een academische masteropleiding, bij voorkeur op het gebied van onderwijskunde, en minimaal 5-7 jaar relevante werkervaring;

 • Heb je ervaring met onderwijskundige vraagstukken;

 • Heb je aantoonbare ervaring in projectmatig werken;

 • Beschik jij over uitstekende coördinerende en organisatorische vaardigheden;

 • Heb jij een goed gevoel voor verhoudingen en voel jij je thuis in een complexe organisatie;

 • Ben je enthousiasmerend en diplomatiek;

 • Ben je een teamplayer met een ‘hands-on’ mentaliteit en sta jij klaar voor collega’s;

 • Heb je een sterk analytisch vermogen en beschik je over adviesvaardigheden;

 • Heb jij strategisch inzicht en weet je EUR brede ontwikkelingen te vertalen naar ESHPM beleid;

 • Beschik jij over goede communicatieve vaardigheden;

 • Beheers jij de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. We streven naar een start per 1 februari 2019. Het salaris bedraagt minimaal €3637,- en maximaal €4978,- bruto per maand (schaal 11) bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM)

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is binnen Nederland leidend met haar onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, gericht op beleids- en management onderwerpen in de gezondheidszorg. ESHPM verzorgt een bacheloropleiding, vijf masteropleidingen, een schakelprogramma voor zij-instromers en postacademisch onderwijs.

Bij ESHPM zijn onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verbonden. Kennis en ervaring uit verschillende wetenschappelijke disciplines zoals economie, recht, sociaal-medische wetenschappen, organisatiekunde en bestuurskunde worden er samengebracht en toegepast in de gezondheidszorg. Deze multidisciplinaire benadering van onderwijs en onderzoek is uniek.

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) is gehuisvest in het Bayle (J) Building op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een sterke verbondenheid met Erasmus MC. Bij ESHPM studeren 950 studenten en werken 150 medewerkers. Internationalisering wordt hooggewaardeerd bij ESHPM. Het aantal studenten, docenten en onderzoekers vanuit het buitenland is aanzienlijk toegenomen over de afgelopen jaren en hebben ons programma verrijkt.

Specificaties

 • Beleids- en staffuncties; Onderwijs
 • max. 40 uur per week, tijdelijk
 • Universitair
 • ESHPM-14122018

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps