Wetenschappelijk medewerker(s) sectie fiscaal

Wetenschappelijk medewerker(s) sectie fiscaal

Geplaatst Deadline Locatie
13 feb 14 apr ’s-Gravenhage

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wetenschappelijk medewerkers, sectie fiscaal vlm 36 uur per week

Functieomschrijving

Het betreft een hoogwaardige (fiscaal-)juridische functie. U werkt voor een van de advocaten-generaal bij de Hoge Raad of voor de belastingkamer van de Hoge Raad. De kern van het werk is het schrijven van concept-conclusies of concept-arresten en het uitvoeren van het daarvoor benodigde (wetenschappelijke) onderzoek. 

Specificaties

Hoge Raad der Nederlanden

Functie-eisen

U beschikt over een aan een Nederlandse universiteit behaald doctoraal of master diploma fiscaal recht of fiscale economie. Publicaties en praktijkervaring strekken tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling en salariëring
Het betreft een tijdelijke aanstelling met, bij voldoende functioneren, uitzicht op vaste aanstelling. Salariëring vindt plaats aan de hand van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984. Afhankelijk van het aantal jaar werkervaring zal inschaling plaatsvinden in schaal 11 met een maximumsalaris van € 4.809,66 bruto per maand bij een volledige werkweek, exclusief 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Bij 6 jaar relevante juridische werkervaring (waarvan ten minste één jaar bij de Hoge Raad) en bij goed functioneren kan een bevordering als ambtenaar naar schaal 12 met een maximum salaris van € 5.450,88 mevrouw bruto per maand of een benoeming tot gerechtsauditeur met een overgang naar salariscategone 11 rechterlijke macht (= ±ambtelijke schaal 12) volgen. Tevens biedt de Hoge Raad der Nederlanden goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals betaald ouderschapsverlof, vervoersplan en de mogelijkheid om een deel van uw arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen (IKAP). 

Werkgever

Hoge Raad der Nederlanden

De Hoge Raad der Nederlanden is als hoogste rechterlijke instantie in Nederland belast met de cassatierechtspraak op het gebied van het civiele recht, het strafrecht en het belastingrecht. De Hoge Raad is naast zijn taak en bevoegdheid op het gebied van de cassatierechtspraak door de wet belast met een aantal bijzondere taken. Aan de Hoge Raad is een parket verbonden, waarvan advocaten-generaal en de (plaatsvervangend) procureur- generaal deel uitmaken. De voornaamste taak van het parket is het geven van rechtsgeleerde adviezen, zogenoemde conclusies, aan de Hoge Raad. De directeur bedrijfsvoering is onder meer verantwoordelijk voor de (juridisch-) wetenschappelijke ondersteuning aan de Hoge Raad en aan het parket. 

http://www.hogeraad.nl

Specificaties

  • Beleid- en staf; Financiën; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie; Juridisch
  • Economie; Recht
  • max. 36 uur per week
  • max. €4809 per maand
  • Universitair
  • SP WB Fiscaal

Werkgever

Hoge Raad der Nederlanden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Korte Voorhout 8, 2511 EK, ’s-Gravenhage

Bekijk op Google Maps