Corporate Privacy Officer (1,0 fte)

Corporate Privacy Officer (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
5 mrt 11 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 mrt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Door een technische storing is deze vacature 1 week langer opengesteld. Mocht je gesolliciteerd hebben tussen 1 maart en 4 maart en geen ontvangstbevestiging ontvangen hebben, vragen wij je om nogmaals te solliciteren. Bedankt alvast en excuses voor het ongemak.

Digitalisering is de afgelopen jaren onverbrekelijk verbonden geraakt met maatschappelijke ontwikkelingen. Dit heeft bedrijven en zelfs hele branches getransformeerd; denk aan boodschappen doen, een taxi bestellen of een vakantiereis samenstellen. De huidige studenten en de nieuwe generaties medewerkers zijn opgegroeid in een digitale wereld. Daarom gaat de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) een ‘smart’ campus bouwen die voorziet in de behoeften van studenten, docenten en onderzoekers.

Functieomschrijving CPO

Voor het CIO Office zoeken wij een Corporate Privacy Officer die het privacy beleid implementeert, de bijbehorende beveiliging van data en het privacy bewustzijn vormgeeft en borgt. Kennis van wat kan, hoe de markt opereert en welke risico’s zich voordoen zet hij/zij daarbij om in praktische proactieve (bindende) adviezen. Hij bewaakt dat deze ook worden geïmplementeerd, waarbij tact en draagvlak essentieel zijn.

In 2018 heeft de EUR een inhaalslag gemaakt op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Security en privacy zijn echter nooit af. In het komende jaar moeten de eerste verzoeken om inzage in de vastgelegde informatie in het kader van de AVG beantwoord worden. Deze zullen leiden tot aanvullende aanpassingen in IV/IT-systemen. Ook nemen de dreigingen van buiten toe en moet proactief ingespeeld worden op meldingen en signalen van buiten.

Innovatief werken

Bij de EUR proberen we door innovatief te werk te gaan deze strategische verandering tot stand te brengen. Bijgaand filmpje is een mooi voorbeeld van hoe we dit hebben gedaan bij het opstellen van het sourcingskader in de vorm van co-creatie (https://www.eur.nl/cocreatie-bij-het-cio-office). Meer informatie over de functie kun je vinden op https://www.eur.nl/campus/beveiliging-veiligheid/cio-office.

Taken en resultaatsgebieden

  • Strategisch advies aan Stakeholders op het gebied van Privacy
  • Coördinatie (en aansturen) van de werkzaamheden van de Privacy Officers. Prioritering van aandachtspunten bij deze werkzaamheden, ingegeven door het EUR privacy beleid, de aanvullende richtlijnen vanuit de stafafdelingen/faculteiten en de aandachtsgebieden in het jaarplan van de DPO.

  • Inrichting van (operationeel) privacy beleid en bepalen van de uitgedragen lijn met betrekking tot privacyvraagstukken.

  • Inrichting en beheer van het register van verwerkingen van persoonsgegevens, zoals bedoeld in de AVG.

  • Inrichting van het proces van 1e, 2e en 3e lijns privacy incident management

  • Inrichting en coördinatie van het proces van DPIA’s bij de EUR.

  • Inrichting en coördinatie van het proces van ontvangst en afhandeling van verzoeken van betrokkenen die hun privacy rechten uitoefenen, in de zin van hoofdstuk 3 van de AVG.

  • Ontwikkelen en toezicht houden op organisatorische maatregelen voor privacy.

  • Vergroten security- en privacy bewustzijn bij faculteiten, staven en onderzoekers

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Onderstaande profielschets is gebaseerd op het nieuwe Europese Competentie Framework voor IT-professionals.

Voor deze functie wordt een kandidaat met ervaring op het gebied van privacy management gezocht, in het bijzonder op onderstaande gebieden:

  • Ervaring in het werken in een decentrale organisatie, bij voorkeur onderzoeks- of onderwijsinstellingen.
  • Actuele kennis van ICT-recht, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR), informatiebeveiliging en aanverwante en naderende privacywetgeving.

  • Minimaal 8 jaar werkervaring met minimaal 3 jaar ervaring op het terrein van privacy en/of compliance opgedaan bij een IT-organisatie of overheid.

  • Sterke communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

  • Technische en organisatorische continuïteitmaatregelen.

  • Beheer van bedrijfsinformatie/gegevens (weten waar welke privacy informatie zich op hoofdlijnen bevindt)

  • Compliance management, ervaring met principes, methoden en technieken voor beveiliging

P-Competenties

De CPO is naast een ervaren privacy specialist bovenal iemand die privacy weet over te brengen aan betrokkenen (architecten, beheerders, informatiemanagers, decanen, etc.) De volgende competenties zijn dan ook zeer belangrijk (op hoog niveau) om deze functie succesvol te kunnen vervullen:

  • Sensitiviteit, inlevingsvermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk)
  • Initiatiefrijk

  • Conflictpreventie en -beheersing, sterke mate van klantgerichtheid en uitstekend kunnen samenwerken in teamverbanden

  • Analytisch vermogen en oordeelsvorming

  • Besluitvaardigheid en overtuigingskracht

  • Stressbestendigheid

  • Plannen en organiseren

  • Integriteit

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt minimaal € 4.406,- en maximaal € 5.656,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring. 

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

De Algemene Bestuursdienst (ABD)

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen, zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine.

De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Meer informatie over de Erasmus Universiteit is te vinden op http://www.eur.nl

Specificaties

  • Beleid- en staf; IT
  • max. 40 uur per week
  • HBO+
  • ABD/CIO1-14022019

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you