PhD-kandidaat eHealth bij Neurodegeneratieve Ziekten

PhD-kandidaat eHealth bij Neurodegeneratieve Ziekten

Geplaatst Deadline Locatie
19 feb 3 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je gaat wetenschappelijk onderzoek doen naar de ontwikkeling en evaluatie van een eHealth-interventie voor patiënten met de ziekte van Huntington, hun naasten en zorgverleners. Het project is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten. Deze eHealth-interventie zal samen met de doelgroep worden ontwikkeld, volgens de principes van ‘user centered design’. Binnen het Europese project wordt tevens een vragenlijst ontwikkeld voor het meten van kwaliteit van leven bij mensen met de ziekte van Huntington. Hier zal jij eveneens een bijdrage aan leveren. Je bevindingen zullen worden gepubliceerd in de vorm van wetenschappelijke artikelen en een proefschrift. Je belangrijkste taken bestaan uit het opzetten en uitvoeren van (deel)projecten, interviews met patiënten, kwantitatieve en kwalitatieve data-analyses, en het ontwikkelen van de eHealth-interventie in samenwerking met patiënten, hun naasten en zorgverleners. Daarnaast werk je mee aan de vertaling van de interventie en aan de internationale proof-of-concept studie. Je geeft ook presentaties op congressen en bijeenkomsten en werkt effectief samen met binnen- en buitenlandse partners.

In het kort:

  • Je werkt aan het project HEALTHE-RND

  • Je streeft naar promotie op het gebied van eHealth bij neurodegeneratieve ziekten

  • Je werkt multidisciplinair en op internationaal niveau samen

  • Je bent in staat als vertegenwoordiger van het project op te treden

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Wij zoeken een ondernemende, op samenwerking en resultaatgerichte onderzoeker die goed kan plannen en organiseren. Je hebt een afgeronde masteropleiding Geneeskunde, Psychologie, Biomedische Wetenschappen, Gezondheidswetenschappen of vergelijkbaar. Je hebt affiniteit met neurologische aandoeningen en eHealth en beschikt over goede gespreksvaardigheden. Ervaring met kwalitatief en kwantitatief onderzoek is zeer wenselijk, en ervaring met onderzoek onder kwetsbare populaties is een pre. Uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid in Nederlands en (academisch) Engels zijn een vereiste, bij voorkeur blijkend uit een Engelstalige thesis of publicatie. Het is belangrijk dat je zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken en goed functioneert onder wisselende werkdruk en deadlines.

Arbeidsvoorwaarden

Bij een aanstelling als PhD-kandidaat ter vervaardiging van een proefschrift is je salaris conform CAO UMC, schaal pro.

Je kunt ook solliciteren als arts-onderzoeker. In dit geval heb je je master Geneeskunde afgerond en bedraagt je salaris op basis van je opleiding en ervaring minimaal € 3.020,- bruto per maand op fulltime basis (schaal 10, CAO UMC).

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

http://www.lumc.nl/

Afdeling

Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG)

Het onderzoek valt onder de onderzoekslijn ‘Prevention, Population Care & Disease management’ van de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG). De afdeling bestaat uit de disciplines Huisartsgeneeskunde, specialisme Ouderengeneeskunde, Public Health en Medische Antropologie. De afdeling PHEG is een ambitieuze, snelgroeiende afdeling, die de beroepen vertegenwoordigt die buiten de muren van het ziekenhuis zorg en preventie leveren. Er werken ruim 130 medewerkers. Onderzoek en opleiding worden in nauwe interactie met de regio uitgevoerd. Daarnaast wordt – waar mogelijk – gebruikgemaakt van de expertise elders in het LUMC. Binnen het project wordt door verschillende Europese partners samengewerkt. Belangrijke partners in Nederland, waarmee binnen het project intensief samengewerkt zal worden, zijn Topaz Overduin, het National eHealth Living Lab, de afdeling Neurologie van het LUMC en de Huntington patiëntenvereniging.

Specificaties

  • Promotieplaatsen; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week, tijdelijk
  • Universitair
  • C.19.JM.ML.05

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps