Senior Beleidsmedewerker Onderwijs

Senior Beleidsmedewerker Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
18 mrt 31 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het onderwijs van de faculteit is volop in ontwikkeling. Het implementeren van de onderwijsvisie en de kwaliteitsafspraken uit het sectorakkoord, het verder ontwikkelen en borgen van kwaliteitszorg, het professionaliseren van de dienstverlening en optimalisatie en harmonisatie van onderwijs logistieke processen maken daar onderdeel van uit. In onze complexe organisatie met 8 bachelor- en 13 masteropleidingen en meer dan 4000 studenten, is dat een spannend en uitdagend proces. Wij zijn op zoek naar een collega die ons team komt versterken. De beleidsmedewerker onderwijs:

 • Adviseert de vice-decaan, het hoofd SOSZ en de opleidingsdirecteuren over onderwijsbeleid. Signaleert ontwikkelingen, analyseert deze, zoekt de nodige informatie en werkt voorstellen uit;

 • Vertaalt in samenspraak met betrokkenen beleid naar uitvoering zodat het gewenste resultaat gerealiseerd wordt;

 • Zorgt voor verbinding tussen de universitaire en de facultaire onderwijsvisie, de kwaliteitsafspraken en de praktijk van alledag;

 • Onderhoudt contacten en zorgt voor verbinding met relevante universitaire afdelingen en medewerkers  en participeert in facultaire en universitaire overleggen.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • U heeft een afgeronde wo-opleiding, bijvoorbeeld onderwijskunde en u heeft affiniteit met exacte wetenschappen;

 • U beschikt over een aantal jaren werkervaring in het hoger onderwijs;

 • U bent analytisch en communicatief sterk in woord en geschrift;

 • U bent initiatiefrijk;

 • U beschikt over een goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen in een organisatie en bent in staat om met veel verschillende mensen en groepen verbindingen te leggen en te onderhouden.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de periode van 1 jaar met uitzicht op verlenging. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.637,-en maximaal € 4.978,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Het beleid van de Universiteit Leiden is erop gericht de arbeidsmobiliteit binnen de universiteit te stimuleren. In dit kader wordt u – bij een vast dienstverband - in uw functie benoemd voor een periode van vier jaar. Uiteraard betekent dit dat de Universiteit Leiden zich met u verantwoordelijk acht voor de zorg voor een passend vervolg van uw loopbaan na deze periode, hetzij in deze functie hetzij in een functie elders.

Diversiteit
Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen

wiskunde-en-natuurwetenschappen

https://www.universiteitleiden.nl/en/science

Specificaties

 • Beleids- en staffuncties
 • Natuurwetenschappen
 • 30—40 uur per week, tijdelijk
 • €3637—€4978 per maand
 • Universitair
 • 19-072

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Einsteinweg 55, 2333 CC, Leiden

Bekijk op Google Maps