Biochemisch/Biotechnologisch/Celbiologisch analist (0,8 - 1,0 fte)

Biochemisch/Biotechnologisch/Celbiologisch analist (0,8 - 1,0 fte)

Published Deadline Location
18 Mar 16 Apr Utrecht

You cannot apply for this job anymore.

Browse the current job offer or choose an item in the top navigation above.

Job description

In verband met de snelle groei van de groepen cryo-EM en K&S zoeken wij een analist om het dagelijkse management van ons gezamenlijke laboratorium te versterken.


De succesvolle kandidaat heeft sterke organisatorische eigenschappen en voelt zich thuis in een dynamische en internationale wetenschappelijke omgeving met studenten en promovendi. Wij zoeken iemand die in staat is overzicht te behouden, plezier heeft in samenwerken, communicatief vaardig is en verantwoordelijkheid neemt. De geschikte kandidaat heeft een sterke achtergrond in moleculaire biologie, celkweek en celtransfectie en heeft bij voorkeur ervaring met de productie en zuivering van recombinante eiwitten.


Taken en verantwoordelijkheden zijn onder andere:

 • het voeren van het dagelijkse management van het laboratorium binnen een team van drie analisten;
 • zorg dragen voor het implementeren en handhaven van veiligheidsmaatregelen;
 • het instrueren van studenten en promovendi bij het gebruik van apparatuur of celkweektechnieken;
 • op de hoogte blijven van bestaande, en het implementeren van nieuwe, onderzoekstechnieken;
 • het leveren van bijdragen aan de onderzoeksprojecten van de Cryo-EM groep.

De nadruk in de functie ligt op de organisatie van het lab. De kandidaat kan zich verder ontwikkelen in organisatie- en managementvaardigheden en dit zal actief ondersteund worden.

Specifications

Utrecht University

Requirements

Wij zijn op zoek naar een kandidaat met:
 • HLO/HBO of vergelijkbaar diploma in Biotechnologie, Moleculaire Biologie, Biochemie of een verwante discipline;
 • goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in de Nederlandse en Engelse taal;
 • ervaring met celkweek, moleculaire biologie en bij voorkeur eiwitzuivering;
 • werkervaring als analist.

Conditions of employment

Wij bieden een tijdelijke aanstelling (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van vier jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.579,- en maximaal € 4.274,- (schaal 8/10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag u rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Employer

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht omvat zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Zij heeft omstreeks 6.500 studenten en bijna 1.500 medewerkers, en staat internationaal bekend om haar kwaliteit in onderzoek. De wetenschappelijke programma’s van de faculteit weerspiegelen de ontwikkelingen in de maatschappij en de wetenschap van vandaag. Lees het jaarbeeld 2016 van de faculteit Bètawetenschappen.

De vakgroepen cryo-elektronen microscopie (cryo-EM) en Kristal- & Structuurchemie (K&S) onderzoeken de structuur en functie van eiwitten en eiwitcomplexen. Een interdisciplinair team dat de biochemie, celbiologie, biofysica en informatica bestrijkt, bestudeert deze moleculen zowel in gezuiverde vorm als in de cellulaire context. De cryo-EM en K&S groepen zijn onderdeel van het Bijvoetcentrum voor Biomoleculair Onderzoek van het Departement Scheikunde.

Specifications

 • Research, Development, Innovation
 • 32—40 hours per week, temporary
 • €2579—€4274 per month
 • Higher Professional Education +
 • 1034943

Employer

Location

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

View on Google Maps