PhD-kandidaat Radiologie en Neurologie

PhD-kandidaat Radiologie en Neurologie

Geplaatst Deadline Locatie
19 mrt 7 apr Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als PhD-kandidaat/AIO ga je nieuwe geavanceerde MRI-methoden toepassen bij patiënten met hersentumoren. Het project zal zowel gebruik maken van klinische MRI-scanners, als van de geavanceerde zeven Tesla research MRI-scanner. Door zeer geavanceerde beeldvorming te combineren met pathologie en machine learning, zal de ‘next step’ in de diagnose van hersentumoren bereikt worden. Jij maakt, als onderzoeker, deel uit van het Cancer Diagnostics 3.0 team van de Medical Delta. Het project heeft dus zowel een sterk klinische, als technische kant.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een kandidaat met een achtergrond op het raakvlak tussen techniek en (bio)medische toepassingen, die erg geïnteresseerd is in patiëntenonderzoek in het algemeen en medische beeldvorming in het bijzonder. Je wilt graag met patiënten werken, maar bent ook geïnteresseerd in data-acquisitie en -verwerking. Daarnaast heb je een open en enthousiast karakter. Uitstekende spreekvaardigheid van het Nederlands is een vereiste, net zoals een goede beheersing van de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.357,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.020,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC). Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen.

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing. De 7000 medewerkers werken samen aan onze ambitie:  Verbetering van patiëntenzorg. We leiden artsen, gespecialiseerde zorgverleners en onderzoekers op om hieraan bij te dragen.

Het LUMC omarmt en ontwikkelt nieuwe technologieën. Translationeel onderzoek vormt de basis van ons onderzoek. Resultaten vanuit wetenschappelijk onderzoek passen we toe in de klinische setting van het ziekenhuis. Omgekeerd, brengen we de klinische waarnemingen en vragen terug naar het laboratorium.

Het LUMC onderscheidt zich vooral als verwijscentrum voor complexe medische vraagstukken waar geen pasklare antwoorden op zijn. Bovendien wordt door de multidisciplinaire aanpak in het LUMC een verscheidenheid aan nieuwe technieken en technologie ontwikkeld. Wetenschappers en artsen werken samen aan een beter begrip van ziekten en aan nieuwe behandelmethoden.

http://www.lumc.nl/

Afdeling

Radiologie

Het onderzoek zal worden uitgevoerd in het ‘C.J. Gorter Center for high field MRI’ van de afdeling Radiologie in samenwerking met de afdeling Neurologie van het LUMC. Tevens is er nauwe samenwerking met het Erasmus MC, de TU Delft en het Holland Protonen Therapie Centrum (PTC). Het Gorter-centrum herbergt dertig tot veertig MRI-onderzoekers die betrokken zijn bij software- en hardware-ontwikkeling, alsmede de toepassing van de nieuwste MRI-technologie in het medisch onderzoek en patiëntenzorg. Het centrum heeft een internationaal karakter met een goede balans tussen internationaal erkend, top-end onderzoek en een uitstekende sociale werkomgeving. De begeleiding voor dit project zal vanuit het Gorter centrum gebeuren door prof. dr. ir. Thijs van Osch, een MRI-fysicus met veel ervaring in het ontwikkelen en toepassen van MR-perfusietechnieken. Vanuit de afdeling Neurologie zullen de neuro-oncologen dr. Johan Koekkoek en prof. dr. Martin Taphoorn de dagelijkse begeleiders zijn.

Specificaties

  • Promotieplaatsen; Paramedische Patiëntenzorg; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie; Onderwijs; Promotiestudent
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week, tijdelijk
  • max. €3020 per maand
  • Universitair
  • B.19.PV.JH.30

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps