Onderzoeker Seksuele en genderdiversiteit bij Pedagogiek/Jeugdstudies (0,65 fte)

Onderzoeker Seksuele en genderdiversiteit bij Pedagogiek/Jeugdstudies (0,65 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
31 jan 24 feb Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 feb 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

We zoeken een Junior onderzoeker met interesse voor onderwijsinterventies en vraagstukken rondom seksuele en genderdiversiteit. Belangstelling voor (jeugd)literatuur, literatuuronderwijs en een research master zijn een pre. De onderzoeker zal een kwalitatief verkennend onderzoek

Functieomschrijving

We zoeken een Junior onderzoeker met interesse voor onderwijsinterventies en vraagstukken rondom seksuele en genderdiversiteit. Belangstelling voor (jeugd)literatuur, literatuuronderwijs en een research master zijn een pre. De onderzoeker zal een kwalitatief verkennend onderzoek (pilot) uitvoeren naar de invloed van het lezen van seksueel of genderdiverse jeugdliteratuur op de houding van jongeren tegenover seksuele en genderdiversiteit in de samenleving. Na het ontwikkelen van een interventie voor de onderbouw van vmbo-t en havo/vwo en het voorbereiden van leraren (samen met een ervaren onderwijsontwikkelaar), zal de onderzoeker zich bezighouden met het observeren van de interventie in de lessen en het interviewen van leerlingen en leraren. Over de uitkomsten van de pilot dient een internationaal peer-reviewed artikel uitgewerkt te worden, in samenwerking met de projectleiders.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

Wij zoeken naar een kandidaat met de volgende kwalificaties:

- in het bezit van een master in de gedrags- en maatschappijwetenschappen, bij voorkeur pedagogiek of onderwijskunde, met aantoonbare belangstelling voor seksuele en genderdiversiteit
- ervaring met het uitvoeren van observaties en/of kwalitatieve interviews
- goede schrijf- en spreekvaardigheden in het Nederlands
- goede academische schrijfvaardigheden in het Engels
- communicatief, sociaal vaardig, ondernemend
- goede organisatievaardigheden, een zelfstandige attitude, kunnen samenwerken binnen de academische wereld en in de praktijk
- interesse in (jeugd)literatuur en een diploma van een research master. strekken tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 14 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een salaris van € 2709, -- (salarisschaal 10, cao Nederlandse Universiteiten) bij volledige werktijd, exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3% Het betreft een tijdelijke aanstelling van 14 maanden voor 0,65 fte.

Datum van indiensttreding: 1 mei 2019

Solliciteren

U kunt solliciteren vóór 25 februari 2019. Sollicitatie kan uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier. De gesprekken zullen plaatsvinden op 6 en 7 maart 2019.
U wordt verzocht de volgende documenten aan te leveren:
1. een motivatiebrief
2. een up-to-date curriculum vitae, inclusief cijferlijsten van bachelor- en masterdiploma
3. namen en contactinformatie van 2 referenties.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 30.000 studenten en 5.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.
De vacature is bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW). Het is een samenwerking van de basiseenheden Pedagogiek en Jeugdstudies binnen deze faculteit. De Faculteit GMW is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of voorkomen. De faculteit streeft naar een toonaangevende positie in het onderzoeken en oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen die mensen in hun dagelijkse leven ervaren. Onze ambitie is om wetenschappelijk onderbouwde interventies te ontwikkelen en te evalueren, in samenspraak met maatschappelijke partijen. De facultaire infrastructuur voor empirisch-wetenschappelijk onderzoek willen we uitbouwen tot internationaal topniveau.

Pedagogiek en Jeugdstudies
De basiseenheden Pedagogiek en Jeugdstudies maken onderdeel uit van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen en verzorgen onderwijs voor bachelor- en masterstudenten. Binnen de basiseenheden wordt onderzoek uitgevoerd op het gebied opvoeding en onderwijsvraagstukken met betrekking tot kinderen en jongeren.

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 25 uur per week
  • max. €2709 per maand
  • Universitair
  • 219057

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you