Postdoc 'Palliatieve zorg voor mensen met Parkinson'

Postdoc 'Palliatieve zorg voor mensen met Parkinson'

Geplaatst Deadline Locatie
30 jan 12 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ongeveer 50.000 mensen in Nederland hebben de ziekte van Parkinson. Genezing van de ziekte is (nog) niet mogelijk en patiënten sterven vaak aan de gevolgen van de ziekte en altijd met de ziekte. De kwaliteit van de palliatieve zorg, cruciaal in de late fase, staat centraal in het Europese onderzoeksproject PD_Pal. Dit bijzondere project start in januari 2019.

Binnen het omvangrijke internationaal consortium is het Radboudumc leider van het werkpakket waarbinnen het ParkinsonSupport zorgmodel voor palliatieve zorg voor mensen met de ziekte van Parkinson, doorontwikkeld, geïmplementeerd en geëvalueerd wordt. Het ParkinsonSupport zorgmodel bestaat uit speciaal opgeleide verpleegkundig specialisten die transmurale, geïntegreerde en proactieve palliatieve zorg, inclusief Advance Care Planning, leveren. Voor het onderzoek zullen verpleegkundigen in Italië, Griekenland, UK, Estland, Oostenrijk, Duitsland en Nederland getraind en gecoacht worden om de palliatieve zorg te kunnen geven volgens het ParkinsonSupport model. Dit zal maatwerk vereisen voor het verpleegkundig trainingsprogramma, omdat de beschikbaarheid en beroepskwalificaties binnen de verpleegkundige discipline sterk uiteenlopen in de deelnemende Europese landen. PD_Pal zal een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van zorg voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Het Radboudumc coördineert de PD_Pal studie in Nederland, onder leiding van prof. dr. Bas Bloem, dr. Marieke Groot en dr. Marjan Faber en de studie is gefinancierd vanuit het H2020 programma.

Als postdoc ben je verantwoordelijk voor de coördinatie en de uitvoering van de implementatie en evaluatie van ParkinsonSupport binnen dit complexe internationale project. Taken bestaan onder andere uit het (door)ontwikkelen van het trainingsprogramma voor verpleegkundigen in de deelnemende Europese centra en het coachen van de verpleegkundigen tijdens de interventieperiode.

Daarnaast speel je een centrale rol in de dataverzameling, de data analyse en het wetenschappelijk rapporteren over de resultaten. Je wordt bij al deze taken ondersteund door een team van ervaren onderzoekers op het terrein van palliatieve zorg en de ziekte van Parkinson. Daarnaast maak je deel uit van een grote en actieve onderzoeksgroep binnen het Expertisecentrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Ontwikkelen en geven van een trainingsprogramma voor verpleegkundigen gericht op het verlenen van goede palliatieve zorg;
 • Begeleiden en monitoren van de verpleegkundigen in de deelnemende Europese centra gedurende de interventieperiode;
 • Verzamelen van de onderzoeksgegevens;
 • Analyseren van de verzamelde data;
 • Rapporteren van de resultaten in zowel rapportages als wetenschappelijke artikelen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

 • Recent afgeronde promotie (tot maximaal 2 jaar na promotie) op het gebied van geneeskunde, verplegingswetenschappen, sociale wetenschappen of psychologie;
 • Affiniteit met de ziekte van Parkinson, palliatieve zorg en/of verpleegkundige zorg;
 • Ervaring met het ontwikkelen en geven van onderwijs is een pre;
 • Ervaring met zowel kwantitatief als kwalitatief wetenschappelijk onderzoek;
 • Proactief en enthousiast;
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Stressbestendig en plezier hebben in het werken in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is;
 • Goede organisatorische vaardigheden;
 • Kwaliteiten op het gebied van zelfstandig, nauwkeurig en gestructureerd werken encommunicatieve vaardigheid, klantvriendelijkheid en behulpzaamheid;
 • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

De harde einddatum van het project en dus de contractduur valt samen met de einddatum van de Europese subsidie. De duur van het project is 3,5 jaar, maar kan dus in verband met een latere startdatum worden ingekort.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Het Expertisecentrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen is onderdeel van de afdeling Neurologie van het Radboudumc. Binnen het Expertisecentrum zijn alle Parkinson-activiteiten ondergebracht die onder verantwoordelijkheid van de afdelingen Neurologie en Revalidatie vallen. Dit zijn alle poliklinische zorgactiviteiten, alle onderzoek & innovatieprojecten en de activiteiten van ParkinsonNet Nederland en ParkinsonNet Internationaal. Het Expertisecentrum staat onder leiding van Prof. Bas Bloem.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en hoe jij daaraan kan bijdragen.

Specificaties

 • Postdoc posities
 • Natuurwetenschappen
 • max. 32 uur per week
 • €2750—€4361 per maand
 • Gepromoveerd
 • 97363-P466990-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps